PIONIRKE KLUBA BUSIJE POBEDNICE MAJSKOG  ODBOJKAŠKOG  TURNIRA U GOLUPCU
   13 May 2019, 23:02    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


PIONIRKE KLUBA BUSIJE POBEDNICE MAJSKOG ODBOJKAŠKOG TURNIRA U GOLUPCU

U Golupcu je održan Prvi majski turnir za mlađe pionirke,u kategoriji od prvog do četvrtog razreda Osnovnie škole.Turnir je organizovao Odbojkaški klub ,,Dunav 17’’ u saradnji sa Osnovnom školom ,,Branko Radičević’, Sportskim savezom i opštinom Golubac. Učestvovalo je 8 ekipa i Igralo se u dva dobijena seta do 21,a pobednik je ekipa  Ženskog odbojkaškog kluba,,Busije’’ iz Požarevca.

Po oceni učesnika  i organizatora  Prvi majski turnir za mlađe pionirke protekao je u sportskom duhu i bez problema,pa organizator Odbojkaški klub ,,Dunav 17’’ iz ovog grada na Dunavu planira da ovaj turnir bude i tradicionalni u culju  razvoja odbojke kod školske dece.


          -Deca  se družila,igrala,navijala za svoje ekipe,bilo je sve kako treba,nije bilo nikakakvog incidenta. Na turniru je učestvovalo 8 ekipa iz Kragujevca, Smedereva,Požarevca,Donjeg Milanovca i Golupca.a takmičilo se u dve grupe,po četiri ekipe.Naši gosi su bili zadovoljni organizacijom i predložili su nam da ovaj turnir održimo i naredne godine,što je i naš cilj kao organizatora,istakla je Milica Gavrić,trener Odbojkaškog kluba ,,Dunav 17’’ iz Golupca.
 
Odbojkaški klub ,,Dunav 17’’ postoji već tri godine ,a već  dve godine  takmiči se u seniorskoj kategoroji pionirskoj i u kategoriji mlađih pionirki Regionalne lige. Klub ima oko 60 članova uzrasta od šest pa do 25 godina starosti i koji treniraju tri puta u sedmici a u okviru kluba  postoji i pionirska škola odbojke koju pohađa 24-toro devojčica i dečaka.

           -Klub ,,Dunav 17’’ bavi se pretežno svim uzrastima i decu učimo kako se igra odbojka.timskom duhu i pravilima.Zbog toga smo odlučili da ovaj turnir bude posvećen našim najmlađim koji nemaju mogućnosti da se na nekim turnirima takmiče. Želeli smo da oni budu tu,sa nama i da osete takmičarsku atmosveru sa svojim vršnjacima i kao deo našeg kluba gde treneriju i tako pokažu nama trenerima,saigračima,roditeljima i gradu Golupcu,šta znaju i koliko  su naučili o odbojci. U okviru kluba postoji i škola odbojke koju pohađaju drvojcice i nekoliko dečaka,dodala je Gavrić.


         Pobednik ovogodišnjeg Prvog majskog turnira u odbojci za mlađe pionirke u konkurenciji od I do IV razreda Osnovne škole je ekipa Ženskog odbojkaškog kluba ,,Busije’’ iz Požarevca koja je u finalu sa rezultatom 2:0 u setovima pobedila ekupu domaćina Odbojkaškog kluba ,,Dunav 17’’ iz Golupca.

         -Organizacija turnira bila je na zavidnom nivou i svaka čast domaćinu,eklpe su bile ujednačne i mogu da kažem da smo mi bili ipak najsrećniji,ali možda i najspremniji,što je i rezultat osvajanja prvog mesta.Zvanično se ne takmičimo ali zato učestvujemo na ovakvim turnirima gde postižemo i dobre rezultate.Imamo oko 40-tak deteta,od kojih je polovina devojčica a isto toliko i dečaka od I-VII razreda. Svi treneriju u istoj Sali,u isto vreme,na tri mreže,tako da smo zadovoljni uslovima u kojima radimo,naglasio je Slaviša Tevanović,trener Ženskog odbojkaškog kluba ,,Busije’’ Požarevac.


Pobedniku turnira ekipi Ženskog odbojkaškog kluba ,,Busije’’ iz Požarevca i drugoplasiranoj  ekipi domaćina Odbojšakog kluba ,,Dunav 17’’ iz Golupca pored medalja pripali su i  pehari.Treće mesto osvojila je ekipa ŽOK ,,Radnički 1977’’ iz Kragujevca,dok je četvrto mesto zauzela ekipa ,,Poreč’’ iz Donjeg Milanovca.


Proglašeni su i najbolji igrač,zatim server,smečer i primač turnira kojima je organizator podelio i vredne nagrade.
             Najbolji server je  Dragana Perić iz ekipe ,,Dunav 17’’ iz Golupca, Staša Barunac iz ekipe ,,Poreč’’ iz Donjeg Milanovca proglašena za najboljeg primača a za najboljeg smečera Maša Vranić iz ekipe ,,Radnički 1077’’ iz Kragujevca.Najbolja igračica turnira je  Mia Vještica iz pobedničke ekipe ,,Busije’’ iz Požarevca.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

BRONZANA MEDALJA ZA ODBOJKAŠE MLADOG RADNIKA

28 May 2019, 13:20

U Novom Sadu 24,25,26 maja 2019 godine održano je finale prvenstva Srbije za kadete uz učešće 12 najboljih ekipa…

PIONIRI OSNOVNE SKOLE IVO LOLA RIBAR TROSTRUKI PRVACI SRBIJE U ODBOJCI

23 May 2019, 14:38

Nastavljena dominacija odbojkaša iz Velikog Gradišta u mlađim kategorijama. Gradištanci su prvo osvojili…

ZLATNI PIONIRI IZ VELIKOG GRADIŠTA

22 May 2019, 10:55

Nastavljena dominacija odbojkaša iz Velikog Gradišta u mlađim kategorijama. Gradištanci su osvojili…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaIZLOŽBA GRAFIKA VIŠNJE NIKOLIĆ

U Maloj galeriji Narodnog muzeja 19. jula 2019.g. otvorena je izložba  grafika umetnice …

22 Jul 2019, 10:54

Vremenska prognozaPROGNOZA za UTORAK, 23. Jul 2019.

SRBIJA: U utorak niža i prijatnija temperatura za 3 do 5 stepeni u odnosu na nedelju i ponedeljak…

22 Jul 2019, 10:33

PolitikaTransparentno do najbolje Medijske…

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da želi da se u potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu…

20 Jul 2019, 11:46

Kursna lista