POBEDNICA FESTIVALA GLUMICA HANA SELIMOVIĆ
   7 Apr 2017, 10:39    Požarevac    Sat Tv    Tatijana Spasojević


POBEDNICA FESTIVALA GLUMICA HANA SELIMOVIĆ

U POŽAREVCU SU JUČE ZAVRŠENE 22. GLUMAČKE SVEČANOSTI "MILIVOJE ŽIVANOVIĆ". GLUMICI HANI SELIMOVIĆ URUČENA JE STATUETA SA LIKOM MILIVOJA ŽIVANOVIĆA ZA ULOGU SAŠE U PREDSTAVI "IVANOV" NARODNOG POZORIŠTA BEOGRAD.




Na završnoj večeri festivala u čast pobednika, odigrana je predstava "Pasivno pušenje" Zvezdara teatra.



Nakon predstave statuetu sa likom Milivoja Živanovića, rad vajara Jovana Soldatovića i novčanu nagradu od 150 hiljada dinara, Hani Selimović je uručio je gradonačelnik Bane Spasojević.




Da podsetimo, u konkurenciji za glavnu nagradu festivala bili su Sena Đorović, Hana Selimović, Mirjana Karanović, Boris Isaković i Hristina Popović. Predstave za ovogodišnje Glumačke svečanosti ,,Milivoje Živanović“ odabrao je selektor Nebojša Bradić a stručni žiri činili su Miša Janketić, Ana Sofrenović i teatrolog Milovan Zdravković.



Ana Sofrenović, dramska umetnica, pročitala je obrazloženje žirija i istakla da je Hana Selimović predstavila lik klasika dramske literature Čehova savremenim glumačkim metodama, braneći osnovnu nit ove značajne, umetničke i kompleksne uloge. Njene iskrenost izražavanja, njena posvećenost interpretaciji i emociji u odbrani lika, išla je uzlaznom, nekad i eruptivnom linijom osvećenja ovog značajnog lika. Sugestivno je tu energiju prenosila na kolege iz ansambla, što je sve uzrokovalo izazivanje snažne empatije kod publike privlačeći je magnetnom silom. Hana je snažnu podršku imala u ansamblu predstave koji je konstituisan odličnom podelom i vodjen osmišljenim rediteljskim metodama Tanje Mandić Rigonat. Predstava je dostojna velikog klasika i našeg Nacionalnog teatra. Da podsetimo, u konkurenciji za glavnu nagradu festivala bili su Sena Đorović, Mirjana Karanović, Boris Isaković i Hristina Popović.



"Mi glumci, kao elementarni i najveći prostor svoje slobode, koristimo scenu tako da ću ja svoju slobodu večeras pred vama iskoristiti da se zahvalim. Želim da se zahvalim pre svega divnoj požarevačkoj publici, hvala vam na gostroprimstvu, mojoj porodici, momku, prijateljima što ih volim i što me trpe, svim ljudima koji su učestvovali u radu u predstavi Ivanov, jer bez svakog od tih ljudi večeras ne bih bila ovde pred vama. Želim da se iskreno zahvalim poštovanom žiriju, za veliku čast i privilegiju koju mi je ukazao i mogućnost da stojim ovde večeras kao peta žena dobitnica nagrade posle 22 godine ovih susreta, i na kraju želim da se zahvalim studentima i mladosti moje zemlje, koja je ovih dana na ulicama.", rekla je Hana prilikom obraćanja nakon uručenja statuete sa likom Milivoja Živanovića, uz aplauz gledališta.

Prilikom simboličnog vraćanja ključa grada koji je bio u rukama žirija, gradonačelnik Spasović se zahvalio na čuvanju ključa tokom svih dana festivala.



"Siguran sam da požarevačka publika ima jednu retku privilegiju da nekoliko dana, već 22 godine uživa u glumačkim kreacijama najboljih srpskih umetnika pozorišnih umetnika i sve to zahvaljujući zapravo jednoj velikoj zaostavštini Milivoja Živanovića.  Kao što bi verovatno i Milivoje rekao, svako ima pravo na slobodu govora i svoje mišljenje u vezi svih događaja u zemlji.


 



Slične vesti

Svetski dan pozorišta: Umetnost je mir

27 Mar 2024, 10:47

Svaka osoba je jedinstvena, posebna a opet ista kao i svi ostali. Naš vidljivi, spoljašnji izgled drugačiji…

Aleksandar Tadić pobednik 20. Amaterskih svečanosti "Milivojev štap i šešir"

4 Mar 2024, 12:17

Spuštena je zavesa na 20. Amaterske svečanosti „Milivojev štap i šešir“. Među šest…

Ljubitelji pozorišta u Kučevu uživali u pozorišnoj predstavi Komedija zabune pozorišta Slavija iz Beograda

2 Feb 2024, 12:28

U prepunoj sali Centra za kulturu „Dragan Kecman“ u Kučevu  ljubitelji pozorišta imali su priliku…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista