OTVORENA PRVA KOLEKTIVNA IZLOŽBA SLIKA U GOLUPCU
   13 Apr 2018, 18:51    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


OTVORENA PRVA KOLEKTIVNA IZLOŽBA SLIKA U GOLUPCU

U organizaciji Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ a podpokroviteljstvom opštine Golubac,u ovom gradu na Dunavu sinoć je otvorena Prva kolektiva izložba slika na kojoj je uzelo učešće 41 autor koji su izabrani na konkursu od 97-odmoro iz 26 mesta i gradova iz Srbije,Golupca,Bosne i hercegovine i Makedeonije.


Izložbu je otvorila vd direktora Biblioteke Slavica Ilić koja je istakla je zadovoljna odzivom autora izložbe koja ujedno bila i takmičarska jer je stručni žiri izabrao i tri najbolja rada čiji su autori dobili i vredne nagrade.

   -Ovo je prva kolektivna izložba Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu.Konkurs je raspisan od 27 februara do 27.marta ove godine na kojoj se javilo 97 autora iz raznih gradova i mesta Srbije kao i iz Bosne i Hercegovine i Makedonije,što se može reći i da je međunarodna.Zadovoljna sam odzivom autora kao i sa njihovim radovima povodom ove izložbe,s obzirom da se prvi put pojavljujemo na umetničkoj sceni,a žao mi je što nije više radova prošlo na konkursu,međutim ipak  za početak je dovoljno. Umetnički žiri dodelio je i tri nagrade,prva nagrada ide Mili Gvardioli iz Beograda za rad akril na platnu ,,Neboderi’’,druga nagrada autorki Jeleni Ružojčić iz Doboja,Bosna i hercegovina,za rad u kombinovanoj tehnici ,,Tvrđava’’ i treća nagrada autorki Simonidi Radonjić iz Beograda za rad u akvarelu ,,Ne plaši se zeko’’,kaže vd  direktora Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’,Slavica Ilić.


      Predsednik ,,Majdan Art’’ i jed an od autora izložbe Zoran Mitrović iz Majdanpeka kaže da ima dobru saradnju sa Narodnom bibliotekom u Golupcu i  radiće da ta sardnja bude još bolja kad je u pitanju organizovanje ovakvih izložbi i drugih kulturnih dešavanju u Golupcu i Majdanpeku.

    -Rado sam došao na ovu prvu kolektivnu izložbu slika u Golupcu koja je po kvalitetu izvaredna,po broju je sasvim zadovoljavajuća kao prva i dobro je što ima stručni žiri koji je ocenjivao radove,a ono što je najvažnije u svemu  je i da će ovo videti mlade generacije i građani Golupca.To je jedna nasušna potreba svakog čoveka koji želi da živi jedan normalan život,rekao je autor Zoran Mitrović.

    Pored izložbe slika u ovom gradu na Dunavu počela je sa radom i likovna kolonija na kojoj učestvuje oko desetak slikara,a među njima je i master slikarstva Tanja Gligorijević,čiji je rad ulje na platnu ,,Telo koje govori i stvara’’izložen među 41 radom na ovoj ilzložbi u Golupcu.


-Ovde sam trenutno učesnik kolonije,a ujedno i autor izložbe posle prolaska na konkursu.Radim akt na temu ,,telo’’,ideja za otvaranje ove izložbe u Golupcu je sjajna,a ona traje oduvek,znate kad ste mali slikari budu različiti od ostale dece,imamo nekako svoj svet i uživamo u tome.Slikarstvo je moja ljubav i time se bavim već dugo godina, teme na mojim slikama je ženski akt kod korpuletnih žena,a mnogim ljudima je čudno kako da ja žena radim baš takve žene,zašto to nije neka zgodna mlada dama,ali prestavljam neku istinu,nešto drugo,ženu u jednom pravom svetlu.kaže Tanja Gligorijević.


Ovu prvu i međunarodnu kolektivnu Izložbu slika koja je postavljena u izložbrnom prostoru u Narodnoj biblioteci u Golupcu golupčani će moći da pogledau do četvrtka 26 ovog meseca.
Lj.NastasijevićSlične vesti

U Golupcu otvorena izložba "Meksiko u istorijskoj štampi Srbije"

22 Jul 2024, 14:30

U Galeriji moderne umetnosti Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu  otvorenaje je izložba…

"Igra staklenih niti" izložba skulptura u Galeriji Narodnog muzeja Požarevac

19 Jul 2024, 12:50

Dimitrije Popović, mladi umetnik, rođen u Požarevcu, prvi put izlaže svoje skulpture izrađene od stakla raznih boja. Skulpture…

U Galeriji moderne umetnosti u Golupcu otvorena grupna izložba slika troje autora

3 Jul 2024, 21:19

U  Galeriji moderne umetnosti Narodne biblioteke,,Veljko Dugošević’’ I Golupcu   otvaranja…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU Golupcu otvorena izložba "Meksiko…

U Galeriji moderne umetnosti Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u…

22 Jul 2024, 14:30

DruštvoPriznanja za sve takmičare iz…

Na 65. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja je od 11. do 22. jula 2024. godine održana…

22 Jul 2024, 12:35

EkonomijaTabakovićeva sa stalnim predstavnikom…

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s novim stalnim predstavnikom…

22 Jul 2024, 12:32

Kursna lista