POBEDNICA FESTIVALA GLUMICA HANA SELIMOVIĆ
   7 Apr 2017, 10:39    Požarevac    Sat Tv    Tatijana Spasojević


POBEDNICA FESTIVALA GLUMICA HANA SELIMOVIĆ

U POŽAREVCU SU JUČE ZAVRŠENE 22. GLUMAČKE SVEČANOSTI "MILIVOJE ŽIVANOVIĆ". GLUMICI HANI SELIMOVIĆ URUČENA JE STATUETA SA LIKOM MILIVOJA ŽIVANOVIĆA ZA ULOGU SAŠE U PREDSTAVI "IVANOV" NARODNOG POZORIŠTA BEOGRAD.
Na završnoj večeri festivala u čast pobednika, odigrana je predstava "Pasivno pušenje" Zvezdara teatra.Nakon predstave statuetu sa likom Milivoja Živanovića, rad vajara Jovana Soldatovića i novčanu nagradu od 150 hiljada dinara, Hani Selimović je uručio je gradonačelnik Bane Spasojević.
Da podsetimo, u konkurenciji za glavnu nagradu festivala bili su Sena Đorović, Hana Selimović, Mirjana Karanović, Boris Isaković i Hristina Popović. Predstave za ovogodišnje Glumačke svečanosti ,,Milivoje Živanović“ odabrao je selektor Nebojša Bradić a stručni žiri činili su Miša Janketić, Ana Sofrenović i teatrolog Milovan Zdravković.Ana Sofrenović, dramska umetnica, pročitala je obrazloženje žirija i istakla da je Hana Selimović predstavila lik klasika dramske literature Čehova savremenim glumačkim metodama, braneći osnovnu nit ove značajne, umetničke i kompleksne uloge. Njene iskrenost izražavanja, njena posvećenost interpretaciji i emociji u odbrani lika, išla je uzlaznom, nekad i eruptivnom linijom osvećenja ovog značajnog lika. Sugestivno je tu energiju prenosila na kolege iz ansambla, što je sve uzrokovalo izazivanje snažne empatije kod publike privlačeći je magnetnom silom. Hana je snažnu podršku imala u ansamblu predstave koji je konstituisan odličnom podelom i vodjen osmišljenim rediteljskim metodama Tanje Mandić Rigonat. Predstava je dostojna velikog klasika i našeg Nacionalnog teatra. Da podsetimo, u konkurenciji za glavnu nagradu festivala bili su Sena Đorović, Mirjana Karanović, Boris Isaković i Hristina Popović."Mi glumci, kao elementarni i najveći prostor svoje slobode, koristimo scenu tako da ću ja svoju slobodu večeras pred vama iskoristiti da se zahvalim. Želim da se zahvalim pre svega divnoj požarevačkoj publici, hvala vam na gostroprimstvu, mojoj porodici, momku, prijateljima što ih volim i što me trpe, svim ljudima koji su učestvovali u radu u predstavi Ivanov, jer bez svakog od tih ljudi večeras ne bih bila ovde pred vama. Želim da se iskreno zahvalim poštovanom žiriju, za veliku čast i privilegiju koju mi je ukazao i mogućnost da stojim ovde večeras kao peta žena dobitnica nagrade posle 22 godine ovih susreta, i na kraju želim da se zahvalim studentima i mladosti moje zemlje, koja je ovih dana na ulicama.", rekla je Hana prilikom obraćanja nakon uručenja statuete sa likom Milivoja Živanovića, uz aplauz gledališta.

Prilikom simboličnog vraćanja ključa grada koji je bio u rukama žirija, gradonačelnik Spasović se zahvalio na čuvanju ključa tokom svih dana festivala."Siguran sam da požarevačka publika ima jednu retku privilegiju da nekoliko dana, već 22 godine uživa u glumačkim kreacijama najboljih srpskih umetnika pozorišnih umetnika i sve to zahvaljujući zapravo jednoj velikoj zaostavštini Milivoja Živanovića.  Kao što bi verovatno i Milivoje rekao, svako ima pravo na slobodu govora i svoje mišljenje u vezi svih događaja u zemlji.


 Slične vesti

PREDSTAVA SABIRNI CENTAR U NEDELJU 23.06. U MALOM CRNIĆU

21 Jun 2019, 14:09

CENTAR ZA KULTURU OPŠTINE MALO CRNIĆE I OPŠTINSKO AMATERSKO POZORIŠTE “BRANISLAV NUŠIĆ”…

NAGRADE I ČESTITKE MLADIM GLUMCIMA ZA PREDSTAVU KIRIJA (VIDEO)

12 Apr 2019, 14:28

U CENTRU ZA KULTURU POŽAREVAC, ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM UČEŠĆA DEČIJEG DRAMSKOG STUDIJA CENTRA ZA…

PETRIJIN VENAC ODUŠEVIO POŽAREVAČKU PUBLIKU

5 Apr 2019, 14:11

ATELJE 212 IZVEO  JE SINOĆ  PREDSTAVU "PETRIJIN VENAC" NA VELIKOJ SCENI CENTRA ZA KULTRURU A U KONKURENCIJI…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMIHAJLOVIĆ: TERETNA PRUGA U SMEDEREVU…

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je…

23 Aug 2019, 15:08

PoljoprivredaOBAVEZNA PRIMENA BIOSIGURNOSNOG…

BIOSIGURNOSNI PROTOKOL JE MERA KOJA SE DUGI NIZ GODINA PRIMENJUJE NA FARMI UNION MZ-A U NASELJU…

23 Aug 2019, 15:01

PolitikaJOKSIMOVIĆ: I DALJE VIŠE OD POLOVINE…

Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem "Da li podržavate učlanjenje Srbije…

23 Aug 2019, 14:50

Kursna lista