POČELA REKONSTRUKCIJA VODOVODA U NASELJU BRNJICA
   21 Nov 2019, 18:37    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


POČELA REKONSTRUKCIJA VODOVODA U NASELJU BRNJICA

Opština Golubac je još daleke 1986.godine sprovela Program vodosnabdevanja I do danas Izgradeno je 12 lokalnih i 3 regionalna vodovoda za 24 naselja.  

Ovih dana počeli su radovi na bušenju jednog bunara u naselju Brnjica ,u okviru rekonstrukcije postojećeg seoskog vodovoda koji je  građen pre nekoliko godina.Vrednost ovih radova je dva miliona dinara,a ova sredstva obezbedila je iz budžeta opština Golubac.               -Trenutno radimo jedan veliki projekat za mesnu zajednicu Brnjica čiji su meštani već godinama imali problema za vodosnamdevanjem.Ranijih godina  radilo se na rekonstrukciji postojećeg vodovoda neodgovorno, postavljena je vodovodna mreža na otvorenom po površini I stenama,što ovaj slučaj nije zabeležen u bilo kom mestu u Srbiji.Novac je na  ovakav način potrošen,a vodovod nije urađen I meštani su I dalje ostajali bez vode za piće.Takav problem smo nasledili,posle dolaska na vlast, pa smo sada odlučili da ga konačno rešimo I da meštani Brnjice imaju redovno snamdevanje.Odlučili smo da uz pomoć struke,uradimo jedan bunar na dubini od 150 metara,jer su ispitivanja pokazala da će na ovoj dubini imati dovoljno vode za redovno snamdevanje,što I iskrenu očekujem da će se to desiti.Vrednost tih radova je oko dva miliona dinara,ova sredstva ozbdila  je opština Golubac. Predstoji nam dalja ulaganja na postavljanju trafostanice I izgradnju zgrade kao zaštita sanitarne zone. Očekujem da će radovi na bušenju bunara biti završeni za jedno dve sedmice I da ćemo posle toga postavljanjem trafoa I izgradnjom zgrade,konačno prevazići dugogodišnje problema I meštani imati zdravu pijaću vodu,naglasio je predsednik opštine Golubac,dr Nebojša Mijović.


Radove na bušenju  bunara u okviru rekonstrukcije postojećeg vodovoda u podunavskom naselju Brnjica obišli su Dragan Drikić odbornik u Skupštini opštine Golubac iz ovog naselja I vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća  Golubac,Miroslav Milošević.

Meštani Brnjice  koji su pored Dunava,već tri decenije imaju problem sa snamdevanjem vodom za piće iz postojećg vodovoda,a uložena su velika materijalna sredstva.Nadaju su da će ovim problemima konačno doći kraj I zahvalni su sadašnjem rukovodstvu opštine što  pomaže u  realizaciji projekata u izgradnji infastrukture ,u cilju njihovog boljeg života u selu.

              -Ovaj bunar I ostali objekti koji su planirani da se urade rešiće  tridesetogodišnji problem vodosnamdevanja u našem naselju. Selo Brnjica se nalazi na tri reke,dve planinske I treću reku Dunav. Prvi vodovod u Brnjici uradiila je Hidroelektrana ,,Đerdap’’,daleke  1976.godine,za naknadu za potopljenu imovinu naših meštana.Međutim,godine 2006.ozbedili smo neka sredstva iz budžeta opštine Golubac,za bušenje jednog bunara između Rakovičke I Brnjičke  reke,kada je pronađena voda na dubini od 150 metara. Dalje se nije radilo,sredstva su potrošena,bunar je ostao nezavršen I koji se kasnije urušio,a creva su postavljena površinski,što se i danas mogu videti.Meštani su u poslednjih četiri godine  zadovoljni  sadašnjom aktuelnom vlašću,koja je dosta investirala u realizaciju razvojnih projekata za naše selo. Dobili smo sportske terene za male sportove,asvaltirane su sve ulice u selu,popravljena je elektro mreža,rešen je problem prijema TV signala  sa našeg repetitora,imamo internet,sproveden je optički kabal,tako da ubrzano rešavamo problem I tako stvaramo uslove za bolji život naših meštana I ostanak mladih,kaže Dragan Drikić,meštanin Brnjice I odbornik SNS u opštini Golubac.

Naselje Brnjica ima oko 130 domaćinstava I oko 350 meštana,a veliki broj nih nalazi se I na privremenom radu u inostranstvu,najviše u Austriji,Nemačkoj,Švajcarskoj I Italiji.

Brnjicani su dobri alasi,ugostitelji i radnici. Imaju i svoj ,,Brodoservis’’ za popravku brodova i ostalih plo-vila,pa su mnogi od njih ovde našli posao  kao I u Kamenolomu ,,Ivan Milutinović’’ u Golupcu.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

OBAVEŠTENJE O NESTANKU VODE 21.01.2020.

21 Jan 2020, 10:48

Zbog kvara na  mreži bez vode će biti potrošači u Zelengorskoj ulici (od Čede Vasovića do Kosovske) u periodu…

ZBOG SANACIJE KVARA NA MREŽI BEZ VODE DEO GRADA

14 Jan 2020, 14:31

BEZ VODE U SKOPLJANSKOJ, KNEZ MILOŠEV VENAC,PRILEPSKOJ , SOPOTSKOJ,DELIGRADSKOJ, KARAĐORĐEVOJ ZBOG SANACIJE KVARA

OBAVEŠTENJE: U NEDELJU 12. JANUARA POŽAREVAC BEZ VODE ČITAVOG DANA ZBOG SANACIJE KVARA

10 Jan 2020, 11:30

U NEDELJU 12. JANUARA POTROŠAČI NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA BIĆE BEZ VODE ČITAVOG DANA ZBOG RADOVA NA SANACIJI…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportODRŽANO PETO PRVENSTVO SRBIJE…

U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije I Sportskog saveza opštine,a podpokroviteljstvom…

27 Jan 2020, 16:45

DruštvoU ŠKOLI NIKOLA TESLA U KOSTOLCU…

POVODOM ŠKOLSKE SLAVE SVETI SAVA ZAMENIK GRADONAČELNIKA SAŠA PAVLOVIĆ OBIŠAO…

27 Jan 2020, 15:49

DruštvoO. Š. DESANKA MAKSIMOVIĆ OBELEŽILA…

Scaron;KOLSKA SLAVA SVETI SAVA OBELEŽENA JE U POŽAREVAČKIM OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA.…

27 Jan 2020, 14:54

Kursna lista