Pčelarska farma Živković iz Biskuplja  dobitnik opštinskog priznanja opštine Veliko Gradište
   16 Oct 2020, 22:01    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Pčelarska farma Živković iz Biskuplja dobitnik opštinskog priznanja opštine Veliko Gradište

Među dobitnicima opštinskih priznanja povodom obeležavanja Dana opštine Veliko Gradište u oblasti poljoprivrede I ruralnog razbvoja je I Pčelarska farma ,,Živković’’ vlasništvo porodice Bobana Živkovića iz Biskuplja.Ova  porodica bavila se  proizvodnjom meda od 1947. do 1988. godine.

Posle skoro dveipo decenije pauze Boban Živković I njegova supruga Zlatica rešili su da nastave ovu porodičnu tradiciju  I 2012. godine, ponovo pokreću ovu delatnost osnivanjem pčelarske farme Živković.

Uspešno se bave proizvodnjom svih vrsta meda i ostalih pčelarskih proizvoda – propolis, polen perga, matični mleč, saće I  poseduju 200 košnica.

Ovo opštinsko priznanje je jedno od mnogobrojnih priznanja koje je ova porodica svi ovih proteklih godina dobijala učešćem na raznim sajmovimma,izložbama I turističkim manifestacijama na kojima su predstavili svoje razne pčelarske proizvode.
                 -Nakon duže pauze porodična tradicija se nastavlja 2012 godina kada smo ponovo počeli da se bavimo pčelarstvom kao pčelarska farma Živković. U našoj proizvodnji imamo 200 košnica I trudimo se da usavršimo  siistem pčelarenja I nadam se da  ćemo u narednim godinama to I postići. Zahvaljujem se opštini Veliko Gradište koja pomaže  I stimuliše našu proizvodnju,a moja porodica se odužuje predstavljanjem ovog kraja u okviru turističke ponude I plasmana naših proizvoda,kaže Bobanova supruga Zlatica koja ima ulogu domaćice I da vodi  brigu  o svojim gostima.
 
Porodica Živković osim proizvodne delatnosti,bavi se I seoskim turizom pa je  ova farma  postala i deo turističke ponude gde se uz obilazak pčelinjaka može vršiti i degustacija proizvoda.Kako nam je rekla Bobanova supruga Zlatica koja mu pomaže  u pčelinjaku radi  I na proizvodnji I pakovanju pčelinjih proizvoda zadužena je  I za  doček I prijem domaćih I stranih gostiju. 

            -Kada je u pitanju ovogodišnja proizvodnja meda,nije bila baš najbolja što se može videti I čuti od ostalih  kolega pčelara,ali smo zadovoljni dobrom posetom turista našoj farmi I kućnoj poseti imajući priliku da degustiraju naše pčelinje proizvode,dodala je Zlatica.

Svoje pčelarske proizvode Porodica Živković prodaje na svojoj pčelarskoj farmi u Biskuplju,a mogu se naći I u prodavicama zdrave hrane.marketima I u ostalim prodajnim objektima u velikom Gradištu I  u drugim  mestima u Srbiji.Redovni su učesnici na raznim edukacijama u vezi pčelarske proizvodnje I kako sun am rekli zadovoljni su ovim poslom koji rade I obećavaju da se ova dugogodišnja porodična tradicija bavljenja pčelarstvom neće prekidati.Slične vesti

Udruženje pčelara Požarevac prvacima poklanja med

22 Sep 2020, 11:54

Udruženje pčelara Požarevac, prvacima poklanja med, sa namerom da im podigne svest o podizanju imuniteta

Osnovnim…

Nestašica meda preti Srbiji

15 Aug 2020, 11:05

Proizvodnja meda zbog lošeg vremena je pala na najniže grane, što bi moglo da poveća uvoz, ali i cene na domaćem…

PČELARSTVO PORODIČNI BIZNIS U OPŠTINI GOLUBAC

30 Jul 2020, 16:14

Jedna od privrednih grana razvoja opštine Golubac pored poljoprivreda  i turizma je i proizvodnja čuvenog ekološkog…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Servisne informacijeBez vode deo ulice Prvog partizanskog…

JKP Vodovod i kanalizacija, Požarevac, obaveštava da  zbog radova na mreži  od 10:00 do 12:00…

21 Oct 2020, 10:07

ZdravljeOd 60 pregledanih u Gradskom zavodu…

Najviše novoobolelih od koronavirusa i juče je bilo u Beogradu. U Gradskom zavodu za plućne…

21 Oct 2020, 9:31

ZdravljeKon: Ako svi nose maske, zaštita…

Epidemiolog Predrag Kon ponovo je apelovao na Beograđane da nose maske, ističući da ta mera,…

21 Oct 2020, 9:29

Kursna lista