Počinje potraga za indeksom, sajam za buduće brucoše na Novom Beogradu
   17 May 2021, 9:32    Beograd    RTS    Elena Marjanović


Počinje potraga za indeksom, sajam za buduće brucoše na Novom Beogradu

Da bi potencijalnim brucošima predočili svoje programe, fakulteti su ove godine obilaske škola i dane otvorenih vrata prebacili u on-lajn format. Ipak, ponegde se organizuju i sajmovi obrazovanja. Opština Novi Beograd, ovog vikenda organizovala je sajam na otvorenom.

U potragu za indeksom kreće još jedna generacija maturanata. Kažu da im je od on-lajn predstavljanja fakulteta, važniji direktan kontakt sa profesorima i onima koji već studiraju.
  Jovana Milanković kaže da razmišlja da upiše Geografski fakultet ili Višu turističku. "Planiram da upišem Hemijski fakultet, tako da sam došla po informecije", kaže buduća brucoškinja Milica Miljevski. Predstavili su se beogradski univerziteti i fakulteti - i državni i privatni. Docent Slađan Nešić sa Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu rekao je da se iz godine u godinu trude da promovišu fakultet i da povećavaju broj kandidata koji konkurišu na Fakuletet veterinarske medicine. "Do samog prijemnog ispita, svake druge nedelje vodićemo razgovoer sa kandidatima i na taj način srednjoškolci će moći da pitaju sve što ih interesuje u vezi upisa, prijemnog, studijskih programa", naveo je docent Dražen Drašković sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Organizatori kažu da su do sada organizovali samo pripremnu nastavu za osmake, a će od ove godine više pažnje posvećivati budućim brucošima. "Mislim da je fakultetima od velikog značaja ova vrsta neposrednog kontakta sa studentima jer više od godinu dana uglavnom je nastava održavana on-line. Imaju priliku da upoznaju buduće studente i na taj način ih privole na njihove fakultete da upišu", rekao je Stefan Pantelić Stefanović, član Veća za obrazovanje GO Novi Beograd. Već godinama među mladima su najpopularniji fakulteti koji školuju buduće IT stručnjake, kao i medicinske nauke.



Slične vesti

Prvo mesto za studente FON-a na svetskom takmičenju u Vilnjusu

27 Nov 2023, 9:14

Studenti Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu osvojili su prvo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju društveno-odgovornih…

Međunarodni dan studenata, sećanje na studente koje su ubili nacisti 1939. godine

17 Nov 2023, 9:43

Sajmovima prakse, sportskim takmičenjima i akademijom do kraja novembra, akademci obeležavaju Međunarodni dan studenata.…

Od danas prijavljivanje za studentske kartice

13 Nov 2023, 10:22

Prijava studenata za nove studentske kartice počinje u podne na portalu Uprave za trezor.


Oko 240.000 studenata…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

EkonomijaMali za RTS: Finansije su nam…

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike,…

28 Mar 2024, 9:22

Kursna lista