OTVORENA IZLOŽBA RADOVA IZ PETNICE U BEOGRADU
   20 Feb 2020, 14:15        Sat Tv    Maja Stepanović


OTVORENA IZLOŽBA RADOVA IZ PETNICE U BEOGRADU

U GALERIJI NAUKE I TEHNIKE SRPSKE AKADEMIJE NAUKA I UMETNOSTI U BEOGRADU ISTRAŽIVAČKA STANICA PETNICA OTVORILA JE U SREDU 19. FEBRUARA IZLOŽBU POD NAZIVOM “KORAK U NAUKU” A NA IZLOŽBI SU IZLOŽENI ISTRAŽIVAČKI RADOVI POLAZNIKA OBRAZOVNIH PROGRAMA PETNICE.
 
U Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti Istraživačka stanica Petnica otvorila je u sredu 19. februara Izložbu “Korak u nauku”. Ova svojevrsna ambasada u Beogradu naše prestižne obrazovne institucije omogućiće svim zainteresovanima da se do 3. marta upoznaju sa programima Istraživačke stanice i rezultatima malih naučnih projekata njenih polaznika u 2019. godini.
Na otvaranju Izložbe „Petnica – korak u nauku: istraživački radovi polaznika obrazovnih programa” govorili su akademik Zoran Petrović, upravnik Galerije SANU, Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica, i Ronald Zeliger, direktor kompanije Hemofarm.
Akademik Zoran Petrović je na svečanom otvaranju Izložbe rekao: “Da se na predstavljenim naučnim posterima može videti sva ozbiljnost mentorskog rada, posvećenost srednjoškolaca u razumevanju naučni fenomena, i temeljnost u istraživanju i radu. Što može biti za primer i nekim starijim pojedincima”.

Direktor Petnice, Vigor Majić je čestitao svim polaznicima i njihovim mentorima na velikom trudu, marljivosti, i rezultatima koji se sada nalaze i pred širom javnosti, u svojevrsnoj ambasadi Petnice unutar SANU i Beograda.
Na izložbi će do 3. marta biti predstavljeno preko 80 istraživačkih radova mladih polaznika petničkih obrazovnih programa realizovanih tokom 2019. godine. Teme kojima su se srednjoškolci bavili su iz oblasti antropologije, arheologije, astronomije, biologije, biomedicine, geografije, geologije, društveno-humanističkih nauka, elektronike, istorije, lingvistike, matematike, psihologije, računarstva, fizike i hemije.

“Petnica je jedno posebno mesto, koje na kvalitetan način radi sa mladim talentima. Nama je veliko zadovokjstvo da možemo da pomognemo rad ove institucije. Pozivamo I sve druge kompanije da rponađu način da pomognu Istraživačkoj stanici Petnica.” – rekao je Ronald Zeliger, direktor kompanije Hemofarm, koja je i sponzor Petnice.

Istraživačka stanica Petnica čuvena je, već više od tri decenije, po posebnom pristupu naučnom obrazovanju mladih, a naročito srednjoškolaca. Tokom jednogodišnjeg ciklusa, u okviru kojeg se održavaju seminari i naučni kampovi, učesnici sami iniciraju i razrađuju istraživačke teme, obavljaju ispitivanja, merenja i analize, izvode odgovarajuće zaključke i potom pišu naučni rad gde će prikazati rezultate. Poslednji korak predstavlja konferencija na kojoj mladi autori te radove prezentuju.Slične vesti

Ministarka najavila pomoć za realizaciju projekta rekonstrukcije galerije

19 Nov 2020, 13:33

Maja Gojković, potpredsednica Vlade Srbije i ministrka kulture i informisanja posetila je Galeriju Milene Pavlović Barili

Izložba likovne kolonije Tulba u galeriji Obojene umetnosti

28 Aug 2020, 14:06


Art krug PM" Požarevac poziva Vas na otvaranje izložbe  radova nastalih ovog leta na Prvoj srpskoj likovnoj koloniji…

U RABROVU OTVORENA SPOMEN SOBA SLIKARA TOMISLAVA TOTO JOVIĆA

3 Nov 2019, 17:14

U okviru peratećih programa ovogodišnjih 18.po redu Pozorišnih svečanosti  ,,Žanki u Čast’’…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : 61 novi slučaj…

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, zabeleženo 61 novi slučaj korona…

23 Jan 2021, 0:33

EkonomijaPočela izrada nacrta programa…

Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave…

22 Jan 2021, 12:41

DruštvoŽrtve da prijave nasilnika

Žrtva bilo koje vrste nasilja mora da prijavi počinioca, ističe Nemanja Račić, požarevački…

22 Jan 2021, 12:31

Kursna lista