POČEO TRANSPORT TRAFOA U TERMOELEKTRANU KOSTOLAC B
   11 Feb 2017, 15:06    Kostolac    Sat Tv    Tatijana Spasojević


POČEO TRANSPORT TRAFOA U TERMOELEKTRANU KOSTOLAC B

Danas je sa Železničke stanice „Stig“, u blizini Bratinca, počeo transport blok transformatora do Termoelektrane „Kostolac B“.  Remont ovog transformatora u Fabrici „Komel transformator“ iz Ripnja, počeo je u julu 2016, kada je demontiran i transportovan u fabriku, a završen je u decembru prošle godine. Zbog vremenskih uslova ovaj transport nije bio moguć do danas.


Nenad Marković direktor za proizvodnju električne energije TE-KO Kostolac, u obraćanju medijima naglasio je značaj remonta ovog trafoa jer kao rezerni trafo pozitivno će uticati na stabilan rad termolektrane Kostolac B.Remont ovog transformatora je koštao oko 110 miliona dinara.


  "Ovaj blok transformator je proizveden u Fabrici „Rade Končar“ 1986. i Termoelektrani „Kostolac B“ je bio konstantno u upotrebi do 2014. godine. Njegova snaga je 410 MVA, a transport je specifičan jer je težina skoro 350 tona, a u ovaj trafo staje i više od 62 tone transformatorskog ulja. Sevisiranjem ovog trafoa povećaćemo pouzdanost blokova u Termoelektrani „Kostolac B“, što je veoma značajno za kostolački ogranak EPS-a. On će biti u rezervi, što nam omogućava nesmetan i lagodniji dalji rad termo postrojenja. Iza nas je rekordna proizvodna godina, a upravo servisiranje ovog trafoa povećaće nam pouzdanost i sigurnost u radu i omogućiti nam da se i dalje držimo dosadašnjih visokih standarda u radu, istakao je Marković.    Đorđe Dugić inženjer za visoki napon u Termoelektrani „Kostolac B“ pratiće danas i sutra transport trafoa.
Za naš medij Dugić je istakao:" Danas ćemo vučnim vozom transformator prevesti osam kilometara. U nedelju rano ujutro će krenuti kroz Bradarac, a zatim i kroz sela Maljurevac i Drmno, sve dok ga ne dovezemo u Termoelektranu „Kostolac B“. Transport ovog blok transformatora, čija je masa oko 285 tona, dužina 9,5 metara, širina sa nastavcima oko pet metara, je specifičan, a za ovaj posao je angažovano beogradsko Preduzeće „Bora Kečić - specijalni transporti“.

 Slične vesti

POSLOVNI USPEH KROZ KREDITIRANJE GRAĐANA I POVOLJNOSTI KOMPANIJE SAVIĆ

18 Jul 2019, 13:37

ODRŽAN JE SASTANAK U KOMPANIJI SAVIĆ IZ SMEDEREVSKE PALANKE GDE JE DIREKTOR OVE KOMPANIJE GRAĐANIMA PONUDIO POVOLJNOST KUPOVINE…

MIHAJLOVIĆEVA NA GRADILIŠTU ISTOČNOG KRAKA KORIDORA 10

17 Jul 2019, 13:44

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u narednih pet dana obilazi…

MIHAJLOVIĆEVA I LUNDIN O INFRASTRUKTURI I BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

10 Jul 2019, 13:30

Saradnja u oblasti infrastrukturnih projekata, bezbednost saobraćaja, ali i nastavak uspešne saradnje u oblasti rodne…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaDEČJI FOLKLORNI ANSAMBL IZ KUČEVA…

Svojim nastupom na letnjom međunarodnom festivalu folklora u Bugarskoj  koji se održava…

23 Jul 2019, 15:44

DruštvoOD AVGUSTA SKUPLJA PUTARINA

OČEKUJE SE POČETKOM AVGUSTA POSKUPLJENJE PUTARINE OD 12 ODSTO SAOPŠTENO JE IZ VRHA…

23 Jul 2019, 13:58

PolitikaPREMIJERKA BRNABIĆ SA AMBASADOROM…

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Kraljevine Holandije Hendrikom…

23 Jul 2019, 13:32

Kursna lista