Ovo su tajne savršenog poslovnog stila!
   28 Apr 2021, 9:03        SatTv    Srbijanka Stanković


Ovo su tajne savršenog poslovnog stila!

Iako se stil poslovne dame razlikuje od osobe do osobe, mi vam otkrivamo male tajne uspešnih žena i dajemo vam dodatne savete za savršen poslovni stil!

Ponekad svakodnevno oblačenje za posao može da predstavlja problem, ali istovremeno može da bude i vrlo izazovno i zabavno. Iako se kodeks poslovnog oblačenja razlikuje od kompanije do kompanije, važno je da pronađete svoj poslovni stil po kome ćete biti prepoznatljive. 

Sigurni smo da ste se u nekom trenutku pitale šta da obučete i kako da izgledate za predstojeći poslovni dan, ali da niste imale ideju. Ne brinite, jer smo pripremili neke sjajne savete i ideje baš za vas!

U tekstu saznajte sve tajne besprekornog poslovnog stila za svakodnevnu poslovnu priliku.
 

Zašto je važno da izgradite svoj poslovni stil?


U redu je da pratite modu i smernice profesionalnih stilista oko smernica za poslovno odevanje. Međutim, ponekada treba da budete svesne da možda vama neki komad odeće ne pristaje onako savršeno kao što ste videle na Instagramu ili Pinterestu.
Nemojte da vas to obeshrabri, jer svaka od nas je drugačija i svaka ima ono po čemu je posebna i jedinstvena.

Pronađite svoju jedinstvenost i kreirajte modne kombinacije koje najviše odgovaraju vašoj ličnosti. Pronađite ono u čemu se najbolje osećate i kombinujte to sa omiljenom bojom, bilo na poslu ili na piću sa prijateljicama.

Budite svoje i iskažite svoju kompetentnost i produktivnost pravom bojom vašeg poslovnog stila! Prilikom odabira određenih komada poslovne odeće birajte jednostavne, ali istovremeno i senzacionalne komade koji će ostaviti poseban utisak na vaše poslovno okruženje.
 

Saveti o poslovnom oblačenju


Jedan od najizazovnijih aspekata poslovnog oblačenja je upravo pronalaženje pravih poslovnih komada. Iako volimo da uvek budemo tip top sređene, uključujući u naš outfit i šminku i frizuru, to ponekada nije tako jednostavno. Kupovina i odabir odgovarajuće odeće predstavlja pravi izazov, posebno kada je u pitanju neki hitan poslovni sastanak.

Složićemo se da nošenje kompleta nije uvek najbolji izbor. Odabir takve odevne kombinacije zavisi od poslovne situacije, mesta sastanka ili možda samog klijenta. Poslovna ležernost, tj. poslovni kežual stil oblačenja je u većini slučajeva bolja opcija. Kežual oblačenja bi trebalo istovremeno da izgleda poslovno, elegantno, ali i opušteno.

U nastavku teksta otkrićemo vam nekoliko saveta kako da vašoj garderobi dodate nove odevne komade i kako da formirate upečatljivi poslovni stil.
 

Pantalone u crnoj boji


Crne pantalone su odevni komad koji svaka žena mora da ima u svom ormaru. Jednostavne su za kombinovanje drugih odevnih komada, a istovremeno i elegantne i kežual. Za bilo koje godišnje doba, crne pantalone su prva opcija za većinu žena na poslu. Crne pantalone možete kombinovati sa apsolutno bilo kojom bojom i dezenom. Mogućnosti su brojne, a izbor je na vama.
 

Blejzer – savršen za kombinovanje


Blejzeri su odevni komad koji može da se super iskombinuje i za ozbiljan poslovni sastanak, ali i za pravi kežual stil. I ovde, kao kod pantalona, mogućnosti kombinacija su brojne.



Igrajte se bojama, isprobajte razne boje i dezene blejzera sa rolkama, bluzama, majicama i košuljama. Uložite više novca u pantalone i blejzere, jer su ovo najvažniji odevni komadi koje možete iznova i iznova da nosite.
 

Džemper jednostavnog kroja


Džemper možete da nosite na razne načine, preko košulje, sa pantalonama ili sa suknjom. Previše široki džemperi nisu najbolja opcija za posao, ali je zato jednostavni dugi džemper pravi izbor.

Pored toga što je jako udoban, vašem poslovnom stilu daje upečatljivost i senzualnost. I u ovom slučaju možete da kombinujete razne boje, jer je odličan modni dodatak.
 

Suknje – svestrani odevni komad


Pored pantalona, kao svakodnevna poslovna kombinacija i leti i zimi može da bude suknja. Suknja je svestran i savršen odevni komad za posao, jer mnogo olakšava poslovnu kombinaciju. Boja i dezen suknje je vaš izbor, ali pobrinite se da dužina suknje odgovara vašem radnom mestu.
 

Haljine – za naglašenu ženstvenost


Osim što je odlična za letnje dane, haljina ima svojih prednosti i u hladnim zimskim danima. Haljina naglašava vašu ženstvenost, ali birajte one haljine koje su prikladne za kancelariju. Kombinujte ih sa udobnim sandalama, cipelama ili čizmama, u zavisnosti od godišnjeg doba.
 

Dodatni saveti za odličan poslovni stil


Aksesoari su nezamenljivi deo odevne kombinacije i često ih koristimo kako bismo uskladile poslovne outfite. Osvežavaju izgled, moderni su, praktični i vrlo moderni u bilo kojoj prilici.

