Počeo 19. ekonomski samit Srbije
   7 Oct 2019, 12:37        krstarica    Maja Kostić


Počeo 19. ekonomski samit Srbije

Ekonomski rast i makroekonomska stabilnost uz puno poštovanje principa održivog razvoja, neki su od ključnih, ako ne i najznačajniji prioriteti Vlade Srbije, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić na otvaranju 19. srpskog ekonomskog samita u Beogradu.
On je dodao da je zato Srbija otvorena za sve oblike saradnje kako bi unapredili ekonomiju Srbije i regiona, i kako bi što više invesitora ulagalo u ovaj region.

"Istrajavanjem na strukturnim reformama, stabilnoj fiskalnoj politici i promociji investicija, Vlada Srbije nastoji da održi i unapredi kvalitetno i privlačno poslovno okruženje koje će stimulisati kako inostrane, tako i domaće kompanije da investiraju u projekte u Srbiji. I brojne druge mere Vlade, vodiće ka jačanju ekonomskih performansi, povećanju izvoza, kao i smanjenju javnog duga zemlje", poručio je Dačić.
Prema njegovim rečima, značajni napori ulažu se u osavremenjivanje i pojednostavljenje sistema upravljanja na svim nivoima državne uprave uvođenjem digitalizacije, kako bi privredni subjekti, što lakše obavljali svoje delatnosti.

"Kao ministar spoljnih poslova, mogu da istaknem da se Srbija i kroz svoj spoljnopolitički nastup kontinuirano dokazuje kao pouzdan partner i faktor mira, stabilnosti i saradnje u regionu, što je, smatram, neizostavan uslov za ekonomski prosperitet bilo koje zemlje ili regiona", podvukao je Dačić.

Dodao je da Srbija u tom kontekstu u okviru procesa regionalne saradnje i evropskih integracija ostaje dosledna evropskim vrednostima i standardima, kao i unapređenju celokupne saradnje, naročito u regionu zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope.

Dačić je ukazao i da uključivanjem u projekte od regionalnog i globalnog značaja poput inicijative "Pojas i put", ali i druge forme ekonomske integracije, Srbija želi da doprinese još boljem umrežavanju s partnerima koji dele njene vrednosti i ciljeve.
 Slične vesti

Povoljni krediti za preduzeća nisu obustavljeni, kako se koriste

26 May 2020, 12:23

Kako bi pomogala privredi, Vlada je pripremila kreditnu liniju od 24 milijarde dinara. Do sada su odobrene dve. Pored takozvanih…

Kriza će proći, privrednici iz EU nastaviće rad i investicije

9 May 2020, 10:16

Evropska unije daleko je najveći spoljnotrgovinski partner Srbije. Privrednici iz Nemačke, Italije i Španije, iako je reč…

MINISTAR FINANSIJA PREDSTAVIO PAKET EKONOMSKIH MERA ZA POMOĆ PRIVREDI

1 Apr 2020, 13:41

Ministar finansija Siniša Mali kaže za RTS da će paket ekonomskih mera za pomoć privredi biti 50 odsto budžeta države…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

DruštvoREFORMA INSPEKCIJA U BRANIČEVSKOM…

KONTAKT CENTAR REPUBLIČKIH INSPEKCIJA KOJI POKRIVA RAD 44 INSPEKCIJE NA REPUBLIČKOM NIVOU…

26 May 2020, 13:18

Kursna lista