OTVORENA IZLOŽBA PERSPEKTIVE 35 U VELIKOM GRADIŠTU
   4 Oct 2019, 22:02    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OTVORENA IZLOŽBA PERSPEKTIVE 35 U VELIKOM GRADIŠTU

U Narodnom muzeju Veliko Gradište, otvorena je 35.po redu  izložba ,,Perspektive'',u organizaciji Nacionalne galerije i Narodnog muzeja ,a umetnička dela izložilo je desetoro autora koji su upravo završili Fakultet likovnih umetnosti i master studije.


Pored Beograda i Velikog Gradišta ova izložba se  tradicionalno  održava  i u Srpskom kulturnom centru u Parizu.Izložbu je otvorio Miroslav Rodić,direktor Nacionalne galerije iz Beograda koji je naglasio  da se izložbom ,,Perspektive'' želi da se mladim umetnicima pokloni pažnja u cilju širenja likovne scene što je veoma važno za nacionalnu kulturu Srbije.

         -Kasnih 70-tih godina Nacionalna galerija,tada se zvala Jugoslovenska galerija izašla je sa jednim projektom koji je opravdao smisao svog postojanja i to traje do danas.Bilo je ideja da se mladim umetnicima pokloni pažnja,jer bili smo svesni da mnogi umetnici kada zavše Likovnu akademiju suoče se ozbiljnim problemima,često bez ateljea i prisutnog autoriteta profesora,jednostavno se izgube u svakodnevnici života.Iz tog razloga Galerija je smatrala da treba da da svoj doprinos tako što će napraviti jednu izložbu radova studenata na završnim godinama i Master studijama. Ova ideja trebala je bude zaokružena konceptom da svake godine treba da se menja i žiri gde imamo istaknute pojedince koji su dali veliki doprinos kulturnom životu Beograda,veoma je odgovorno reći,ovo su ,,Perspektive'' na kojima će počivati likovna scena Srbije,naglasio je Rodić.
 
 
Posle Beograda Veliko Gradište već drugu godinu organizuje ovu izložbu i u ovom projektu bila su i dva učesnika iz ovog grada na Dunavu koja su doprinela da ,,Perspektive'' pored Beograda i Pariza bude i u Velikom Gradištu.

        -Jedan presek mlade likovne scene koju drugu godinu za redom organizujemo ovde u Velikom Gradištu,koje je posle Beograda sledeća stanica ..Perspektiva''  i koja se posle seli za Pariz.Bilo bi lepo da ova izložba pošto predstavlja mlade i mladu lokovnu s cenu i našu likovnu scenu u Srbiji bude prisutnija u više mesta i više gradova,To je moj lični apel da ovu izložbu preuzmu veća mesta i da pokažu svojoj publici,rekao je Dragan Bogičić,direktor Narodnog muzeja Veliko Gradišre
 
Za ljubitelje ove umetnosti Izložba ,,Perspektive'' u Narodnom muzeju u Velikom Gradištu biće otvorena do 12-od ovog meseca.
 
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA ŽENAMA U ČAST U GALERIJI OBOJENE SVETLOSTI

9 Mar 2020, 14:04

U SUBOTU 7. MARTA U GALERIJI OBOJENE SVETLOSTI CENTRA ZA KULTURU SVEČANO JE OTVORENA OSMOMARTOVSKA  IZLOŽBA SLIKA ŽENAMA…

OTVORENA IZLOŽBA VOJVOĐANSKOG SLIKARA PAVLA BLESIĆA

19 Feb 2020, 14:15

U GALERIJI OBOJENE SVETLOSTI CENTRA ZA KULTURU OTVORENA JE IZLOŽBA SLIKA SOMBORSKOG SLIKARA PAVLA BLESIĆA POD NAZIVOM TRI…

SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA ENERGIJA BOJE I ZVUKA SLIKARA PAVLA MILADINOVIĆA

10 Jan 2020, 13:26

U GALERIJI SAVREMENE UMETNOSTI  U POŽAREVCU SINOĆ JE  SVEČANO   OTVORENA IZLOŽBA POD NAZIVOM  ENERGIJA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

DruštvoREFORMA INSPEKCIJA U BRANIČEVSKOM…

KONTAKT CENTAR REPUBLIČKIH INSPEKCIJA KOJI POKRIVA RAD 44 INSPEKCIJE NA REPUBLIČKOM NIVOU…

26 May 2020, 13:18

Kursna lista