POČINJE PRVI MAJSKI FESTIVAL CVEĆA U GOLUPCU
   2 May 2017, 23:00    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


POČINJE PRVI MAJSKI FESTIVAL CVEĆA U GOLUPCU

U organizaciji Turističke organizacije Golubac,a podpokroviteljstvom Opštine Golubac,u četvrtak 4.maja u ovom gradu na Dunavu održava se Prvi  majski festival cveća koji će okupiti oko 30-tak proizvođača iz Golupca,Velikog Gradišta i drugih krajeva iz opština  Braničevskog okruga.

Po ugledu na gradove i mesta iz Braničevskog okruga u kojima se održavaju festivali cveća,Inicijativu za održavanje ove manifestaciju pokrenuli su sami proizođača cveća iz ove podunavske Opštine, pa je Turistička organizacija Golubac u svoju turističku ponudu uvrstila i održavanje ove manifestacije  pod nazivom  „Majski festival cveća“. 

Festival je prodajnog karaktera, a tridesetak proizvođača je najavilo učešće, desetak iz golubačke, a ostali su iz velikogradištanske i drugih opština Braničevskog okruga.

      -Hteli smo da našim građanima izađemo u susret i odlučili smo da organizujemo jedan ovakav festival cveća po ugledu na ostale festivale koji se održavaju u raznim mestima u opštinama  Braničevskog okruga.Na ovoj manifestaciji proizvođači će moći da prodaju svoje proizvode posetiocima koji toga dana budu posetila Golubac.Planiramo da ovaj festival bude i tradicionallllan,kaže Jelena Petrović,vd direktora Turističke organizacije Golubac.
Pored cvećara na festivalu će se naći i proizvođači grnčarije, saksija,suvenira i drugih zanatskih proizvoda.Majski festival cveća otvara i ovogodišnju turističku sezonu u opštini Golubac,a na programu u ovom mesecu je još nekoliko manifestacija,od kojih je i Međunarodni festival folklora koji se održava u Braničevu 14.maja.Toga dana održaće se i izložba starih fotografija koje govore o životu i radu meštana Braničeva u proteklom 20.veku.
         -Ovu ideju pokrenula je jedna grupa meštana Braničeva sa ciljem da se ovom izložbom sačuvaju stare fotografije Braničeva i da mlade generacije podsetimo šta je to što se dešavalu u njihovom mestu i po čemu je Braničevo bilo poznato. Imamo oko 40 različitih fotografija sa pisanim podacima šta se nalazi i šta ova fotografija predstavlja. Ove fotografije podelili su tri različite grupe i one predstavljaju svakodnevni život,razne manifestacije koje su obeležile Braničevo. Ovom prilikom pozivam  sve zainteresovane da posetite prvi Majski festival cveća u Golupcu i Braničevo u kome se održava Međunardoni festival folklora i otvara izložba starih fotografija,rekla je Jelena Petrović. Lj.Nastasijević



Slične vesti

Paketići za 250 mališana od Turističke organizacije Grada Požarevca

28 Dec 2023, 13:46

Tradicionalna podela paketića najmlađim sugrađanima i ove godine je organizovana u Sportskom centru Požarevac. Podeli paketića…

Za TO zlatibor Turistički cvet, TO Golubac drugo mesto

26 Dec 2023, 15:18

Najznačajnija nagrada u turizmu Srbije „TURISTIČKI CVET“ je dodeljena 38. put najboljima i najzaslužnijima za…

Veliko Gradište prepoznatljiva turistička destinacija u Donjem Podunavlju

4 Dec 2023, 22:55

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su  realizacijom turističke ponude za ovu…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista