Podeljene opštinske nagrade i povelje povodom dana opštine Veliko Gradište
   15 Oct 2020, 21:48    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Podeljene opštinske nagrade i povelje povodom dana opštine Veliko Gradište

Zbog pandemije virusa Kovida 19 opština Veliko Gradište umesto 2.avgusta,obeležila je juče Dan opštine,uz poštovanje mera zaštite zdravlja građana  koje je doneo Krizni štab I Vlada Republike Srbije,

Predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac rekao je da s jedne strane imamo borbu protiv Kovida-19 zbog kojeg se moramo boriti za život svakog našeg građanina a sa druge strane   ovom dodelom opštinskih nagrada želeli smo da na neki način simbolično pokažemo  da vodimo brigu o onome što imamo u našoj opštini I šta je najvrednije,a to su ovi naši dobitnici priznanja.

   -Opštinsko rukovodstvo je smatralo da ljudi koji su ove nagrade dobili treba da ih prime i da, na ovako jedan skroman način. to obeležimo. Neka politika i naše države, a i naše opštine zapravo jeste da su ljudi, na neki način, naše najveće bogatstvo i time smo se i vodili. S jedne strane, borbom protiv kovida, što zapravo predstavlja borbu za svakog našeg čoveka, s druge strane i ovom dodelom opštinskih nagrada želeli smo da simbolično prikažemo da je i to briga za ono što mi imamo u našoj opštini i što je najvrednije.“, rekao je predsednik SO Vladimir Štrbac, otvarajući ovaj svečani skup.

Predsednik opštine Dragan Milić govorio je o postignutim rezultatima  između dva avgusta istakavši da se u proteklih godinu dana postigli jznačajni rezultati u  svim oblastima stvaralaštva od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine Veliko Gradište.Najavio je  I dve kapitalne investicije u narednom periodiodu,izgradnji brze saobraćajnice od Požarevca preko Velikog Geradišta,Golupca do Donjeg Milanovca I izgradnju aedroma u Velikom Gradištu.

           -Pomenuću da smo imali godinu izbora, u kojoj se izabran novi tim u opštini, ne bih rekao da je to rukovodstvo, to je jedna radna obaveza za te ljude, za sve nas koji ćemo da budemo na čelu naše opštine i da odradimo poslove koje smo zacrtali u naredne četiri godine. Protekla godina, i uopšte period, karakteriše nekoliko stvari – mogu da dam ocenu da je urađeno dosta, mnogo više nego što smo planirali, u nekim segmentima čak i nekoliko puta više, kao što je asfaltiranje ulica preko 30 kilometara, urađena je sprotska hala, rađeno je na vodvovodu, vrtiću, Ramskoj tvrđavi, na razvoju turizma i mnogim drugim sadržajima. Pre svega, zahvaljujući dobrom odnosu sa Vladom Republike Srbije i sredstvima koja smo dobili od Vlade i timu koji radi na projektima prekogranične saradnje i projektima koji su donosili sredtva u našu opštinu., naglasio je Milić.
Predsednik Milić rekao je da opština ima punu podršku Vlade Srbije u realizaciji ovih projekata kao I pomoć iz IPA fondova Evropske Unije iz Programa prekogranične saradnje Rumunija-SRbija.
  -Taj trend treba nastaviti u narednom periodu jer samo tako možemo da donesemo boljitak našoj opštini. To su, pre svega, dva kapitalna projekta – brza saobraćajnica od autoputa do opštine Veliko Gradište i Golubac i aerodrom na Srebrnom jezeru, da ne pominjem asfaltiranje, vodu, kanalizaciju, itd. Mislim da ovaj tim ima snage i može da uđe u “ligu šampiona“, da se izborimo za to, da završimo dosta započetih poslova, završimo neke nove sadržaje, a sve za dobrobiti opštine Veliko Gradište“, poručio je MIlić.
Prikazan je I promo film o postignutim rezultatima u poslednju godinu dana,a zatim su predsednik opštine Dragan Milić I predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac uručili zaslužnim preduzećima,ustanovama i pojedincima  diplome i povelje za postignute  rezultate u svim oblastima stvaralaštva od značaja za unapređenje,razvoj i afirmaciju ove podunavske opštine . u ime nnagrađenih zahvalio se Nikola  Marković,student četvrte godine na studijskom programi  medicine Univertiteta u Beogradu iz Kurjača.

