Plivačko takmičenje na otvorenim vodama
   25 Jun 2021, 13:19    Kostolac    SAT TV    Marija Vajner


Plivačko takmičenje na otvorenim vodama

Plivački klub „Tri Svim“ iz Požarevca 26. juna po drugi put organizuje plivačko takmičenje na otvorenim vodama u rukavcu Dunava u Kostolcu, pod sloganom "Plivaj iz srca!"
Takmičenje pod nazivom "Viminacijum Open Voter 2", na otvorenim vodama organizuje Plivački klub „Tri svim“ iz Požarevca, i to na otvorenim vodama u rukavcu Dunava u Kostolcu, kod restorana Dunavski Dragulj, sa početkom u 10 časova.
Na programu su dve distance plivanja od 1.1 i 3.3 km, kao i trka za osobe sa hendikepom na 200 m i trka za najmlađe na 200 m.
Plivanje na otvorenim vodama je olimpijski sport u svetu u ekspanziji, a cilj je da se popularizuje u Centralnoj Srbiji gde nije zastupljen kako bi se pojačao uticaj na razvoj ovog bazičnog sporta sa posebnim akcentom na školski uzrast.
Kroz organizaciju i realizaciju sportskih takmičenja klub radi na promociji pravih sportskih vrednosti, sprečavanju negativnih pojava u sportu i izgradnji pozitivnog odnosa prema široj društvenoj zajednici.
Na takmičenjima se primenjuju najviši svetski standardi kada je organizacija u pitanju od markirane staze plivanja do merenja vremena preko čip sistema i elektronskih narukvica koje plivači nose sa sobom tokom plivanja.
Takmičenje nije profitabilnog karaktera. Tokom takmičenja dežuraće medicinsko osoblje i vozilo Hitne Medicinske Pomoći, pripadnici fizičko-tehničkog obezbeđenja, a na vodi profesionalni tim spasilaštva na vodi. Takmičenje sude sudije plivačkog Saveza Srbije, a po njegovom završetku biće upriličen ručak za sve učesnike u restoranu "Dunavski Dragulj" dok će najboljima biće uručene medalje i nagrade.
Promoter trke je Mina Mastolović naša poznata plivačica.
Podrška je veoma važna kako bi se još više približio svima onima koji teže ka aktivnom i zdravom stilu života i bavljenju sportskim plivanjem amaterski ili profesionalno.
Sva takmičenja Tri svim kluba su uvrštena u zvanični kalendar plivačkih manifestacija Plivačkog Saveza Srbije za 2021. godinu.
Takmičenje može značajno da doprinese: Razvoju sportskog plivanja u Centralnoj Srbiji Razvoju turizma i promovisanju i negovanju kulturnih i istorijskih dobara. Podizanju svesti javnosti na lokalnom i regionalnom nivou o važnosti očuvanja Dunava i njegovog priobalja, uopšte životne sredine, jer je ona osnov zdravo grazvoja društva. Razvoju ostalih sportova na vodi. Takmičenje treba da utiče na afirmaciju nacionalnog sporta uopšte.Slične vesti

Letnja škola plivanja Nikole Rađena na bazenu u Požarevcu

2 Jun 2022, 13:35

Na Gradskom bazenu će ove sezone biti organizovana Letnja škola plivanja i Letnji vaterpolo kamp organizuje „Akademija…

Milica prva doplivala do Časnog krsta u Velikom Gradištu

19 Jan 2022, 14:33

Milica Milosavljević iz Velikog Gradišta ovogodišnja je pobednica tradicionalnog plivanja za Časni krst u…

Plivanju za Časni krst u Velikom Gradištu

18 Jan 2022, 11:47

I ove godine u bogojavljenskom plivanju za Časni krst u Velikom Gradištu takmičiće se najhrabriji vernici.
 

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMala matura - osmaci danas polažu…

Osmaci danas polažu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko…

29 Jun 2022, 9:23

PolitikaBrnabić: Energetika će biti glavna…

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže za RTS da je u aktuelnoj situaciji važno da budemo hrabri,…

29 Jun 2022, 9:21

DruštvoU Velikom Gradištu svečano obeležen…

Danas je u opštini Veliko Gradište, u gradskom parku, svečano obeležen jedan…

28 Jun 2022, 16:40

Kursna lista