OTVORENA IZLOŽBA SLIKA AUTORA ZORANA ARSOVSKOG U KUČEVU
   24 Sep 2019, 18:43    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OTVORENA IZLOŽBA SLIKA AUTORA ZORANA ARSOVSKOG U KUČEVU

Otvarajući izložbu u Zavičajnoj galeriji  direktorka Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ Jasmina Blagojević je, između ostalog istakla da je poznati  istoričar umetnosti  Robert Cvetovski za Zorana Arsovskog-Babata rekao da postoje mnogi savremeni umetnici koji svoj likovan rad vezuju za aktuelna dešavanja u vremenu u kome žive, pri tom sa nastojanjem da iznesu svoj stav pred širom javnošću ne bi li dali svoj doprinos u borbi čovečanstva za bolje uređenje planete i života na njoj.

Na žalost, u poslednjih dvadesetak godina postaje jasno da već sada moramo preduzeti radikalne korake da bismo obezbedili opstanak ljudske vrste i celog životinjskog sveta na planeti Zemlji jer smo svojim neodgovornim delovanjem, motivisani brzim profitom, koristili tehnologije koje su na duži rok trajno uništavali planetu.            

 Blagojević je I dodala da u prošlosti, velike promene na zemljinoj kori su uzrokovane tektonskim poremećajima kao prirodne pojave geološkog tipa a danas, na žalost, su velike promene tektonskih razmera uzrokovani ljudskom delatnošću i otuda i naslov teme “Tektonski poremećaji“ koju je na svoj originalni vizuelni način obradio akademski umetnik Zoran Arsovski. 


                           U nastojanju da svom radu pristupi dvoznačno u filozofskom i umetničko-vizuelnom modu, Arsovski koristi metode koje najbolje poznaje a to je likovna veština, znanje i iskustvo u uspostavljanju vizuelne komunikacije između sebe i šireg auditorijuma bez straha da – otvarajući jedan kompleksan diskurs – može sebe izložiti teškom zadatku. Izazov je još veći ako znamo da je tema obrađena na minijaturnim formatima (10h10 cm.) gde je sam autor postavio sebi visoke kriterijume u završnoj obradi koja je predpostavljala visoku preciznost crteža, dobro postavljenu kompoziciju, koloristički balans u nijansama i racionalno korišćenje malog prostora ne bi li ostavio gledaocu jasnu poruku svoje ideje.

Koristeći dosledno ove postulate u svim svojim radovima, Arsovski nastoji otvoriti polemiku na zadanu temu u jednom širem vremenskom opsegu tretmanom sadržaja koji je uzrokovao štetne promene životne sredine, zatim teme koje se tiču današnjeg stanja ali i teme koje nagoveštavaju bližu budućnost. Za ljubitelje ove umetnosti iz Kučeva ova izložba u Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ biće otvorena do 30-og ovog meseca.
Lj.Nastasijević
Izvor:Centar za kulturu Kučevo.Slične vesti

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA ŽENAMA U ČAST U GALERIJI OBOJENE SVETLOSTI

9 Mar 2020, 14:04

U SUBOTU 7. MARTA U GALERIJI OBOJENE SVETLOSTI CENTRA ZA KULTURU SVEČANO JE OTVORENA OSMOMARTOVSKA  IZLOŽBA SLIKA ŽENAMA…

OTVORENA IZLOŽBA VOJVOĐANSKOG SLIKARA PAVLA BLESIĆA

19 Feb 2020, 14:15

U GALERIJI OBOJENE SVETLOSTI CENTRA ZA KULTURU OTVORENA JE IZLOŽBA SLIKA SOMBORSKOG SLIKARA PAVLA BLESIĆA POD NAZIVOM TRI…

SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA ENERGIJA BOJE I ZVUKA SLIKARA PAVLA MILADINOVIĆA

10 Jan 2020, 13:26

U GALERIJI SAVREMENE UMETNOSTI  U POŽAREVCU SINOĆ JE  SVEČANO   OTVORENA IZLOŽBA POD NAZIVOM  ENERGIJA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

DruštvoREFORMA INSPEKCIJA U BRANIČEVSKOM…

KONTAKT CENTAR REPUBLIČKIH INSPEKCIJA KOJI POKRIVA RAD 44 INSPEKCIJE NA REPUBLIČKOM NIVOU…

26 May 2020, 13:18

Kursna lista