POLICAJAC HRABRI LJUBIČEVSKI VITEZ
   6 Sep 2017, 14:41    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


POLICAJAC HRABRI LJUBIČEVSKI VITEZ


Tradicionalana konjička manifestacija Ljubičevske konjičke igre održana je ove godine od 1. do 3. septembra, a drugo mesto u višeboju osvojo je policajac Dušan Janković iz Požarevca.


Ljubičevski višeboj je zahtevna i atraktivna disciplina, a za uspešan plasman Dušan je najviše zahvalan svom ljubimcu Temudžinu.„Posle dosta zajedničkog truda, Temudžin i ja smo odneli drugo mesto u Ljubičevskom višeboju sa osvojenih 12 poena. Veoma sam zahvalan mom ljubimcu koji me je vodio kroz zahtevne discipline kao što je kurirsko jahanje, a sa sigurnog sedla sam mirno mogao da bacam i koristim rekvizite - topuz, strelu, koplje, sablju“, zadovoljno ističe Dušan.Mladi policajac Dušan Janković radi u policijskoj stanici u Velikom Gradištu. Iako je studirao prava, voleo bi da radi u Četi konjanika i tako ljubav prema konjima i policijskom poslu spoji u jedno.

„Ljubav prema konjima mi je u genima. Moj pradeda je služio u kraljevoj gardi, dedovi su decenijama radili sa konjima. Međutim, 1990. godine kada sam rođen, moja porodica više nije posedovala ni jednog konja. Imali smo druge životinje, ali tu najplemenitiju ne. Ipak, moja ljubav prema tim predivnim stvorenjima se javlja sa mojih pet godina, kada su me roditelji odveli u ergelu Ljubičevo, gde sam prvi put zajahao pravog konja“, priseća se Dušan.

U narednim godinama, Dušan je nizao uspehe u raznim takmičenjima. Postao je član Konjičkog društva „Knez Mihailo“ u Požarevcu.
„Sa 14 godina ušao sam u endurans tim i počeo da se takmičim na trkama izdržljivosti.  Zbog studija sam napravio nekoliko kraćih pauza, a najveći uspeh u endurans takmičenju bio je 2009. godine kada sam kao predstavnik reprezentacije Srbije učestvovao na Balkanijadi koja se održavala na Tari i, sa grlom Crna, 110 kilometara u ovoj trci prešao sam za osam i po sati“, kaže Janković.
Stupanje u redove hrabrih vitezova Ljubičeva za Dušana je došlo sa punoletstvom kada je postao i višebojac.„Tada sam imao svog prvog konja, kobilu Pegi koja me je verno služila dve godine, a onda sam kupio mog najvernijeg saborca, Temudžina, koji mi je do sada doneo najviše uspeha. Sa njim sam 2013. godine bio pobednik polufinala višeboja sa osvojenih 15 maksimalnih poena. Svaki dan provodim sa njim, a kada mi posao to ne dozvoljava odmeni me otac“, priča Dušan i dodaje da je veliki ljubitelj životinja i da ima i pse, mačku, ježa i ribice, ali se najbolje opušta kada timari, hrani i jaše konja.

Janković ističe da je oduvek želeo da bude policajac, a kada je saznao da u policiji postoje i službeni konji, odmah je imao jasan cilj čime konkretno želi da se bavi u životu.
„Nadam se da će mi se i ta želja ostvariti, jer verujem da najveći doprinos mogu pružiti baš na tim poslovima, radom u Policijskoj brigadi“, siguran je policajac Dušan Janković.
 Slične vesti

VELIKI PEHAR ZA POŽAREVAC NA SAJMU TURIZMA

7 Oct 2017, 12:01

NA JUBILARNOM 50. SAJMU TURIZMA LORIST NOVOSADSKOG SAJMA, GRAD POŽAREVAC JE DOBIO UKUPNO ŠEST PRIZNANJA, UKLJUČUJUĆI I VELIKI…

8. FIJAKERIJADA U SMOLJINCU

28 Aug 2017, 14:02

U NASELJU SMOLJINAC ODRŽANA JE FIJAKERIJADA KAO PROPRATNA TRADICIONALNA MANIFESRTACIJA POD POKROVITELJSTVOM OPŠTINE…

LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE RAZVOJNA ŠANSA ZA GRAD POŽAREVAC

25 Aug 2017, 16:38

U Ergeli Ljubičevo danas je održana konferencija za medije povodom predstojećih 54. Ljubičevskih konjičkih igara koje ove…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSAVETOVANJE O VANREDNIM SITUACIJAMA

U VISOKOJ TEHNIČKOJ ŠKOLI STRUKOVNIH STUDIJA U POŽAREVCU ODRŽANO JE SAVETOVANJE SA…

25 May 2018, 13:36

PolitikaTači u Briselu i bez saglasnosti…

Kancelarija privremenog predsdnika kosovskih institucija najavila je da će naredna runda dijaloga…

25 May 2018, 13:25

DruštvoNajmudriji ne sede samo u SANU

U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti sazreo je trenutak za modernizaciju, menjanje i ulazak…

25 May 2018, 13:24

Kursna lista