Počela izgradnja fabrike kompanije "Vaker Nojson" u Kragujevcu
   28 Feb 2022, 11:43    Beograd    rts    Elena Marjanović


Počela izgradnja fabrike kompanije "Vaker Nojson" u Kragujevcu

U Kragujevcu počela izgradnja fabrike kompanije "Vaker Nojson", jedne od vodećih u svetu u proizvodnji građevinskih mašina i uređaja. Investicije vredne 23 miliona evra. Ceremoniji obeležavanja početka radova prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio da će Srbija uvek biti otvorena za strane investitore.

  Novi objekat prostiraće se na više od 20.000 metara kvadratnih, a planirano je da proizvodnja u novom pogonu počne u oktobru ove godine.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija uvek biti otvorena za strane investitore, poput nemačke kompanije Vaker Nojson, koja je počela izgradnju nove fabrike za proizvodnju delova za građevinske mašine, za šta je od države dobila subvenciju od skoro 1,6 miliona evra.

On je istakao da je za Srbiju važno da ima što više kompanija poput te, jer su oni izvoznici i doprinose privrednom rastu zemlje.

Imam pravo na optimizam kad kompanije poput "Vaker Nojsona" prepoznaju radni optimizam našeg naroda, rekao je Vučić i dodao da će kompanija, koja ima 600 radnika u Kragujevcu, zaposliti njih još više od 200, čime se doprinosi razvoju grada, Šumadije i cele Srbije.

Vučić je ukazao i na važnost dualnog obrazovanja koje je uvedeno, jer nemačka kompanija zapošljava zavarivače, čija plata je veća od proseka.

Najavio je i da će u Kragujevcu biti izbačeni iz upotrebe kotlovi na ugalj i zamenjeni onima na gas, za šta je država izdvojila 15 miliona evra, i još tri za saniranje pepelišta.

"Vaker Nojson" u Kragujevcu posluje od od 2007. godine i zapošljava više od 650 radnika koji proizvode ključne komponente za građevinske mašine, odnosno zavarene konstrukcije.

Kompanija je počela izgradnju nove fabrike i najavljuje da će u njoj organizovati moderniju proizvodnju, nova radna mesta i nove projekte.

Direktor proizvodnje u ovoj kompaniji Branko Ilić ranije je najavio izgradnju proizvodnog pogona na 22.000 kvadratnih metara i novih 200 radnih mesta.

Sedište grupe "Vaker Nojson" je u Minhenu, a kompanija se bavi proizvodnjom građevinskih mašina i mašinske opreme neophodne građevinskoj industriji.

Grupa "Vaker Nojson" proizvodi robne marke "Wacker Neuson", "Krammer" i "Weideman".

Kompanija ima 50 proizvodnih i razvojnih centara u Nemačkoj, Austriji, Sjedinjenim američkim državama, Srbiji i Kini i zapošljava više od 5.500 radnika.

U narednoj fazi kompanija planira proširenje proizvodnog pogona za još 30.000 kvadrata.Slične vesti

Kapitalne investicije u Gradskoj opštini Kostolac

22 Sep 2022, 11:31

Na taritoriji  Gradske opštine Kostolac u toku je realizacija dve zamaćne kapitalne investicije širenje…

Geotermalne vode i turizam potencijal za razvoj Kučeva

11 May 2022, 11:15

U toku su radovi na rekonstrukciji puteva, a razvoj geotermalnih voda i turizam predstavljaju potencijal za razvoj Kučeva,…

Otvorena punionica gazirane vode Rosa Homolje

10 May 2022, 15:49

U Neresnici kod Kučeva otvorena je punionice gazirane vode Rosa Homolje. Ceremoniji otvaranja prisusustvovao je i Aleksandar…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGolubačko selo Dobra domaćin Miholjskih…

Posle uspešne organizacije prvih susreta prošle godine u Braničevu, ovogodišnji…

28 Sep 2022, 13:50

DruštvoEnergetska efikasnost i obnovljivi…

Savetovanje ''Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije'', održan…

28 Sep 2022, 12:52

Servisne informacijeKninska bez vode

JKP Vodovod i kanalizacija, Požarevac, da  zbog radova na mreži 12:30 do 16:00 …

28 Sep 2022, 12:42

Kursna lista