Pasulj gradištanac na 15 Pasuljijadi naredne subote u Velikom Gradištu
   11 Aug 2021, 15:21    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Pasulj gradištanac na 15 Pasuljijadi naredne subote u Velikom Gradištu

Tradicionalna kulinarska manifestacija Pasuljijada, petnaesta po redu, održaće se naredne subore 14-og ovog meseca u gradskom parku u Velikom Gradištu. Ovaj događaj, uz gradištanac - najpoznatiji pasulj u našoj zemlji, okupi svake godine veliki broj vrhunskih kulinara i ljubitelja domaće kuhinje I dobre zabave.

U  Turističkoj organizaciji Veliko Gradište koja je  jedna od organizatora ove manifestacije,kažu da je sve sve spremno za održavanje pasuljijade za koju se do sada prijavilo veliki broj takmičara koji će odmeriti snade da osvoje ukuse žirija I da njihov pasulj po kvalitetu bude najbolji.


          -Za pasuljijadu kažemo da je to ,,najukusnija’’ manistacija u opštini Veliko Gradište koja će se naredne subote održati po 15 put I koja će okupiti  preko 120 takmičara I pravih majstora u kuvanju čuvenog pasulja ,,gradištanca’’.Posle jednogodišnje pause zbog pandemije ovog leta oragnizaovali smo Alakse večeri na kojima su učestvovale mnoge ekipe I pojedinci,a na pasuljijadi prema dosadašnjim prijavama taj broj će biti I veći. Ako se neko još nije prijavio,neka to učini I priiiiiidruži nam se da oovog vikenda provevdemo u ddeuženju I degiiistaciji ove naše čuvene namirnice. Tu su I druga dešavanja,ističe Dajana Stojanović,direktorka Turističke organizacije opštine Veliko GRadište.

Pored kuvanja pasulja ,,gradištanca’’ program ove manifestacije pripremljen je za svačiji ukus pa će tako biti takmičenja za najlepše uređenu baštu i  balkona u gradu,zatim za najveseleiji kotlić I najuređeniji stand na manifestaciji.
Direktorka Stojanović najavila je I još neke manifestacije koje će održati u  okviru ovogodišnjeg turističko--kulurnog leta u opštini Veliko Gradište I napomenula da će se  posle Pasuljujide održati  peta po redu Velikogradištanska gitarijada,zatim Festival međunrodnog kratkog  Turističkog I Ekološkog filma ,,Silafest’’kao I Turistički forum na Srebrnom jezeru.
U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su sa brojem poseta domaćih I stranih turista u ovoj godini ,najviše ih je bilo na Srebrnom jezeru gde ima oko dve ipo hiljade kategorisanih ležaja,a dobra poseta zabeležena je I  na Rmskoj tvrđavi kao I u manastiru NImnik.
 Slične vesti

Smotra narodnog stvaralaštva Homoljski motivi

5 Jun 2023, 14:17

Kučevo je 55. put bilo domaćin Smotre narodnog stvaralaštva Homoljski motivi


U Kučevu u valovitom Zviždu…

Dođite u Kučevo na 55. Homoljske motive

2 Jun 2023, 16:27

Kučevo je od srede do subote 3.juna prestonica Kulture u Srbiji. U toku je jedna od najstarijih kulturnih manifestacija,trradicionalna…

Negovanje tradicije uči se od malih nogu

23 May 2023, 10:49

Defile učesnika Homoljskih motiva ulicama Kučeva, centralnog dana manifetsacije su zaštitni znak smotre. Organizatore…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoJP “Toplifikacija” započela investiciono…

Javno preduzeće “Toplifikacija” u Požarevcu krenula je sa ovogodišnjim…

9 Jun 2023, 13:35

ZdravljeU Srbiji ima oko 60.000 pacijenata…

Za lečenje hroničnih rana koje su najčešće posledica dijabetesa i tromboze proširenih…

9 Jun 2023, 12:35

EkonomijaCrna Gora, Grčka i Turska keš…

Dušan Uzelac sa sajta Kamatica rekao je da ako otputujete u zemlju koja ima opšteprihvaćen…

9 Jun 2023, 12:14

Kursna lista