PETI POLUMARATON OTVORIO TURISTIČKU SEZONU U VELIKOM GRADIŠTU
   4 Mar 2019, 23:05    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


PETI POLUMARATON OTVORIO TURISTIČKU SEZONU U VELIKOM GRADIŠTU

I ove godine Veliko Gradište bilo je  domaćin petog po redu  polumaratona i trke zadovoljstva u organizaciji Atletskog kluba VGSK, Sportskog saveza I Turi stičke organizacije uz pokroviteljstvo Opštine.

Ove godine,u saradnji sa Sportskim savezom opštine Veliko Gradište i Humanitarnom organizacijom ,,Srbija velikog srca'',simboličnih 100 metara pod nazivom ,,Trčimo zajedno'',učestvovala su i deca različitog uzrasta,oblika i stepena invaliditeta uz podršku zdravorazvojnih vršnjaka u ,,Trci slatkiša''.


.U polumaratonu u dužini od 21 kilometar od Velikog Gradišta do Zatonja I trci zadovoljstva u dužini od 5 kilometara učestvovalo je 185 takmičara iz Srbije,Ruminije Češke,Poljske Crne Gore,Bosne I Hercegovine,Severne Makedonije,Bugarske I Republike Srpske ,pa je ovaj sportski događaj  postao I međnarodni.


             Peti po redu polumaraton I trku zadovoljstva otvorio je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić koji je rekao da ovaj sportski događaj I prednodno  održano peto po redu Prvenstvo Srbije u ciklo krosu  na Srebrnom jezeru, otvorili su ovogodišnju turističku sezonu u ovoj podunavskoj Opštini.

               -Imamo I jedan kurizitet ovog događaja  gde je među takmičari I jedan dečak David iz Velikog Gradišta koji ima 14 godina  I posebno ga pozdravljam.Ovo je peti marathon,želim da on I dalje traje jer je postao I tradija.Mi ćemo kao  Opština da učinimo sve da se I dalje održava koji ujedno označava I početak turističke sezone što je I ambicija Velikog Gradišta,rekao je predsednik Opštine,Dragan Milić.

            Organizator petog po redu polumaratona I trke zadovoljstva je Atletski klub ,,VGSK’’ koji je formiran pre pet godina I koji broji oko dvadesetak članova  od kojih njih nekoliko postižu dobre rezultate na raznim takmičenjima u zemlji I inostranstvu.
        -Učestvujući na nekim drugim trkama,hteli smo da ovaj sportski događaj organizujemo I u našem mestu,da ljudima pružimo priliku da vide naš kraj,da upoznaju našu stazu koja ide pored Dunava uz samu granicu sa Rumunijom I neki od takmičara koji nikad nisu bili u ovom kraju kroz trku I trčanje to vide .Postoje dve discipline,jedan je trka zadovoljstva koja se trči na pet kilometara I polumarrrrratonska trka u dužini od 21 kilometar,Trči se od od Velikoog Gradišta do naselja Zatonje I nazac,kaže nenad Stanković,Atletski klub ,,VGSK’’ Veliko Gradište.

            Pored Atletskog kluba ,,VGSK’’ organizator polumaratona je I Sportski savez opštine Veliko Gradište.
                   -Organizacija trke kao I svake godine je na visokom nivou,imamo kao I prošle godine sličan broj od  185 takmičara,imalo je malo vetra,ali nadam se da taimičarima nije toliko smtao. Veliko Gradište je grad mladih I sporta,prošle sedmice imali smo državno prvenstvo Srbije u ciklo krosu,bilo je isto peto po redu,gde se najbolji srpski ciklisti se nadmetali na Srebrnom jezeru. Evo,ovog vikenda organizujemo polumaraton I trku zadovoljstva,naredni organizovaćemo nešto drugo,tako da je Veliko Gradište kad je u pitanje sport,u samom vrhu u našoj zemlji I okruženju,dodao je Beneralni sekretar Sportskog saveza Opštine Veliko Gradište,Dušan Banović. 
           
