PASULJ ALEKSANDRA RAJČIĆA IZ TRIBRODA POBEDNIK 13.PASULJIJADE
   13 Aug 2018, 15:34    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


PASULJ ALEKSANDRA RAJČIĆA IZ TRIBRODA POBEDNIK 13.PASULJIJADE

Tradicionalna kulinarska manifestacija Pasuljijada, trinaesta po redu, održana je proteklog vikenda u gradskom parku u Velikom Gradištu.


Pasulj Gradištanac, najpoznatiji u našoj zemlji, iako ga je teško naći, okupio je u Velikom Gradištu 140 vrhunskih kulinara kao i  veliki broj  ljubitelja domaće kuhinje i dobre zabave..


       -Pasuljijada je uspela ,jer to govore i kotlići kojih je bilo oko 140,i narod koji se okupio i degustirao pasulj,a zatim je prisustvovao i koncertu Snezane Babić.Trinaesta po redu Pasuljida,poznata po našem Gradištancu,privukla je veliko broj takmičara i gostiju iz cele zemlje,tu su nam gosti i prijatelji iz Rumunije,tako da kada saberemo sve rezultate možemo da budemo zadovoljni kao i organizacijom,kaže Slađan Marković,zamenik predsednika opštine Veliko Gradište.


     U  Turističkoj organizaciji Veliko Gradište koja je  jedna od organizatora ove manifestacije,zadovoljni su sa brojem učesnika i posetilaca.


      -Pored ocenjivanja najukusnijeg pasulja,ekipe su marljivo uređivale i svoje štandove,tako da imamo nagradu i za najuređeniju kuhinju,za najveseliji štand,gde je svaka ekipa imala i ime,tako da imamo i nagradu i za najoriginalni naziv ekipe. Posle pasuljade nastavljamo sa manifestacijama,predstoji nam Festival ekološkog filma ,,Silafest’’,što očekujemo veliko broj posetilaca i stranih režisera,zatim ljubitelja filma i ekologije,naglasila je direktorka TO Veliko Gradište,Dajana Stojanović.


     Udruženje žena ,,Topolovčanke’’ pored kuvanja pasulja imale su i lepo uređeni štand sa svojim jelima na ovoj manifestaciji osvojile su treće mestu u kuvanju pasulja i nagradu za najveseliji kotlić.


       -Naše udruženje postoji već tri godine i ujedno pokušavamo da budemo vredne domaćice i da se kao takve predstavimo.Kuvale smo i pasulj,pa se nadamo osvajanju nekog mesta,ali nije bitno pobediti,već idemo sa parolom’’važno je učestvovati,a ne pobediti’’.Pored kuvanja pasulja izložile smo i naš štand na kome imamo i razne đakonije koje smo same pripremile,što slatke,što slane,kaže Mirjana Jović,članica Udruženja žena ,,Topolovčanke’’ iz Topolovnika.

U gradskom parku,  u 140 kotlića krčkao se pasulj  kome se svi posetioci najviše radovali, degustiralo se  i bilo je prilike da se proba i  vojnički pasulj koji  je kuvala  Vojska Srbije garnizon iz Požarevca.
 
Među takmičarima sreli smo i Dragana Tišanovića,jednog od kulinara iz Velikog Grradišta  koji je od prve Pasuljijade pa do ove učesnik i osvajač dva puta trećeg mesta.

        -Mogu da kažem da je pasulj sigurno vrhunski kuvan,to je pravi domaći gradištanac,što se mogao uveriti kada ga probate. Pasulj potiče iz okoline Velikog Gradišta i  nadam se da će zadovoljiti sve ukuse ljubiteljjja ove namirnice,dodaje kulinar Dragan Tišanović iz velikog Gradišta.
Stručni žiri u kome su bili eminentni ugostitelji od 140 kulinara,za najbolji pasulj 13 Ppasuljijade proglasio je pasulj Aleksandra Rajčića iz Tribroda ,drugo mesto  pripalo je Milančetu Jankoviću iz Starog Kostolca,a treće Udruženju žena ,,Topolovčanke’’.
Organizatori su specijalnim nagradama nagradili i vlasnike najlepše bašte i balkona,kao i za najveseliji kotlić.najlepše uređeni štand i najoriginalniji naziv ekipe.

U organizaciji Sportskog centra odrzan je turnir u basketu,pa je organizator nagradio i tri prvoplasirane ekipe.

Održan je i  veliki narodni koncert na kome su nastupili Nemanja Kujundžić i Snežana Babić- Sneki.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

U TOPOLOVNIKU ODRŽANA 19 GASTRONOMSKA MANIFESTACIJA JEPURIJADA

3 Dec 2019, 18:17

U  naselju Topolovnik,u opštini Veliko Gradište, proteklog vikenda održana je 19. lovno-turistička manifestacija…

U DUBOKI KOD KUČEVA ODRZANA 12 GULAŠIJADA

8 Aug 2019, 13:07

Dvanaesta po redu tradicionalna Gulašijada u selu Duboka,u opštini Kučevo i ove godine okupila je veliki broj…

U RAMU ODRŽANA DRUGA ETNO GASTRONOMSKA MANIFESTACIJA RAMSKA TRAJANJA

6 Aug 2019, 14:32

Podunavsko naselje Ram,u opštini Veliko Gradište,pored Ramske tvrđave i manifestacije pesnički susreti ,,Ramski…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoRUŽIĆ I FABRICI O ZNAČAJU REFORME…

ZAŠTO JE REFORMA VAŽNA ZA GRADJANE I PRIVREDU, I U KOJOJ MERI JE U TOM POSLU ZNAČAJNA…

30 May 2020, 12:44

DruštvoPOČELO JE ISPITIVANJE NA ANTITELA…

U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE POŽAREVAC POČELO JE SEROLOŠKO ISPITIVANJE ODNOSNO ISPITIVANJE…

30 May 2020, 12:31

PolitikaGRUPA GRAĐANA ISKORAK PREDALA…

GRUPA GRAĐANA ISKORAK DR ZVONKO BLAGOJEVIČ-MITA GAVRILOV PREDALI SU KASNO SINOĆ SVOJU IZBORNU…

30 May 2020, 12:25

Kursna lista