POČELA REKONSTRUKCIJA VODOVODA U NASELJU BRNJICA
   21 Nov 2019, 18:37    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


POČELA REKONSTRUKCIJA VODOVODA U NASELJU BRNJICA

Opština Golubac je još daleke 1986.godine sprovela Program vodosnabdevanja I do danas Izgradeno je 12 lokalnih i 3 regionalna vodovoda za 24 naselja.  

Ovih dana počeli su radovi na bušenju jednog bunara u naselju Brnjica ,u okviru rekonstrukcije postojećeg seoskog vodovoda koji je  građen pre nekoliko godina.Vrednost ovih radova je dva miliona dinara,a ova sredstva obezbedila je iz budžeta opština Golubac.               -Trenutno radimo jedan veliki projekat za mesnu zajednicu Brnjica čiji su meštani već godinama imali problema za vodosnamdevanjem.Ranijih godina  radilo se na rekonstrukciji postojećeg vodovoda neodgovorno, postavljena je vodovodna mreža na otvorenom po površini I stenama,što ovaj slučaj nije zabeležen u bilo kom mestu u Srbiji.Novac je na  ovakav način potrošen,a vodovod nije urađen I meštani su I dalje ostajali bez vode za piće.Takav problem smo nasledili,posle dolaska na vlast, pa smo sada odlučili da ga konačno rešimo I da meštani Brnjice imaju redovno snamdevanje.Odlučili smo da uz pomoć struke,uradimo jedan bunar na dubini od 150 metara,jer su ispitivanja pokazala da će na ovoj dubini imati dovoljno vode za redovno snamdevanje,što I iskrenu očekujem da će se to desiti.Vrednost tih radova je oko dva miliona dinara,ova sredstva ozbdila  je opština Golubac. Predstoji nam dalja ulaganja na postavljanju trafostanice I izgradnju zgrade kao zaštita sanitarne zone. Očekujem da će radovi na bušenju bunara biti završeni za jedno dve sedmice I da ćemo posle toga postavljanjem trafoa I izgradnjom zgrade,konačno prevazići dugogodišnje problema I meštani imati zdravu pijaću vodu,naglasio je predsednik opštine Golubac,dr Nebojša Mijović.


Radove na bušenju  bunara u okviru rekonstrukcije postojećeg vodovoda u podunavskom naselju Brnjica obišli su Dragan Drikić odbornik u Skupštini opštine Golubac iz ovog naselja I vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća  Golubac,Miroslav Milošević.

Meštani Brnjice  koji su pored Dunava,već tri decenije imaju problem sa snamdevanjem vodom za piće iz postojećg vodovoda,a uložena su velika materijalna sredstva.Nadaju su da će ovim problemima konačno doći kraj I zahvalni su sadašnjem rukovodstvu opštine što  pomaže u  realizaciji projekata u izgradnji infastrukture ,u cilju njihovog boljeg života u selu.

              -Ovaj bunar I ostali objekti koji su planirani da se urade rešiće  tridesetogodišnji problem vodosnamdevanja u našem naselju. Selo Brnjica se nalazi na tri reke,dve planinske I treću reku Dunav. Prvi vodovod u Brnjici uradiila je Hidroelektrana ,,Đerdap’’,daleke  1976.godine,za naknadu za potopljenu imovinu naših meštana.Međutim,godine 2006.ozbedili smo neka sredstva iz budžeta opštine Golubac,za bušenje jednog bunara između Rakovičke I Brnjičke  reke,kada je pronađena voda na dubini od 150 metara. Dalje se nije radilo,sredstva su potrošena,bunar je ostao nezavršen I koji se kasnije urušio,a creva su postavljena površinski,što se i danas mogu videti.Meštani su u poslednjih četiri godine  zadovoljni  sadašnjom aktuelnom vlašću,koja je dosta investirala u realizaciju razvojnih projekata za naše selo. Dobili smo sportske terene za male sportove,asvaltirane su sve ulice u selu,popravljena je elektro mreža,rešen je problem prijema TV signala  sa našeg repetitora,imamo internet,sproveden je optički kabal,tako da ubrzano rešavamo problem I tako stvaramo uslove za bolji život naših meštana I ostanak mladih,kaže Dragan Drikić,meštanin Brnjice I odbornik SNS u opštini Golubac.

Naselje Brnjica ima oko 130 domaćinstava I oko 350 meštana,a veliki broj nih nalazi se I na privremenom radu u inostranstvu,najviše u Austriji,Nemačkoj,Švajcarskoj I Italiji.

Brnjicani su dobri alasi,ugostitelji i radnici. Imaju i svoj ,,Brodoservis’’ za popravku brodova i ostalih plo-vila,pa su mnogi od njih ovde našli posao  kao I u Kamenolomu ,,Ivan Milutinović’’ u Golupcu.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

OBAVEŠTENJE O NESTANKU VODE 03.08.2020.

3 Aug 2020, 12:40

Zbog radova na mreži  bez vode će biti potrošači u  ulici Vojske Jugoslavije (sa bočnim ulicama) od Bulevara…

OBAVEŠTENJE O NESTANKU VODE 17.06.2020.

17 Jun 2020, 12:22

Zbog radova na mreži  bez vode će biti potrošači u ulicama Boška Vrebalova I Sime Simića sa bočnim ulicama.…

OBAVEŠTENJE IZ VODOVODA: ZBOG RADOVA NA MREŽI BEZ VODE U SLEDEĆIM ULICAMA U POŽAREVCU

11 Jun 2020, 12:27

Obaveštenje za četvrtak, 11.06.2020.
 
Zbog radova na mreži  bez vode će biti potrošači u sledećim ulicama:

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaIzložba na Vracaru Svilen konac…

U galerijskom prostoru Gradske opštine Vračar premijerno je otvorena izložba "Svilen…

24 Sep 2020, 15:16

ZdravljeJedan novooboleo u Požarevcu

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, potvrđen je još jedan novoboleo…

24 Sep 2020, 14:14

DruštvoHumanitarni bazar biće održan…

Udruženje „Solidarnost online“, pod pokroviteljstvom grada Požarevca, zajedno…

24 Sep 2020, 14:01

Kursna lista