             -Neočekivano u ovom trenutku, usledila je dodela ovog, za mene izuzetno značajnog priznanja. Za mene je to dokaz da opština u kojoj sam rođen nastavlja da prati moje školovanje i da mi daje dalju podršku da nastavim sa svojim radom, pre svega u svojoj zemlji. u današnje vreme, kad još uvek traje odlazak naših ljudi, pre svega mladih školovanih, u zemlje zapadne Evrope, ovakvi znaci pažnje svakako daju veliki podstrek mladom čoveku da ostane u svojoj zemlji i sa svojim narodom.,naglasio je  Marković  I ukazao na velikane Velikog Gradišta uz poruku građanima da bar pokušaju da dostignu njihove uspehe i nastave da čuvaju ime ove opštine i kraja. On je, ujedno, kao budući zdravstveni radnik, pozvao sve da se pridržavaju protivepidemijskih mera, ukazujući tako na važnost solidarnosti i brigu o drugim ljudima.

Diplomama nagrađeno je 12.toro pojedinaca,mesnih zajednica,udruženja ,preduzeća i ustanova Nagrade su dobili, kao poseban vid javnog priznanja za postignute rezultate i dostignuća u svim oblastima stvaralaštva od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine Veliko Gradište, Radomir Veličković iz Velikog Gradišta u oblasti sporta, Jovica Janković iz Velikog Gradišta u oblasti poljoprivreda-ratarstvo, Fudbalski klub „Sirakovo“ iz Sirakova u oblasti sporta, Katarina Milošević iz Velikog Gradišta u oblasti obrazovanja kao učenik generacije, Slobodan Boba Kovač iz Velikog Gradišta u oblasti sporta i afirmacije opštine, Fabrika ulja „Dunavka“ d.o.o. Veliko Gradište, u oblasti privrede, Farma pčela Živković iz Biskuplja, u oblasti poljoprivrede i ruralnog turizma, Udruženje žena „Zlatna ruka“ Đurakovo-Popovac za afirmaciju opštine, Mesna zajednica Ljubinje za afirmaciju naseljenog mesta, Pekara „Ema“ Veliko Gradište, u oblasti privrede-preduzetništva, Nikola Marković iz Kurjača, u oblasti obrazovanje kao najbolji student opštine, i Crveni krst Veliko Gradište, u oblasti humanitarnog rada. Fizička lica dobila su, kao nagradu, i po 20.000 dinara.


Povelje kao poseban vid javnog priznanja za postignute rezultate i dostignuća u svim oblastima stvaralaštva od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine Veliko Gradište dobili su Vatrogasno-spasilačka jedinica iz Velikog Gradišta , Lovačko udruženje ,,Fazan’’ iz Srednjeva i Lovačko udruženje ,,Golub’’ iz Veliko Gradišta.Slične vesti

Bog se javi

19 Jan 2021, 12:09

Danas  6. januara po starom a 19. januara po novom kalendaru, Sveta pravoslavna crkva proslavlja krštenje Gospoda…

Kako odabrati idealan smeštaj za putovanje Srbijom

29 Dec 2020, 12:17

Protekla godina obeležena je zatvorenim granicama, te okretanjem turističkih pobuda na upoznavanje sa mnogobrojnim lepotama…

Danas je Velika Gospojina, praznik majke i dece

28 Aug 2020, 9:47

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave Uspenije presvete Bogorodice, jedan od najvećih hrišćanskih praznika. U…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPoklon paket i zlatnik za prvorođenu…

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić  sa svojim  saradnicim…

19 Jan 2021, 14:03

HronikaOtkrivena laboratorija za uzgoj…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu pronašli su improvizovanu…

19 Jan 2021, 13:25

HronikaŠapčani krali armaturno gvožđe…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu rasvetlili su dve  krađe…

19 Jan 2021, 13:19

Kursna lista