Pobednik  ovogodišnjeg petog po redu polumaratona u Velikom Gradištu je Miroslav Dukadinović,prvak Srbije na 800 metara iz Beograda.

            -Trka je bila izuzetno teško zbog vremenskioh uslova,staza je bila dobra,ravna,pomalo valovita,ali je vetar bio previse jak da bih jurio neki lični rekotd.Bila je jaka konkurencija,billllo je dosta iskusnih trkača koji su učestvovali na ovom polumaratonu,meni je ovo prvi put da učestvujem,trčao samo pod špritiskom,nisam bio baš oppušten,ali ipak sam prvi stigao na cilj. Organizacija je dobra I svakako ću doći I naredne godine, dodaje pobednik trke Miroslav Dukadinović iz Beograda koji je stazu prešao za jedan sat,15 minuta I 30 sekundi.


         Drugi na cilj stigao je njegov sugrađanin Dragomir Ristanović sa pređenim vremenom od jedan sat,15 minuta I 46 sekundi,dok je treći na cilj stagao sa vremenom od jedan sat,17 minuta I 39 sekundi Zoran Radinović,atlečar iz Atletskog kluba  iz Apatina.
 
 Pobednica  polumaratona u ženskoj konkurenciji je Ivana Živković iz Beograda, sa vremenom jedan s at,29 minuta I 33 sekunde,ispred  Aleksandre Burkanović iz Apatina sa vremenom od jedan sat,36 minuta I 2 sekunde I Nataše Tomašević koja je imala prolazno vreme od jedan sat,43 minuata I 56 sekundi.


Pobednik u trci zadovoljstva u muškoj konkurenciji je Ivan Dlačić iz Čačka,drugi je Nikola Vukelja iz Kruševca I treći Nemanja Đurić iz Zrenjanina.

U konkurencij žena u trci zadovoljstva prva na cilj prošla je rumunka Roberta Krecu,druga je njena sestra Stefanija Krecu,a treća je Monika Stojanović iz Petriovca na Mlavi.
Predrag Mijatiović proglašen je za najbržeg Gradištannca, a za najbržu Gradištanku proglašena je Lela Aleksić.

Prvoplasiranim takmičarima polumaratona u muškoj i ženskoj konkurenciji , uručeni su medalje ipehari .Medalje su dobili I svi učesnici ovogodišnjeg polumaratona kao  I trke zadovoljstva I ,,Slatkiša’’.
Lj.NastasijevićSlične vesti

ODRŽAN 3. KOSTOLAČKI POLUMARATON POBEDNICI MILOŠ DAJEVIĆ I JAGODA STOLIĆ

18 Sep 2019, 15:01

Pod sloganom "Probudi legionara u sebi na stazama nekada moćne rimske imperije" 14. septembra ove godine održan…

U SUBOTU III KOSTOLAČKI POLUMARATON: TRKA LEGIONARA

11 Sep 2019, 9:22

U SUBOTU 14. SEPTEMBRA ODRŽAVA SE 3. KOSTOLAČKI POLUMARATAN ILI TRKA LEGIONARA, A PRIJAVE SU MOGUĆE I NA SAM DAN TRKE U…

PRIJAVE U TOKU ZA III KOSTOLAČKI POLUMARATON

21 May 2019, 15:13

Pod sloganom probudi legionara u sebi na stazama nekada moćne rimske imperije 14. septembra ove godine održaće se 3. Kostolački…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportRADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKIH…

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom…

22 Sep 2019, 11:38

KulturaU VELIKOM GRADIŠTU POČINJE PETI…

Peti po redu ŠIK - Festival amaterskih pozorišta „Štap i kanap“,…

22 Sep 2019, 10:36

PolitikaDAČIĆ NA GENERALNOJ SKUPŠTINI…

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boraviće u Njujorku…

21 Sep 2019, 14:54

Kursna lista