OTVORENA IZLOŽBA KUĆA SNOVA NADREALIZAM U ENTERIJERU
   4 Dec 2018, 11:28    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


OTVORENA IZLOŽBA KUĆA SNOVA NADREALIZAM U ENTERIJERU

U GALERIJI MILENE PAVLOVIĆ BARILI U ČETVRTAK 29. NOVEMBRA, OTOVRENA JE  IZLOŽBA „KUĆA SNOVA, NADREALIZAM U ENTERIJERU“ ANE VUKOVIĆ ARHITEKTE UNUTRAŠNJE ARHITEKTURE


U porodičnoj kući Milene Pavlović Barili otvorena je izložba doktorskog umetničkog rada mlade umetnice, arhitekte unutrašnje arhitekture Ane Vuković. Ova izložba, odnosno prezentovani radovi predstavljaju svojevrsno umetničko delo ove mlade i svestrane umetnice.Mlada umetnica posebno se zahvalila gradu Požarevcu i Galeriji Milene Pavlović Barili jer su prepoznali značaj njenog rada i dela.Izložbu je otvorila Milanka Todić , profesor na akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu.Ana je posebno u svom izlaganju naglasila da je rad Milene Pavlović Barili inspiriše dugi niz godina.
- „Njen rad, život i ona kao ličnost me je oduvek inspirisala na vrlo mističan način. Tako da je bilo interesantno pokušati da ostvariš ono što je bilo nevidljivo na njenim slikama", objašnjava Ana Vuković, dizajner enterijera.
Idejno rešenje čine tri celine koje simbolično predstavljaju tri faze u životu Milene Barili: Njujork, Evropa i detinjstvo.
„Zapravo, delo Milene Pavlović Barili realizujemo kao 3D virtuelni prostor, tako da se posmatrač, kada želi da se susretne sa njenim delom nađe uvučen u njenu koncepciju slike", kaže Milanka Todić, istoričarka umetnosti.
Fondacija „Milenin dom" uskoro planira i proširenje prostora, pa je moguće da će neke od ideja mlade umetnici biti i primenjene.


 
Izložba se održava u okviru novembarskih dana kulture i biće otvorena naredna tri meseca u galeriji Milene Barili u Požarevcu.
 Slične vesti

CENTRU ZA KULTURU VELJKO DUGOŠEVIĆ IZ KUČEVA 500 HILJADE DINARA ZA OPREMANJE GALERIJE

29 Aug 2019, 15:27

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti…

KONKURS ZA IZRADU PORTRETA GLUMACA

17 Dec 2018, 13:52

Usled činjenice da je najveća srpska glumica Žanka Stokić značajan deo života provela u Rabrovu, mestu u kome se od 2002.godine…

SEĆANJE NA MILENU PAVLOVIĆ BARILI

5 Nov 2018, 12:58

NA DANAŠNJI DAN 05. NOVEMBRA 1909. GODINE U POŽAREVCU ROĐENA JE NAŠA ČUVENA  UMETNICA, PESNIKINJA I SLIKARKA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportMLADI RADNIK NADIGRAO ĐERDAP U…

Proteklog vikenda na stadionu Fudbalskog kluba ,,Đerdap’’ u Golupcu odigrana je…

3 Aug 2020, 23:44

ZdravljePonovo raste broj obolelih

Prema podacima Zavoda za jevni zdravlje Požarevac za tri dana 75 novih slučajeva korona virusa…

3 Aug 2020, 16:11

ZdravljeU požarevačkoj kovid bolnici 157…

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 157 pacijenta sa simptomima koronavirusa,…

3 Aug 2020, 15:55

Kursna lista