POJAČAN RAD SEKTORA ZA NAPLATU PUTARINE  TOKOM PRAZNIKA
   19 Apr 2019, 11:44        Sat Tv    Maja Stepanović


POJAČAN RAD SEKTORA ZA NAPLATU PUTARINE TOKOM PRAZNIKA

JP „Putevi Srbije“ spremno i organizovano dočekuje uskršnje i prvomajske praznike, period kad se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.
 
Kao i svih prethodnih godina intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze. Povećan je broj inkasanata i ostalih zaposlenih na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

JP „Putevi Srbije“ je na vidljivim mestima u zoni naplatnih stanica postavilo obaveštenja vozačima na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom jeziku da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine kako bi zadržavanja sveli na najmanju moguću meru.
 
Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine, jer se ostvaruju  različiti popusti.
 
U sistemu trenutno ima 298.534 korisnika uređaja za ENP i njihov broj se svake godine povećava. Svaki treći učesnik u saobraćaju koji prolazi kroz naplatne stanice plaća putarinu elektronskim putem.
 
Prodaja i dopuna uređaja za ENP vrši se na 178 prodajnih mesta, JP „Putevi Srbije“ i ovlašćenih distributera, koja su raspoređena duž svih deonica autoputeva u Srbiji, na graničnim prelazima i u svim većim gradovima. Na svim prodajnim mestima može se izvršiti dopuna i ostvariti različiti popusti, u zavisnosti od visine uplaćenih sredstava.
Spisak distributivnih mesta za prodaju i dopunu uređaja za ENP možete preuzeti sa internet prezentacije JP „Putevi Srbije“, link: http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/zahtevi/Spisak-distributivnih-mesta-za-prodaju-i-dopunu-uredjaja-za-ENP.pdf
 
JP „Putevi Srbije“ omogućilo je učesnicima u saobraćaju da se putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone JP „Putevi Srbije“ informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.
 
JP ,,Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
 
JP „Putevi Srbije“ svim učesnicima u saobraćaju želi srećne praznike!
 



Slične vesti

Mali: Gradnja Nacionalnog stadiona i Ekspo centra počinje do kraja godine

15 Apr 2023, 10:41

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će izgradnja Nacionalnog stadiona i novog Ekspo centra u Surčinu početi do…

Predsednica Grčke završila trodnevnu posetu Srbiji

29 Mar 2023, 13:02

Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu obišla je, u prisustvu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke kulture Maje Gojković,…

Proširena odluka o ostvarivanju prava na naknadu za vantelesnu oplodnju

30 Nov 2020, 12:56

Gradsko veća grada Požarevca usvojilo je na sednici odluku o dopuni Odluke o ostvarivanju prava na naknadu za vantelesnu…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

DruštvoZa upis na KPU ostalo manje od…

U toku je konkurs za upis na Kriminalističko-policijski univerzitet i to za sva tri smera…

29 Mar 2024, 10:35

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 10:34

Kursna lista