Počela čistka među naprednjacima u Požarevcu i Kostolcu
   11 Jan 2019, 18:52    Požarevac    Danas.rs    Tyler Durden


Počela čistka među naprednjacima u Požarevcu i Kostolcu

Kako prenosi portal Danas, Ivan Savić, do pred kraj 2018. godine predsednik Skupšine Gradske opštine Kostolac i predsednik Mesnog odbora SNS u Kostolcu, odlukom Izvršnog odbora SNS-a koju je potpisao predsednik Darko Glišić, isključen je SNS-a.

Sam Savić ovu odluku, koja je doneta 25. decembra prošle godine, objavio je na svojoj fejsbuk stranici, koju u celosti prenosimo: „ Ivan Savić iz Kostolca isključuje se iz Srpske napredne stranke jer je suprotno instrukcijama viših organa SNS-a aktivno radio na sprovođenju politike protivno interesu Srpske napredne stranke. Uvidom u informacije prikupljene sa terena Izvršni odbor doneo je odluku o isključenju, na osnovu čl. 22-a, u skladu čl. 63. st 10 Statuta, navodi se u odluci.

Ova Odluka pokazuje rešenost dugonajavljivanih, od predsednika stranke Aleksandra Vučića,preispitivananje rada i odgovornosti svih članova, posebno rukovodilaca iz SNS-a, o njihovom radu i zalaganju, kako u afirmaciji stranke, tako i o radu, onih koji su na funkcijama bilo u državnom aparatu ili rukovodiocima na lokalnom nivou, a oni koji su radili protiv interesa stranke, države ili lokalnih sredina biće sankcionisani na osnovu Statuta stranke.

Kako nam je rekao jedan „viđeniji“ požarevački naprednjak, Ivan Savić je prvi, ali ne i jedini, funkcioner Gradskog odbora SNS-a u Požarevcu, koji je svojim ponašanjem i radom protiv interesa stranke sankcionisan isključenjem iz stranke.

-Savić je duže vremena upozoravan da promeni svoje ponašanje, koje je bilo veoma bahato, i da počne da radi u interes stranke, a ne za svoj lični interes. Stranka mu je sve dala. Bio je predsenik Gradske Opštine Kostolac i predsednik Skupštine, kao i prvi čovek naprednjaka u Kostolcu. To mu je bilo malo, pa je počeo dodatno da izvoljeva, tražeći nove pogodnosti za članove svoje porodice, posebno za suprugu. Kap je prevršila meru kada je ošamario našeg odbornika iz Ostrva i kada na zasedanje Gradskog odbora koji je bio zakazan da se održ i Kostolcu, na kojem su trebali da prisustvuju novopostavljeni koordinatori naše stranke, nije otključao prostorije, niti se javljao na naše mnogobrojne pozive. Zbog toga bili smo prinuđeni da na našem Gradskom odboru donesemo predlog o njegovom isključenju, koji je Izvršni odbor prihvatio. Ova odluka može i mora da bude pouka za sve nas da se uznemo u pamet, da strranka neće imati milosti prema nikome ko se ogluši o interesima stranke ili povredi Statut, da će biti najstrože kažnjen, kao što je u ovom slučaju kažnjen Savić, kategoričan je ovaj naprednjak ne želeći da mu pominjemo ime jer nije ovlašćen da daje izjave za medije.

Ivan Saviću nije prestala samo funkcija predsednika MO SNS Kostolac, već je ostao i bez funkcije predsednika Skupštine opštine Kostolac, jer je pred početak održavanja sednice Skupštine 27. decembra prošle godine, podneo neopozivu pisanu ostavku na to mesto, ali je zadržao odbornički mandat. On je to uradoi iz taktičkih razloga, kako ne bi bio upisan da je smenjen sa funkcije, jer je već bila donešena odluka o njegovoj smeni i isključenju iz stranke.

Na njegovo mesto predsednika kostolačke Skupštine došla je Milena Cerovšek. Pošto je Ivan Savić isključen iz stranke požarevački Gradski odbor SNS-a, a na osnovu Statuta stranke koji u takvim slučajevima nalaže raspuštanje odbora, raspustio Mesni odbor SNS u Kostolcu i postavio, do održavanje Skupštine odbora, dva poverenika: novoizabranu predsednicu Skupštine opštine Kostolac, Milenu Cerovšek i aktuelnog predsednika Opštine Kostolac Serđa Krstanovskog.

fotografija: M.V.Slične vesti

DEBATA NACIONALNOG KONVENTA O IZVEŠTAJU EVROPSKE KOMISIJE

10 Jun 2019, 14:12

Predsednica Skupštine Maja Gojković izrazila je spremnost da sve poslanike podstakne da u saradnji s Nacionalnim…

OMLADINA SNSa ČISTI PARK

8 Jun 2019, 13:35

ČLANOVI I ČLANICE OMLADINSKOG ODBORA SRPSKE NAPREDNE STRANKE POŽAREVAC UREĐIVALI SU PARK KOD AUTOBUSKE STANICE.

OSNOVAN ODBOR SRPSKE DESNICE U POŽAREVCU

31 May 2019, 10:35


U MALOJ SALI CENTRA ZA KULTURU U POŽAREVCU U ČETVRTAK 30. MAJA ODRŽANA JE OSNIVAČKA SKUPŠTINA STRANKE SRPSKE DESNICE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSaopštenje Štaba za vanredne situacije…

Na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije donet je sledeći zaključak: U cilju…

23 Jun 2019, 15:21

DruštvoNAGRAĐENI VUKOVCI I UČENICI GENERACIJA…

Ove godine, među najboljima su 41 dobitnik diplome “Vuk Karadžić“, od kojih petoro…

22 Jun 2019, 23:23

DruštvoKONKURS ZA DOM UČENIKA U POLJOPRIVREDNOJ…

NA OSNOVU ODLUKE MINISTARSTVA PROSVETE NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA REPUBLIKE SRBIJE…

22 Jun 2019, 12:56

Kursna lista