POČEO TRANSPORT TRAFOA U TERMOELEKTRANU KOSTOLAC B
   11 Feb 2017, 15:06    Kostolac    Sat Tv    Tatijana Spasojević


POČEO TRANSPORT TRAFOA U TERMOELEKTRANU KOSTOLAC B

Danas je sa Železničke stanice „Stig“, u blizini Bratinca, počeo transport blok transformatora do Termoelektrane „Kostolac B“.  Remont ovog transformatora u Fabrici „Komel transformator“ iz Ripnja, počeo je u julu 2016, kada je demontiran i transportovan u fabriku, a završen je u decembru prošle godine. Zbog vremenskih uslova ovaj transport nije bio moguć do danas.


Nenad Marković direktor za proizvodnju električne energije TE-KO Kostolac, u obraćanju medijima naglasio je značaj remonta ovog trafoa jer kao rezerni trafo pozitivno će uticati na stabilan rad termolektrane Kostolac B.Remont ovog transformatora je koštao oko 110 miliona dinara.


  "Ovaj blok transformator je proizveden u Fabrici „Rade Končar“ 1986. i Termoelektrani „Kostolac B“ je bio konstantno u upotrebi do 2014. godine. Njegova snaga je 410 MVA, a transport je specifičan jer je težina skoro 350 tona, a u ovaj trafo staje i više od 62 tone transformatorskog ulja. Sevisiranjem ovog trafoa povećaćemo pouzdanost blokova u Termoelektrani „Kostolac B“, što je veoma značajno za kostolački ogranak EPS-a. On će biti u rezervi, što nam omogućava nesmetan i lagodniji dalji rad termo postrojenja. Iza nas je rekordna proizvodna godina, a upravo servisiranje ovog trafoa povećaće nam pouzdanost i sigurnost u radu i omogućiti nam da se i dalje držimo dosadašnjih visokih standarda u radu, istakao je Marković.    Đorđe Dugić inženjer za visoki napon u Termoelektrani „Kostolac B“ pratiće danas i sutra transport trafoa.
Za naš medij Dugić je istakao:" Danas ćemo vučnim vozom transformator prevesti osam kilometara. U nedelju rano ujutro će krenuti kroz Bradarac, a zatim i kroz sela Maljurevac i Drmno, sve dok ga ne dovezemo u Termoelektranu „Kostolac B“. Transport ovog blok transformatora, čija je masa oko 285 tona, dužina 9,5 metara, širina sa nastavcima oko pet metara, je specifičan, a za ovaj posao je angažovano beogradsko Preduzeće „Bora Kečić - specijalni transporti“.

 Slične vesti

INFRASTRUKTURNI RADOVI U POŽAREVCU

12 Apr 2019, 13:52

U JEDNOM DELU GRADA, U SINĐELIĆEVOJ ULICI IZVODIĆE SE RADOVI NA REKONSTRUKCIJI POSTOJEĆIH TOPLOVODA, ŠTO ĆE DOVESTI…

ŠIRENJE TOPLIFIKACIONE MREŽE U KOSTOLCU

22 Mar 2019, 14:16

U BAZENSKOJ ULICI U NASELJU KANAL U KOSTOLCU POČELI SU RADOVI NA ŠIRENJU TOPLIFIKACIONE MREŽE A PO ZAVRŠETKU…

MIHAJLOVIĆ: JOŠ MILIJARDA ZA PUTEVE U PODUNAVSKOM OKRUGU

19 Mar 2019, 14:09

U puteve u Podunavskom okrugu ove godine biće uloženo milijardu dinara, najavila je u Smederevskoj Palanci potpredsednica…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNOVI INFORMATIVNI TURISTIČKI CENTAR…

SVEČANO SU  OTVORENE NOVE PROSTORIJE TURISTIČKOG INFORMATIVNOG CENTRA  GRADA POŽAREVCA…

23 Apr 2019, 14:20

DruštvoDAN VOJSKE OBELEŽEN U POŽAREVAČKOJ…

ODRŽANA JE VOJNA SVEČANOST POVODOM OBELEŽAVANJA DANA VOJSKE SRBIJE U KASARNI GENERAL PAVLE…

23 Apr 2019, 14:18

DruštvoSelaković uručio odlikovanja pripadnicima…

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, kao izaslanik predsednika Republike,…

23 Apr 2019, 12:45

Kursna lista