POČELA REALIZACIJA PROJEKTA  BEZBEDAN INTERNET SIGURNO DETINJSTVO
   15 Mar 2017, 8:51    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


POČELA REALIZACIJA PROJEKTA BEZBEDAN INTERNET SIGURNO DETINJSTVO

U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koja je okupila predstavnike državne uprave koji su uključeni u pokretanje Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu i koji je počeo sa radom krajem proteklog meseca ,


Braničevski  okrug predstavlja  Udruženje građana  ,, Entuzijasti Kučeva’’ sa svojim projektom “ Bezbedan internet – sigurno detinjstvo”, podržano od strane Ministarstva trgovine, turizma I telekomunikacija Republike Srbije. 


U ovom  projektu  predstavijeno je  unapređenje bezbednosti dece na  na internetu koji  se realizuje kako u gradskoj tako i u seoskim školama na području  Opštine Kučevo.


              Udruženje građana  ,, Entuzijasti Kučeva’’ počelo je realizaciju  projekta “ Bezbedan internet – sigurno detinjstvo”, podržano od strane Ministarstva trgovine, turizma I telekomunikacija  Republike Srbije.

Na  ovu temu u Osnovnoj školi ,,Milutin Milanković’’ u Rabrovu,za učenike ove škole održano je edukativno predavanje od  strane stručnih saradnika Nenada Šulejića iz Kučeva i Jelene Mijatović iz Male škole Elektronike iz Beograda.


Cilj ovog projekta je edukativno I preventivno delovanje u oblasti zaštite I bezbednosti dece na internetu, kroz video format kao  sredstvo domašaja velikog broja dece, roditelja i nastavnika.


               -Danas smo poceli seriju teoretskih predavanja sa decom osnovnog školskog uzrasta iz oblasti bezbednosti dece na internetu kao i drugi deo da pokažemo deci  način programiranja na kreiranju aplikacija i sajtova  kao  dobre strane interneta.U toku realizacija projekta obićićemo sve škole na području naše Opštine,podelićemo propagandi materijal , adekvatan školski pribor na ovu temu,plakate i flajere za decu i roditelje i  pokretanuli   sajt  sa svim potrebnim informacijama  koje će se  unapredjivati i posle završetka projekta,rekao je Mirko Petrović,predsednik Udruženja građana ,,Entuzijasti Kučeva’’ iz ovog grada na Peku.


Saradnici Male škole elektronike iz Beograda na ovom  projektu koji realizuje Udruženje građana ,,Entuzijasti Kučeva’’učenicima i  nastavnom osoblju  škole u Rabrovu govorili su o programiranju kako bi najmlađim pokazali i dobre strane interneta.


         -Entruzijasti Kučeva pozvalo nas je da im pomognemo u reeealizaciji ovog projekta,odnosnu u delu promocije  i programiranja bezbednog dela interneta  za decu.Ovde u školi u Rabrovu održali smo edukativno predavanja o osnovama kako se počinje programiranje kroz igrice i zanimljive programe za decu. Ovo je za decu bilo interesatno,imali smo dosta pitanja posle predavanja i mislim da je ova važna akcija koju Entuzijasti  Kučeva realizuju za loklanu sredinu u cilju promovisanja nove tehnologije i bezebdnost dece u ovom kraju,naglasio je Dušan Milić,saradnik Male škole Elektronike iz Beograda.


         


Projekat će se realizovati u toku marta i aprila meseca održavanjem predavanja i seminara u  svim  matičnim i područnim odeljenjima  osnovnih  škola na području  Opštine Kučevo  i ovom edukacijom  biće obuhvaćeni  svi učenici.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

Opština Veliko Gradište potpisala memorandum o saradnji sa programom "Podsticajno roditeljstvo kroz igru"

13 Jun 2022, 15:54

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić danas je, na Nacionalnom skupu „Otvorimo širom…

Računarska oprema za Veliko Gradište kao najbolju opštinsku Upravu u oblasti Odgovornost I vladavina prava

23 Apr 2022, 12:31

Opština Veliko Gradište dobitnik je godišnje nagrade za najbolju opštinsku upravu u oblasti…

Sportski centar Požarevac najavio nove projekte

4 Jan 2022, 13:22

U Sportskom centru u Požarevcu završeni su planirani projekti  a u planu su novi značajni projekti.

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista