Podrška mikro, malim i srednjim preduzećima
   10 Feb 2021, 11:29    Beograd    Beograd    Marija Topalović


Podrška mikro, malim i srednjim preduzećima

Ministarstvo privrede je objavilo javne pozive za tri programa podrške mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu za koje je ukupno u ovoj godini opredeljeno 450 miliona dinara.

Objavljeni su javni pozivi za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade, Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike  u poslovanju i Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte.

Programe sprovode Ministarstvo privrede i Fond za razvoj, a predstavljaju kombinaciju bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda.

Ministarstvo je za program  podrške ženama i mladim preduzetnicima koji su početnici u poslovanju, a koji se prvi put sprovodi ove godine, opredelilo 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.
Kada je reč o početnicima u poslovanju opredeljeno je 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, a kroz program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Preostali iznos investicionog ulaganja privrednih subjekata finansiraće se iz kredita Fonda za razvoj.Javni pozivi otvoreni su dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra ove godine.

Sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani privrednici mogu pronaći na internet strani Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs i  Fonda za razvoj:  www.fondzarazvoj.gov.rs.

Javni poziv za partnere u sufinansiranju, odnosno banke i lizing kompanije, traje do 19. februara, a po okončanju izbora partnera i potpisivanja ugovora, Ministarstvo će raspisati i javni poziv za mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnike i zadruge za dodelu bespovratne pomoći.



Slične vesti

Iz ZSS-a poslat predlog za osnivanje Ministarstva za preduzetništvo i zadruge

23 Mar 2024, 11:02

Iz Zadružnog saveza Srbije u Skupštinu Srbije i u kabinet predsednika Srbije poslat je predlog za osnivanje Ministarstva…

Ministarstvo pravde: Što strože sankcionisati počinioce svirepog ubistva u Padinskoj Skeli

21 Mar 2024, 9:48

Ministarstvo pravde oglasilo se saopštenjem povodom smrti osuđenika u zatvoru u Padinskoj Skeli. Navode da je upravnik…

Održan visokopolitički dijalog o reformi javne uprave

18 Nov 2023, 10:04

Održan visokopolitički dijalog o Reformi javne uprave: Izrada sveobuhvatnih politika za privlačenje, motivisanje i zadržavanje…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

EkonomijaMali za RTS: Finansije su nam…

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike,…

28 Mar 2024, 9:22

Kursna lista