PILOTI OPŠTE AVIJACIJE IZNAD PARAĆINA
   20 Sep 2018, 11:38        SatTv    Maja Stepanović


PILOTI OPŠTE AVIJACIJE IZNAD PARAĆINA

Prvenstvo Srbije u preciznom i aeroreli letenju počinje sutra na sportskom aerodromu Davidovac kod Paraćina. Organizator Aero klub „Naša krila“ iz Paraćina će ugostiti oko 10 posada iz aero klubova iz Srbije, koji će se do nedelje 23. septembra nadmetati za najbolje u državi.
Na ovom takmičenju u konkurenciji za državno prvenstvo, mogu da učestvuju piloti sa važećom dozvolom sportskog ili profesionalnog pilota aviona, koji imaju najmanje 100 časova samostalnog letenja avionima od čega najmanje 5 časova u ovoj godini, a kopiloti moraju da imaju važeću dozvolu sportskog pilota. Piloti mogu da se takmiče na svim tipovima aviona, čije su putne brzine 150 km/čas. U disicplini reli letenje nastupaju posade, dok u disciplini precizno letenje takmiči se pojedinačno. Da bi bili najuspešniji u generalnom plasmanu u obe disipline, piloti prethodno treba uspešno da izvedu tri zadatka – izviđanje, vremensku tačnost i sletanje.
U skladu sa programom takmičenja, otvaranje prvenstva je planirano za četvrtak 20. septembar od osam časova, a već u devet časova počinje se sa izvršenjem prve takmičarske maršute u preciznom letenju. Sledećeg dana, u petak je izvršenje druge takmičarske maršute u ovoj disciplini, a subota je rezervisana za aeroreli letenje. U nedelju je proglašenje pobednika u 11 časova, nakon čega sledi revijalni letački program.
Svi posetioci će imati priliku da vide letenje nekih od naših najboljih sportskih pilota opšte avijacije, a takođe i sportske avione  Utvu „U-75“, Cesnu „C-175“, Cesnu „C-172“, Pajper „Pa – 38“, Pajper „Pa-18“, Pajper „Pa-28“, kojima će piloti izvoditi takmičarsko letenje. Ujedno, na samom aerodromu Davidovac se svi mogu upoznati sa padobranskim aktivnostima istaknutih padobranaca i članova  Aero kluba „Naša krila“ Paraćin.Slične vesti

U PETAK PONOVO PRSKANJE PROTIV KOMARACA

26 Jun 2019, 11:10

Grad Požarevac obaveštava građane i pčelare da će se suzbijanje komaraca izvršiti Zavod za dezinfekciju, dezinsekciju…

POLETELI REMONTOVANI MIGOVI: PROBNI LET USPEŠNO OBAVLJEN

21 Aug 2018, 13:02

Na aerodromu u Batajnici obavljen je svečani prijem dva remontovana "mig 29", koje je Srbija nabavila od Rusije,…

RAKETNI MODELARI VICEŠAMPIONI SVETA U KLASI S5C

10 Aug 2018, 10:45

Reprezentacija Srbije u raketnom modelarstvu vratila se sa Svetskog prvenstva iz Poljske sa srebrnom medaljom ekipno u klasi…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaULAGANJE U RAZVOJ KULTURE U OPŠTINI…

Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac…

20 Aug 2019, 17:31

DruštvoZAŠTITITE SE OD UJEDA KOMARACA…

PRIDRŽAVANJEM NEKIH OSNOVNIH SAVETA MOŽETE ZNATNO SMANJITI RIZIK I ZAŠTITITI SEBE OD…

20 Aug 2019, 14:26

DruštvoNOVI AUTOPUT VOŽD KARAĐORĐE BIĆE…

Novi Šumadijski koridor odnosno autoput "Vožd Karađorđe" biće dug između…

20 Aug 2019, 14:21

Kursna lista