Nakit, kaiš, sat, šal, ešarpa, torba i šešir mogu da promene celokupni poslovni izgled. Igrajte se bojama, pustite mašti na volju i odaberite ono što vam se najviše dopada i pristaje.

Ovo nije sve! Ako želite da svakoga dana izgledate besprekorno, morate da ispoštujete neka osnovna pravila.

To su:

kupite jednostavne i kvalitetne odevne komade koje možete iznova i iznova da nosite,

uvek proverite da li vam je odeća čista,

udobna obuća je ono što vam je potrebno za 8h rada,

kosa i frizura moraju biti uredne,

frizuru prilagodite vašoj poslovnoj kombinaciji,

birajte ležerne komade koje su istovremeno i poslovni i kežual,

nemojte nositi previše kratke suknje ili haljine kako biste bile prikladno obučene za posao.


Jaka i zdrava kosa za savršen poslovni stil


Kosa je zaštitni znak žena i ono što muškarci prvo primete na njoj. Savršeni poslovni stil podrazumeva i zdravu, jaku i negovanu kosu koja privlači poglede kako kolega, tako i koleginica. Pored brojnih poslovnih i privatnih obaveza nije lako održavati savršenu figuru, kao ni savršeno stilizovanu kosu svakoga dana bez obzira na vremenske prilike.

Nespavanje, stres, loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti može utiče na naše celokupno zdravlje, kao i na zdravlje kose. To može da dovede do slabljenja i proređivanja kose, a to nikako ne želimo. Tanka, slaba i beživotna kosa može da nam sroza samopouzdanje i učiniti da se ne osećamo lepo i privlačno.
 

Kako negovati tanku i slabu kosu?


Tanka i slaba kosa zahteva posebnu i pažljivu negu da bi postala jača i zdrava. Ovakva kosa brzo gubi volumen, a to može da predstavlja problem za važan poslovni dan.

Iako ponekad deluje kao da nam je ona najveći neprijatelj, ono to zapravo nije. Potrebno je samo da naučite da je negujete i da pronađete način da je učinite punom volumena i zdravom.

U tom slučaju mogao bi da vam pomogne šampon koji oporavlja slabu kosu. Birajte onaj šampon za oporavak kose koji odgovara vašem tipu kose. Izbegavajte šampone sa sulfatima, a birajte prirodne šampone bogate vitaminima, biljjnim ekstraktima i organskim aktivnim sastojcima.

Pored šampona, za negu slabe kose možete da koristite maske, serume, balsame, itd...


Kako spojiti frizuru sa poslovnim outfitom?


Jednostavne, lake i brze frizure su uvek najbolje rešenje za uspešan poslovni dan. Stlisti preporučuju da frizura ne treba biti strogo poslovna, već da može biti i slobodnijeg stila.

Ako volite da nosite puštenu kosu, neka bude ravna sa nekim aksesoarom. Rajf je jedan od omiljenih modnih dodataka gotovo svih devojaka koje odevnu kombinaciju žele da učine zapaženom.

Zavezana ili podignuta kosa je najbolja u vidu ležerne punđe. Punđa se super uklapa u ležeran stil oblačenja i izgleda simpatično, slatko i poslovno. Klasična frizura kao što je konjski rep ne mora uvek da bude takva ako dodate ovoj frizuri malo glamura. Možete pramen kose obaviti trakom ili napraviti uvijen rep u talase.


Šminka za posao


Pored kose, frizure i dobre odevne kombinacije, šminka je podjednako važna za poslovno okruženje. Šminka može da vam pomogne da postignete profesionalan i kompetentan izgled u kancelariji, ali i da imate više samopouzdanja.

Zamislite samo da izgledate umorno i da izgledate pospano, a sutradan imate važan sastanak sa klijentom? Tada vam šminka može pomoći da izgledate manje umorno, lepše i privlačnije! Iako je ovo jedna briga manje, postoje pravila za savršen make-up na radnom mestu. Šminka na radnom mestu ne treba da vas istakne na pogrešan način, već da učini vaše lice lepšim i prirodnijim.





Birajte nežne i neutralne boje, nemojte koristiti veštačke trepavice ili maskare sa dodatnim zgušnjavanjem.  Koristite podlogu za šminku ili kreme za samopotamnjivanje. Posebno se preporučuje BB krema koja poboljšava prirodnu lepotu kože i ujednačava ten.

Ruž za usne može da bude i u nekoj jarkoj boji, ali vodite računa kako se to uklapa u vašu odevnu kombinaciju.
Ovo su bili naši predlozi, saveti i trikovi kako da izgledate savršeno na radnom mestu. Za savršeni poslovni stil je sve ovo podjednako važno da praktikujete. Ipak, najvažnije od svega nabrojanog je da budete svoje i da se u svakom trenutku osećate prijatno i samouvereno.



Slične vesti

Sonja Mićić, taksistkinja: Volim svoj posao i imam podršku supruga i kolega

8 Mar 2024, 9:40

Iako već dugi niz godina viđamo žene vozače autobusa, policajke, devojke vojnike ili u vatrogasnim brigadama, čini se da…

Puni plastenici i ambari, a stada se uvećavaju - žene vode neka od najuspešnijih gazdinstava

2 Jan 2024, 8:59

Neka od najuspešnijih poljoprivrednih domaćinstava u okolini Vrnjačke Banje, u protekloj godini, vodile su žene. Sada uživaju…

Forum žena SPS: Kreativnost novogodišnjih čarolija

9 Dec 2023, 12:16

Forum žena Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Požarevcu organizovao je edukativno-kreativnu radionicu i izložbu…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 12:27

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

Kursna lista