PLASTIKA IZ PLANDIŠTA ZA EVROPSKO TRŽIŠTE
   8 Feb 2019, 14:53        RTS    Tatijana Spasojević


PLASTIKA IZ PLANDIŠTA ZA EVROPSKO TRŽIŠTE

Zaposleni u preduzeću “Polimer komerc" iz sela Barice kod Plandišta od 2008.godine proizvode plastičnu ambalažu za naše najveće prehrambene kompanije, a trećinu svojih proizvoda izvoze u 8 zemalja. Njihov uspeh nije ostao nezapažen. Od Privredne komore Srbije i Reionalne privredne komore Pančevo dobili su nagradu za poseban doprinos razvoju privrede južnobanatskog regiona u 2018.godini.

Samo 25-oro zaposlenih u ovoj fabrici u tri smene godišnje proizvede i do 100 miliona jedinica 60 različitih prozvoda. Jedini u Srbiji prave plastične poklopce za sladolede, a snabdevaju plastičnom ambalažom sve naše veće konditorske i mlekarske fabrike."Nije težak posao,kao i svaki drugi,dugo sam u ovom poslu dobro je.Dosta je odgovoran posao i zbog kupaca i ambalaže koju proizvodimo", kaže Dejan Beška iz Plandišta.

"Plate su redovne, to nam puno znači, jer imamo neprijatna iskustva od ranije kad smo radili u nekim firmama a plate nismo dobijali. Sad je dobro", kaže Milorad Bulajić iz Velike Grede.Na ovoj mašini za 24 sata proizvede se i do 200.000 poklopaca i već sad prave zalihe za letnju sezonu."Najteže je raditi sladolede,jer je to nepredvidivo i mora se na vreme krenuti sa proizvodnjom ,a mi počinjemo već u decembru i sad je kapacitet već na visokom nivou.Veoma je važno dobro planiranje,organizacija zaposlenih i pravovremena nabavka repromaterijala" ističe Stevan Rosić, zamenik direktora preduzeća.
Uskoro će se proizvodi iz ove fabrike naći i na tržištu Dubajia,a ambalaža za kozmetičku industriju prodavaće se i u Americi i u Vijetnamu. Od Regionalne privredne komore Srbije dobili su priznanje za poseban doprinos razvoju privrede u južnobanatskom regionu."Ono što je jako bitno njihovim dobrim poslovanjem zadržavamo ljude u ovoj sredini da ostaju da žive i rade" naglašava Zoran Virić, koordinator za industriju PKS-RPK Pančevo.
 Slične vesti

PLATFORMA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE ZA VIŠE INVESTICIJA U REGIONU

24 Apr 2019, 11:54

Poslovna zajednica regiona aktivno će učestvovati na predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu, koji se u okviru Berlinskog…

ČETIRI PRIORITETA MINISTARSTVA PRIVREDE U 2019.

11 Jan 2019, 13:48

U 2019. godini Ministarstvo privrede fokusiraće se na pitanje privatizacije i stečaja, investicije, sektor malih i srednjih…

BRNABIĆ: PEČAT ZA PRIVREDU OTIŠAO U ISTORIJU

1 Oct 2018, 14:10

Od danas se privredi u Srbiji, s obzirom na uvođenje e-uprave, više ne može nametnuti obaveza korišćenja pečata,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaSTALNA POSTAVKA SLIKA VELIKANI…

Stalna postavka izložba slika ,,Velikani srpskog pozorišta’’Udruženja građana…

24 Aug 2019, 13:39

PolitikaTANASKOVIĆ: MALE ŠANSE DA KOSOVO…

Ambicija da Albanci na Kosovu i Metohiji preuzmu srpske svetinje nije nova. Bivši ambasador…

24 Aug 2019, 13:30

PolitikaVUČIĆ: NE OČEKUJEM LAKU JESEN,…

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je govoreći o nedavnoj poseti SAD, da ne može da tumači…

24 Aug 2019, 13:15

Kursna lista