PIVO KAO LEK!
   17 Feb 2017, 12:32        BrightSide    Jovana Kuzmanović


PIVO KAO LEK!

Kada čujemo reč ''PIVO'' odmah pomislimo na zlatni napitak sa belom penom na vrhu čaše. Naravno, odmah pomislimo kako bi bilo lepo da odmah popijemo jedno.

Sigurno niste očekivali da pivo ima neverovatne prednosti koje ćete sada pročitati. Zato sledeći put kada pijete pivo, setite se ovog teksta.

 

1. NEGUJE KOSU I POMAŽE RAST KOSE



foto: pixabay

Pivo je bogato vitaminom B i silikonom, ključnim sastojcima za zdravu kosu i za pospešivanje rasta kose. Sipajte čašu piva na kosu, masirajte teme i ostavite pet minuta. Isperite hladnom vodom i vaša kosa će sijati kao nikada pre.
 

 

2. KOŽA VAM POSTAJE OTPORNA I MEKA


foto: pexels

Pivo sadrži antioksidante koji usporavaju starenje kože. Takođe, ovo alkoholno piće ima neverovatnu mogućnost - pomaže samo-zaceljivanje kože, zateže je i smanjuje bore.
Probajte sledeću masku za lice: pomešajte kašiku piva, belanac i 3 kapi bademovog ulja. Utrljajte na čisto lice i ostavite masku na licu 10 minuta.

 

3. BOLJE ĆETE SPAVATI


foto: pexels

Hmelj, kao jedan od glavnih sastojaka piva, je prirodni sedativ poznat kao efikasni biljni lek za insomniu.
Probajte ovaj jednostavan trik: Operite jastučnicu jednakom količinom vode i piva. Tkanina će poprimiti aromu hmelja i brže ćete zaspati.

 

4. LEČI UMORNA STOPALA


foto: pexels

Napunite činiju hladnim pivom i potopite stopala nekoliko minuta. Osvežavajući efekat piva će vam pomoći da opustite stopala nakon napornog dana.

 

5. UKLANJA MRTVE ĆELIJE SA KOŽE


foto:pexels

Pored toniranja kože, pivo ukljanja i mrtve ćelije sa kože. Vaša koža će postati ujednačenija i imaće veći sjaj.

Uzmite šaku jagoda i nekoliko kašika piva. Izmiksajte sastojke dok ne dobijete pastu. Nanesite na lice kako bi uklonili mrtve ćelije i stimulisali regenaraciju ćelija.

 

6. MARINADA OD PIVA OMEKŠAVA MESO


foto: pixabay

Pivo je odlično rešenje ukoliko želite da omekšate meso bez promene njegovog ukusa. Stavite meso u plastičnu posudu, sipajte pivo u posudu i stavite u frižider da prenoći. Narednog dana ćete uživati u mekanim i ukusnim šniclama.

 

7. DAJE SJAJ DRVENOM NAMEŠTAJU


foto: pixabay

Sipajte mlako pivo na mekanu krpu i trljajte drvenu površinu koja treba da se revitalizuje. Rezultat: vaš nameštaj će dobiti ekstra sjaj i izgledaće kao nov.

 

8. ODBIJA ŠTETOČINE


foto: pixabay

Pivo tera dosadne muve od vaše hrane. Sipajte malo piva u čašu, prekrijte aluminijumskom folijom i izbušite rupe na njoj. Muve, privučene mirisom pića, će ući u čašu, ali neće moći da izađu iz nje. Probajte ovo i sa bubašvabama.

 

9. METALNI PREDMETI ĆE IMATI VEĆI SJAJ


foto: pixabay

Pivo ima nizak nivo kiselosti što je savršeno za poliranje metalnih predmeta, na primer metalnih šerpi ili nakita. Sipajte malo piva na krpu i očistite predmet. Možete probati i da potopite predmet u pivo nekoliko minuta. Očistite predmet krpom i bićete iznenađeni rezultatom.

 

10. POMAŽE ODVIJANJE KORDIRANIH ŠRAFOVA


foto: pixabay

Kiseline u pivu mogu da uklone rđu, što će vam pomoći da odvijete šrafove. Sipajte malo piva na njih, sačekajte par minuta i probajte ponovo.



Slične vesti

Predstavljen novi božole

24 Nov 2023, 13:14

Klub vinogradara i vinara Požarevac proslavio je dolazak mladog vina, božolea. Proslava se održava svake godine u prisustvu…

Energetska pića i maloletnici - evropske zemlje zabranjuju prodaju, u Srbiji đaci naplaćuju gutljaj

23 Nov 2023, 9:32

Neke zemlje Evropske unije i okruženja zabranile su prodaju energetskih pića maloletnicima. Istovremeno, kod nas je stigao…

Kako da prepoznamo pravu kafu, mešavine više neće moći da se "švercuju"

31 May 2022, 9:41

Za koji dan oznaku "kafa" moći će da nose samo proizvodi koji u sebi ne sadrže ni najmanji procenat dodataka poput ječma,…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista