Počela požarevačka obuka za realizaciju GIS-a
   7 Oct 2020, 12:55    Požarevac    SAT TV    Anđelija Kuzmanović


Počela požarevačka obuka za realizaciju GIS-a

Počela je obuka u okviru projekta “Unapređenje preduslova za korišćenje lokalnih socioekonomskih potencijala kroz GIS u Požarevcu i Velikom Gradištu” preko programa EU PRO koji je podržao finansiranje projekta

Grad Požarevac i Veliko Gradište realizuju projekat koji se odnosi na unapređenje Geografsko informacionog sistema (GIZ-a) od juna 2019. Godine i trajanje je predviđeno do kraja 2020. godine. EU PRO je podržao finansiranje ovog projekta.

Unapređenje GIS-a se odnosi i na razvoj postojećih baza podataka, ali se odnosi i na unapređenje pravnih mehanizama bez kojih nema dalje osnove za bilo kakvo postupanje i pravilno planiranje aktivnosti.

Danijela Tufegdžić, menadžer projekta “Unapređenje preduslova za korišćenje lokalnih socioekonomskih potencijala kroz GIS u Požarevcu i Velikom Gradištu”, navela je da je prošle nedelje počela obuka za upravljanje novim razvijenim modulima.

Obuka je predviđena za zaposlene u gradskoj upravi grada Požarevca, ali i za zaposlene u turističkim organizacijama Požarevca i Velikog Gradišta. Oni će biti u obavezi da dostavljaju podatke za koje smatraju da su bitni građanima, a za bolje upoznavanje teritorije i jedne i druge lokalne samouprave, kazala je menadžerka projekta.

Stefan Stević, rukovodilac odeljenja za urbanizam i imovinsko – pravne odnose u opštini Veliko Gradište, kazao je da se projekat sastoji iz razvijanja tri modula koji će unaprediti pre svega investicione zone, turizam i poljoprivredu.

Moduli su značajni jer je plan Požarevca i Velikog Gradišta da se sklope sporazumi sa zainteresovanim institucijama i na lokalnom, ali i na globalnom nivou, kazao je Stević.
 
 Slične vesti

Groblje "Bresje" narodno i besplatno

14 Nov 2020, 9:42

Na periferiji Požarevca već decenijama postoji groblje za koje niko nije nadležan. Reč je o privatnoj parceli, koju je narodu…

Položeni venci povodom dana oslobođenja grada Požarevca

15 Oct 2020, 13:28

Povodom 15. oktobra - Dana oslobođenja grada Požarevca, u Prvom i Drugom svetskom ratu, u Velikoj sali centra za kulturu…

Dodela ugovora korisnicima subvencija

18 Sep 2020, 12:46

U Skupštinskoj sali grada Požarevca dodeljeni su ugovori korisnicima subvencija na projektu “Postizanje inkluzivnog…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDezinfekcija javnih površina I…

Dobrovoljno vatrogasno društvo Golubac u skladu sa propisanim merama Vlade Republike…

27 Nov 2020, 14:06

ZdravljeZZJZ Požarevac: 137 novoobolelih

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac do 13 časova još 137 slučajeva…

27 Nov 2020, 12:50

SportDve zlatne kacige za mladog Požarevljanina

Mladi Požarevljuanim Uroš Stevanović, šest godina šampion u kartingu,…

27 Nov 2020, 12:49

Kursna lista