PLAKETA ŽANKA STOKIĆ URUČENA GLUMICI MARIJI VICKOVIĆ ZA NAJBOLJE GLUMAČKO OSTVARENJE NA ŽANKINIM DANIMA U RABROVU
   27 Dec 2018, 20:12    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


PLAKETA ŽANKA STOKIĆ URUČENA GLUMICI MARIJI VICKOVIĆ ZA NAJBOLJE GLUMAČKO OSTVARENJE NA ŽANKINIM DANIMA U RABROVU

Glumici Mariji Vicković nagradu je uručila  predsednica Udruženja građana „Žanka Stokić“ iz Rabrova i organizator festival,Svetlana Kuzmanović koja je istakla da  već 17 godina  ovo udruženje organizuje u Rabrovu Pozorišne svečanosti “ Žanki u čast “, festival malih pozorišnih formi koji neguje tradicionalan pristup pozorištu i na kome se dodeljuje nagrada za najbolje glumačko ostvarenje. Ove svečanosti doprinose i da se čuva od zaborava lik i delo najveće srpske glumice 20. veka Živane Žanke Stokić.


             Prema oceni članova Umetničkog saveta festivala, Plaketa „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje sedamnaestih pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“ pripala je glumici Mariji Vicković za ulogu Bele u predstavi „ Indigo „ u produkciji „Smart“ studija i pozorišta „ Zvezdara teatar“ iz Beograda.

           -Kriza identiteta, kao bolest modernog društva, temelj je na kome Marija Vicković gradi ulogu Bele , žene koja na putu ka vrhu želeći da gradi karijeru ne bira sredstva . Ulogom Bele , glumica, na sceni je otvorila bolna, goruća pitanja za koje generacije mladih žena ne nalaze odgovore,rekla je Kuzmanović I dodala da kroz svojevrsnu igru nadmudrivanja i rivalstva sa starijom i iskusnijom koleginicom,

Marija Vicković kroz lik Bele osvetljava kompleksnost pitanja žena sadašnjice i nesposobnost da se donesu ispravne odluke pod velikim uticajem sopstvenih nadanja ali i pod presijom društva koje nameće drugačije vrednosti stavljajući ženu u kavez društvenih očekivanja. Raskošnim talentom i suverenom igrom, Marija gradi karakterni lik koji dotaknuvši dno , ostavljena i usamljena, savladava stege društva šaljući poruku i ohrabrenje publici .
             -Marija Vicković, uverljivo, dočarala je širok dijapazon karakternih crta i emocija ovog upečatljivog lika . Sa lakoćom, naizgled krhko a zapravo glumački snažno, kroz čitav komad svojom energijom i glumačkom ubedljivošću plenila je scenom.,naglasila je Svetlana Kuzmanović.

           

Primajući  Plaketu „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje  sa održanih 17.pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“u Rabrovu,glumica Marija Vicković je naglasila da je prvi put gostovala u Rabrovu na  ovim pozorišnim svečanostima I srećna je što je svojom ulogom oduševila mnogobrojnu publiku kao I umetnički savet festivala koji je doneo odluku  da  se njoj dodeli ova vredna nagrada.  
 
Lj.Nastasijević                 
Izvor:Centar za kulturu ,,Veljko Dugošević'' Kučevo.Slične vesti

IZLOŽBA POZORIŠNIH FOTOGRAFIJA GULINI DANI POVODOM 10. JUBILARNOG FESTIVALA

19 Mar 2019, 10:34

KULTURNO PROSVETNI CENTAR I POZORIŠTE "BATA BULIĆ" PETROVAC  NA MLAVI POZIVAJU VAS NA OTVARANJE IZLOŽBE POZORIŠNE FOTOGRAFIJE…

KABARE GOSTOVAO U GOLUPCU

12 Mar 2019, 14:11

Ljubitelji pozorišta u Golupcu imali su  priliku da  vide  pozorisnu predstavu ,,Dobrodošli…

POZORIŠNA PREDSTAVA DOBRODOŠLI U KABARE U GOLUPCU

6 Mar 2019, 19:15

Ljubitelji pozorišta u Golupcu imaće prilike da u četvrtak 7-og ovog meseca u velikoj sali Narodnje biblioteke ,,Veljko…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

DruštvoPREDSTAVLJEN JAVNI POZIV AKTIVNE…

U organizaciji Nacionalna služba za zapošljavanje - filijala Požarevac, u saradnji sa opštinom…

21 Mar 2019, 22:22

DruštvoSVETSKI DAN OSOBA SA DAUNOVIM…

DANAS SE OBELEŽAVA SVETSKI DAN OSOBA SA DAUNOVIM SINDROMOM, U POŽAREVCU MALIŠANI PROŠETALI…

21 Mar 2019, 14:04

DruštvoPAŠALIĆ: NEPRIMERENO JE DA GRAĐANI…

U srpski parlament stigao je Izveštaj zaštitnika građana u kojem je navedeno…

21 Mar 2019, 13:11

Kursna lista