Penzioneri koju su platili dobiće ugalj
   14 Sep 2021, 13:08    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Penzioneri koju su platili dobiće ugalj

Penzioneri koji su upisali ugalj preko Udruženja penzionera u Požarevcu, dobiće ugalj, najkasnije do polovine decembra, rekao je za Info sat Milorad Jovanović, predsednik ovog udruženja.

Svim penzionerima koji su se preko Udruženja penzionera prijavili za ugalj, biće im isporučen najkasnije do polovine decembra. Isporuku uglja diktira dinamika plaćanja. Ove godine iz Udruženja penzionera u Požarevcu poručeno je 7.325 tona kostolačkog lignita.

Cena tone kostolačkog lignita je 4.550 dinara, a uračunat je i prevoz. Za penzionere iz Bradarca, Bubušinca i Maljurevca je nešto niža cena – 4.200 dinara po toni, jer su oni bliže Kostolcu.

Kako kaže Jovanović, i ove godine pet prevoznika dostavlja ugalj na adrese poručioca, s tim što je od pre nekoliko godina Udruženje moralo da zakupi stovarište, gde će se meriti ugalj i ubacivati u manje kamione.

Iako je Udruženje tek 6. avgusta ove godine potpisalo ugovor sa EPS-om, penzioneri su bili agilni i na vreme upisali ugalj, a neki ga brzo otplatili.

Upisivanje uglja za ogrev domaćinstva počelo je u novembru prošle godine, a završeno u martu ove. Ove godine je 1.536 penzionera upisalo ugalj, koji plaćaju na šest mesečnih rata, a neki će, kako ističe Jovanović, u najgorem slučaju ugalj dobiti do polovine decembra.

On se nada da će EPS dozvoliti i dodatne količine uglja za one članove koji bi želeli dodatne količine, ali i za one koji iz nekih razloga nisu do sad upisali ugalj.

Kada je reč o drvima za ogrev, do sada je 231 metar isporučen. U pitanju je bukovina prve klase, koja se doprema iz Žagubice. Kubni metar sečenih drva je 5.500 dinara, sa prevozom i 5.200. dinara koštaju nesečena drva.

Kod naručivanja drva ne postoji ograničena količina, a može se platiti na šest mesečnih rata.

Međutim, kako se bliži početak grejne sezone, penzioneri će morati što pre da isplate ugalj. Razlog za to je kasno potpisivanje ugovora sa EPS-om i samim tim kasni se početkom isporuke.Slične vesti

Grejanje na drva, pelet, ugalj ili struju - šta se najviše isplati

4 Sep 2021, 10:32

Uz najavu meteorologa koji predviđaju miholjsko leto priča o grejanju sasvim podseća na basnu o cvrčku i mravu. Cene ogreva…

Počeo upis uglja za invalide rada

4 Jan 2021, 11:28

Gradska organizacija invalida rada obaveštava sve članove da je počeo upis uglja za 2020/21 godinu.
Potrebna…

MODERNIZACIJA CELOG SISTEMA ZA PROIZVODNJU UGLJA DO KRAJA 2019.

22 Oct 2019, 11:49

DO KRAJA 2019. GODINE ELEKTROPRIVREDA SRBIJE IMAĆE NAJMODERNIJI SISTEM ZA UPRAVLJANJE KVALITETOM UGLJA U EVROPI KOJI ĆE…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZanimljivostiTop 5 rasa pasa za kućnog ljubimca

Psi su toliko dugo saputnici ljudi kroz život, da se o njima gotovo nema šta mnogo novog reći.…

25 Sep 2021, 13:37

DruštvoKoji su najunosniji poslovi u…

Ako razmišljate o promeni posla ili želite da se oprobate u novoj sferi, pravo vreme…

25 Sep 2021, 13:32

HronikaKrivična prijava protiv lažnih…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu podneće krivičnu prijavu nadležnom…

25 Sep 2021, 13:03

Kursna lista