PONOSNIH 50. GODINA DOMA ZDRAVLJA
   14 Mar 2019, 13:49    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


PONOSNIH 50. GODINA DOMA ZDRAVLJA

PRIBLIŽAVA SE DAN KADA ĆE DOM ZDRAVLJA POŽAREVAC PROSLAVITI 50. GODINA RADA I POSTOJANJA, A OGROMAN TRUD I RAD ZAPOSLENIH SE OGLEDA KROZ POSTIGNUTE REZULTATE OVE USTANOVE.

Od manjih organizacionih jedinica izrastao je Dom zdravlja u Požarevcu kao nova, samostalna jedinica čiji je osnivač grad Požarevac. Domu zdravlja Požarevac pripada i Dom zdravlja u Gradskoj opština Kostolac, pružajući i kurativne i preventivne preglede. A o ovoj važnoj ustanovi za sve građane, razgovarali smo sa v. d. direktora Doma zdravlja Snežanom Stojković.

Na teritoriji grada Požarevca ima ok 75 000 osiguranika, a u Kostolcu 13 000. Odeljenja koja postoje u okviru Doma zdravlja jesu: zdravstvena zaštita predškolske dece, zdravstvena zaštita školske dece, u okviru koga su savetovalište za mlade i razvojno savetovalište, zatim, dispanzer za žene, Medicina rada za zaposlene, penzionere, studente, patronažna služba, služba statistike, služba informatike, u Kostolcu takođe, zdravstvena zaštita namenjena odraslima, pedijatrija, zatim seoske ambulante (revitalizovane su Mesne zajednice u Starom Kostolcu, Lučici, Poljani, Kličevcu). Kao i Hitna pomoć Požarevac, služba laboratorijske dijagnostike i rengena u celini. Važno pitanje koje se nameće odnosi se na trenutne aktivnosti Doma zdravlja i planove za naredni period.


Pored permanentnog rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi, očekuje se u perspektivi bolja opremljenost, zapošljavanje zdravstvenih radnika ali i timski rad bez kog nije moguće ostvariti dobre rezultate. Proslava rada i postojanja Zdravstvene Ustanove Dom zdravlja Požarevac je 22 . marta i to je važan dan koji treba obeležiti, ali i upoznati javnost sa svim značajnim poduhvatima koji će se realizovati u bližoj i daljoj budućnosti.

 Slične vesti

DOM ZDRAVLJA POŽAREVAC OVEKOVEČIO 50. GODINA RADA

25 Mar 2019, 14:41

PRIJEM U SVEČANIM SALONIMA GRADA POŽAREVCA POVODOM 50 GODINA RADA DOMA ZADRAVLJA POŽAREVAC JE KRUNA NA POSVEČEN RAD I TRUD…

50. GODINA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC

22 Mar 2019, 14:51

SVEČANI PRIJEM POVODOM 50 GODINA POSTOJANJA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC UPRILIČEN JE U SVEČANIM SALONIMA GRADA POŽAREVCA.

DOM ZDRAVLJA U KUČEVU POČEO SA VAKCINACIJOM GRAĐANA PROTIV GRIPA

18 Oct 2018, 20:36

Dom zdravlja Kučevo počeo je sa redovnom sezonskom vakcinacijom protiv virusa gripa. Kako nas je obavestio načelnik odeljenja…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA GRADA…

SVEČANIM PRIJEMOM, DODELOM OKTOBARSKIH NAGRADA U SVEČANOM SALONU GRADSKOG ZDANJA I POLAGANJEM…

15 Oct 2019, 16:48

KulturaU MALOM CRNIĆU SVEČANO OTVOREN…

NAKON SVEČANE SEDNICE NA PLATOU SPOMEN PARKA SVEČANO JE OTVOREN 48.FESTIVAL DRAMSKIH AMATERA…

15 Oct 2019, 16:35

DruštvoNA SVEČANOJ SEDNICI U MALOM CRNIĆU…

Svečana sednica Skupštine opštine Malo Crniće  održana je  sinoć u…

15 Oct 2019, 13:37

Kursna lista