PALAČINKE PO RECEPTU PROFESORA NIKOLE RADIŠIĆA
   6 Jun 2018, 14:28    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PALAČINKE PO RECEPTU PROFESORA NIKOLE RADIŠIĆA

NASTAVLJAMO DA KUVAMO SA  VRHUNSKIM  KUVAROM NIKOLOM RADIŠIĆEM, PROFESOROM U EKONOMKO TRGOVINSKOJ ŠKOLI KOJI ĆE PODELITI SA NAŠIM DRAGIM ČITAOCIMA  SVOJE ISKUSTVO I STRAST PREMA PRIPREMI RAZLIČITIH JELA I OTKRITI KAKO DA POSTANETE VIRTUOZ ZA ŠPORETOM!​


Palačinke od Nikole Radišića
 
Sastojci:
 
3 jajeta
250 g brašna
1/4  mleka
1/4 l mineralne vode
2 kašike ulja
1 kašika šećera
na vrh noža soli
prašak za pecivo 1 kesica



Priprema:
 
Pomešati brašno za praškom za pecivo i prstohvatom soli. Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati ulje, mleko, vodu i brašno. Važno je da testo bude gusto i da ga mutite dok ne postane glatko. Testo će biti bolje ako ga pustite da odstoji 20-30 minuta. U tiganj sipajte ulje pa kad se zagreje izručite ulje, tako da tiganj ostane samo masan. Vratite ga na ringlu i onda sipajte kutlačom testo, koje treba da bude ravnomerno raspoređeno po tiganju. Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka. Ostavite nekoliko trenutaka na ringli, a onda prevrnite nožem ili bacite u vis. Samo za prvo izlivanje nauljite tiganj jer se kasnije ne lepe. Čim se ispeče jedna strana palačinke, okrenite je na drugu stranu i pecite isto koliko i prvu (otprilike oko 1 minut). Gotove palačinke izbacite na plitak tanjir i filujte.
Čime ćete ih filovati odaberite, krem, omiljeni džem ili med...kombinacija je puno!  Prijatno!





O PROFESORU NIKOLI RADIŠIĆU:

Profesor Nikola Radišić  radi u restoranu u Požarevcu.  Pobednik 5.ciklusa emisiji "Kuhinjski kalfa" Radio Televizije Srbije .- Pobednik regionalnog takmičenja na temu "Posna Stiška trpeza" u okviru Božićnog posta.- Osvojio je sa svojim učenicima drugo mesto na republičkom takmičenju “Srpski sto posne hrane” u kategoriji “Srednje stručne škole”.- Član žirija na kvalifikacionom takmičenju „Izađi mi na teglu“ u Požarevcu.- Učesnik 8.Međunarodnog omladinskog gastronomskog festivala „Obnavljamo tradicije. Božić“ u Moskvi.




Receptima od Nikole Radišića možete da impresionirate svoje prijatelje i porodicu i priredite im nezaboravno kulinarsko iskustvo! Uživajte u hrani, kombinujte ukuse i dekorišite hranu po vašoj želji! Probudite maštu u sebi!

 


 Publikaciju sa njegovim receptima objavljuju i na ruskom sajtu "Rusko -Srpski Dijalog" i  ostvarena je uz podršku Centra međunarodne saradnje „Rusko-Srpski Dijalog“ (Moskva-Voronež, Rusija).
Zahvaljujemo se na saradnji  našim prijateljima iz Rusko Srpskog DIJALOGA, Tanji Milenović -Kosturkov i Evgenii Osenkovom.

 



Slične vesti

Bela tehnika se pokvari čim joj istekne garancija - mogu li novi propisi to da poprave

30 Mar 2023, 10:26

Sve češće se bela tehnika pokvari čim joj istekne garancija. Ipak, čini se da toj praksi ističe rok. Naime, nadležni…

Sve više kupujemo kuvana jela - hoće li domaći specijaliteti pobediti kioske brze hrane

4 May 2022, 9:34

Umesto kesa sa pijace ili iz prodavnice, sve češće kući nosimo već spremljenu hranu. Kuhinjica u komšiluku koje su spremale…

Ne valja koristiti izgrebane ili polomljene šerpe, kada posuđe postaje otrovno

22 Jan 2022, 10:09

Znali smo da treba da budemo oprezni kada kupujemo plastiku i da određene oznake znače da je opasna za upotrebu i pakovanje…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

SportDFL: Požarevac - Smederevo

Derbi 21. kola  i drugoj futsal ligi Srbije igra se u subotu Požarevcu. Sastaju se Požarevac…

29 Mar 2024, 11:18

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

Kursna lista