OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PUTOVANJA TRI OBJEKTIVA
   16 May 2019, 23:45    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PUTOVANJA TRI OBJEKTIVA

Tomislav Peternek, Goran Kukić i Igor Mandić u izložbenom prostoru Zavičajne  galerije  Centra za kulturu ,,veljko Dugošević’’ u Kučevu, predstavili su deo svoje bogate fotografske kolekcije. Izložba pod nazivom „Putovanja tri objektiva“, prikazuje doživljaje autora sa putovanja širom sveta i atipične svakodnevne situacije.


             Izložbu je otvorila direktorka Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ Jasmina Blagojević koja je rekla da namera autora ovog putujućeg projekta je da se kulturno “ožive” manja mesta u Srbiji, kroz fotografsku izložbu, razgovor i druženje sa fotografima. Cilj je da se ljudi bolje upoznaju sa fotografijom i da se skrene pažnja na fotografiju kao vid komunikacije koji oplemenjuje.

            Fotografije Tomislava Peterneka nastale u periodu od više decenija, beleže zanimljive i neočekivane situacije iz svakodnevnog života.Dela Gorana Kukića nemaju jasnu dvodimenzionalnost i vremensku odrednicu. Prikazane su refleksije  u različitim izlozima širom Evrope. Kroz celinu realnosti, fotografije prikazuju i ono što je čulnoj realnosti nevidljivo.  
        
            Fotografije  Igora Mandića su kolekcija doživljaja trenutka sa različitih kontinenata – od totalne pustinje do najnaseljenijih mesta na svetu.Kroz fotografije, Igor teži nadrealnosti realnih scena. Ideja projekta je nastala iz potrebe da se prevaziđe očigledna centralizacija umetničkih dešavanja.

          Činjenica je da se većina kulturnih manifestacija odigrava u velikim gradovima, međutim, pitanje je zašto su male sredine zapostavljene u tom pogledu.


Autori se nadaju da će projekat “Putovanja tri objektiva” motivisati ljude da više pažnje posvete fotografiji, da će ih pokrenuti da osnivaju foto klubove i da organizuju izložbe u svojim sredinama.
 Lj.Nastasijević
Izvor:Centar za kulturu Kučevo.                                   
 Slične vesti

IZLOŽBA PAVLA MILADINOVIĆA OD ČETVRTKA 06. JUNA U PAVILJONU CVJETE ZUZORIĆ

3 Jun 2019, 13:49

U ČETVRTAK 6. JUNA U 19 ČASOVA U PAVILJONU CVJETE ZUZORIĆ U BEOGRADU BIĆE SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA SLIKA AKADEMSKOG SLIKARA…

OTVORENA IZLOŽBA MUZEJ ŽENE PRVE ŠKOLOVANE ŽENE SRBIJE

1 Jun 2019, 10:10

U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA SLIKARA I LJUBITELJA SLIKARSTVA KORNJAČA IZ BEOGRADA, UDRUŽENJA SUNCE IZ POŽAREVCA I NARODNOG MUZEJA…

OTVORENA IZLOZBA SLIKA PRAVOSLAVLJE U SRCU AUTORA PETRA ANĐELKOVIĆA

31 May 2019, 19:50

I ove godine u okviru 52.Smotre izvornog narodnog stvaralaštva ,,Homoljski motivi’’  u porodičnoj galeriji ,,Studenac’’…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSVEČANO OSVEĆENJE NOVE CRKVE SVETE…

Novosagrađenu Crkvu Svete Trojice u Češljevoj Bari, osveštaće u ponedeljak ,17.…

15 Jun 2019, 16:57

PolitikaĐORĐEVIĆ:USKORO IMPLEMENTACIJA…

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se…

15 Jun 2019, 13:55

DruštvoIZGRADNJA METROA U BEOGRADU NAJVEĆI…

Potpredsednica Vlade i predsednica Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje beogradskog…

15 Jun 2019, 13:49

Kursna lista