PALA PRODAJA AJFONA
   3 May 2017, 13:48    Požarevac    N1Info    Aleksandar Krstić


PALA PRODAJA AJFONA

Američka tehnološka kompanija Apple prodala je u prvom tromesečju 2017. godine manje smarfona ajfona nego u istom periodu prošle godine, navodi se u najnovijim rezultatima kompanije.

Firma sa sedištem u Kaliforniji je saopštila sinoć da je prodala 50,8 miliona ajfon aparata u prvom tromesečju, što je jedan odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Direktor Apple Tim Kuk smatra da kupci "pauziraju" u očekivanju da Epl izbaci novi model ajfona.

Kompanija je saopštila da je u prvom tromesečju 2017. imala neto dobit od 11,03 milijardi dolara, što je rast od gotovo pet odsto, dok su prihodi porasli 4,6 odsto - na 52,9 milijardi dolara, ali to je nešto ispod predviđanja analitičara.

Deonice kompanije pale su gotovo dva odsto u trgovanju na Vol stritu posle zatvaranja, a prethodno su bile na rekordno visokom nivou u očekivanju boljih rezultata.

Pad prodaje ajfona je nadoknađen uslugama, uključujući Apple Pay, iCloud i App store, gde je zabeležen porast prodaje od 18 odsto - na sedam milijardi dolara.

Tim Kuk je rekao investitorima da je zadovoljan nastavkom rasta usluga kao što su Apple music, Apple TV, iTunes i drugi, ali "zdravlje" kompanije se realno najviše meri prema uspehu njegovog poznatog pametnog telefona, navodi BBC.

Deseta godišnjica ajfona stiže i velika su očekivanja za novi uređaj. Ukoliko ne bude neko veliko poboljšanje investitori će biti zabrinuti, pošto računaju na to da novi ajfon bude veliki hit, a ne samo novi model s malim izmenama.

Kompanija je takođe smanjila predviđanja za tekuće tromesečje od aprila do juna, gde predviđa prodaju vrednu između 43,5 i 45,5 milijardi dolara, dok se očekivalo da će biti 45,7 milijardi.

Raspoloživa sredstva Grupe su prešla 256 milijardi dolara prema rezultatima za kvartal od januara do marta. Rastu spekulacije da bi kompanija mogla da iskoristi deo tih sredstava za veliku akviziciju i za proširenje svoje imperije - dalje od ajfona i drugih uređaja.Slične vesti

Ko nam koči ukidanje rominga

26 May 2018, 13:48

Na samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Sofiji prošle nedelje dogovoreno je da se u narednom periodu cena prenosa…

Smartfoni i tinejdžeri, da li je situacija alarmantna

14 Mar 2018, 11:08

Današnja deca sve više vremena provode družeći se isključivo preko društvenih mreža, smartfoni su im…

Aplikacije za Android koje pomažu kod loše internet veze

12 Feb 2018, 10:50

Kad treba na brzinu doći do informacije ili nešto obaviti, a internet veza je slaba, korisno je imati neke od ovih aplikacija…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU…

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije…

24 Aug 2019, 20:44

PolitikaODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE…

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske Napredne stranke u Velikom…

24 Aug 2019, 15:02

DruštvoINFORMATIVNI CENTAR JP PUTEVI…

JP „Putevi Srbije“ Vas obaveštava da je od danas, 22.08.2019. god. u funkciji…

24 Aug 2019, 13:56

Kursna lista