Počeo 19. ekonomski samit Srbije
   7 Oct 2019, 12:37        krstarica    Maja Kostić


Počeo 19. ekonomski samit Srbije

Ekonomski rast i makroekonomska stabilnost uz puno poštovanje principa održivog razvoja, neki su od ključnih, ako ne i najznačajniji prioriteti Vlade Srbije, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić na otvaranju 19. srpskog ekonomskog samita u Beogradu.
On je dodao da je zato Srbija otvorena za sve oblike saradnje kako bi unapredili ekonomiju Srbije i regiona, i kako bi što više invesitora ulagalo u ovaj region.

"Istrajavanjem na strukturnim reformama, stabilnoj fiskalnoj politici i promociji investicija, Vlada Srbije nastoji da održi i unapredi kvalitetno i privlačno poslovno okruženje koje će stimulisati kako inostrane, tako i domaće kompanije da investiraju u projekte u Srbiji. I brojne druge mere Vlade, vodiće ka jačanju ekonomskih performansi, povećanju izvoza, kao i smanjenju javnog duga zemlje", poručio je Dačić.
Prema njegovim rečima, značajni napori ulažu se u osavremenjivanje i pojednostavljenje sistema upravljanja na svim nivoima državne uprave uvođenjem digitalizacije, kako bi privredni subjekti, što lakše obavljali svoje delatnosti.

"Kao ministar spoljnih poslova, mogu da istaknem da se Srbija i kroz svoj spoljnopolitički nastup kontinuirano dokazuje kao pouzdan partner i faktor mira, stabilnosti i saradnje u regionu, što je, smatram, neizostavan uslov za ekonomski prosperitet bilo koje zemlje ili regiona", podvukao je Dačić.

Dodao je da Srbija u tom kontekstu u okviru procesa regionalne saradnje i evropskih integracija ostaje dosledna evropskim vrednostima i standardima, kao i unapređenju celokupne saradnje, naročito u regionu zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope.

Dačić je ukazao i da uključivanjem u projekte od regionalnog i globalnog značaja poput inicijative "Pojas i put", ali i druge forme ekonomske integracije, Srbija želi da doprinese još boljem umrežavanju s partnerima koji dele njene vrednosti i ciljeve.
 Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGOLUBAC DOBIJA NOVU PLAŽU NA DUNAVU

Početak radova na izgradnje  plaže i marine  na Dunavu,nastavak realizacije projekata…

21 Oct 2019, 21:18

KulturaSTARI ZANATI U OSNOVNOJ ŠKOLI…

UDRUŽENJE ZA PROMOCIJU KULTURE, TRADICIJE I TURIZMA "OD KNJIGE DO DUŠE" NA…

21 Oct 2019, 14:01

DruštvoOKTOBAR MESEC POSVEĆEN SLEPIM…

SAVEZ SLEPIH I SLABOVIDIH  POŽAREVAC OBELEŽEVA NIZOM AKCIJA MESEC OKTOBAR POSVEĆEN SLEPIM…

21 Oct 2019, 13:51

Kursna lista