PALA PRODAJA AJFONA
   3 May 2017, 13:48    Požarevac    N1Info    Aleksandar Krstić


PALA PRODAJA AJFONA

Američka tehnološka kompanija Apple prodala je u prvom tromesečju 2017. godine manje smarfona ajfona nego u istom periodu prošle godine, navodi se u najnovijim rezultatima kompanije.

Firma sa sedištem u Kaliforniji je saopštila sinoć da je prodala 50,8 miliona ajfon aparata u prvom tromesečju, što je jedan odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Direktor Apple Tim Kuk smatra da kupci "pauziraju" u očekivanju da Epl izbaci novi model ajfona.

Kompanija je saopštila da je u prvom tromesečju 2017. imala neto dobit od 11,03 milijardi dolara, što je rast od gotovo pet odsto, dok su prihodi porasli 4,6 odsto - na 52,9 milijardi dolara, ali to je nešto ispod predviđanja analitičara.

Deonice kompanije pale su gotovo dva odsto u trgovanju na Vol stritu posle zatvaranja, a prethodno su bile na rekordno visokom nivou u očekivanju boljih rezultata.

Pad prodaje ajfona je nadoknađen uslugama, uključujući Apple Pay, iCloud i App store, gde je zabeležen porast prodaje od 18 odsto - na sedam milijardi dolara.

Tim Kuk je rekao investitorima da je zadovoljan nastavkom rasta usluga kao što su Apple music, Apple TV, iTunes i drugi, ali "zdravlje" kompanije se realno najviše meri prema uspehu njegovog poznatog pametnog telefona, navodi BBC.

Deseta godišnjica ajfona stiže i velika su očekivanja za novi uređaj. Ukoliko ne bude neko veliko poboljšanje investitori će biti zabrinuti, pošto računaju na to da novi ajfon bude veliki hit, a ne samo novi model s malim izmenama.

Kompanija je takođe smanjila predviđanja za tekuće tromesečje od aprila do juna, gde predviđa prodaju vrednu između 43,5 i 45,5 milijardi dolara, dok se očekivalo da će biti 45,7 milijardi.

Raspoloživa sredstva Grupe su prešla 256 milijardi dolara prema rezultatima za kvartal od januara do marta. Rastu spekulacije da bi kompanija mogla da iskoristi deo tih sredstava za veliku akviziciju i za proširenje svoje imperije - dalje od ajfona i drugih uređaja.Slične vesti

Kako produžiti životni vek mobilnog telefona?

9 Apr 2021, 13:29

Mobilni telefoni su značajno napredovali sa razvojem tehnologije, pa su i mogućnosti koje pružaju postale značajno unapređene.…

Korisni saveti za kupovinu polovnog mobilnog telefona

18 Feb 2021, 10:12

U današnje vreme život bez mobilnog telefona je potpuno nezamisliv. U toj „maloj crnoj kutiji“ smešteni…

Proizvođači televizora i telefona u problemu-zbog pandemije globalna nestašica čipova

18 Dec 2020, 10:16

Proizvođači automobila i elektronskih uređaja poput televizora i pametnih telefona upozoravaju na globalnu nestašicu…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

HronikaPregazio petogodišnjaka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu  uhapsili su S. M. (1997),…

11 Apr 2021, 22:38

SportSIM Karavan radosti i prijateljstva…

Opštinska runda takmičenja ovogodišnjih Sportskih igara mladih (SIM) danas održana…

10 Apr 2021, 20:05

DruštvoPodeljene sadnice belog jasena…

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog…

10 Apr 2021, 15:31

Kursna lista