OTVORENA  IZLOŽBA ART KVADRAT U GOLUPCU
   28 Apr 2017, 13:21    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OTVORENA IZLOŽBA ART KVADRAT U GOLUPCU

U holu Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu,sinoć je otvorena međunarodna izložba slika ,,Art  KVADRAT  Srbija 2017’’ na kojoj svoje radove predstavljaju 55 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine,Izreala,Holandije i Španije. Golubac je jedan od 15 gradove u Srbiji  u kome je ova izložba predstavljena i koju će građani ovog grada na Dunavu moći videti i glasati  za izbor najbolje postavke,do 8-og maja ove godine.


               Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ ,koja je sa opštinom Golubac pokrovitelj ove međunarodne izložbe slika,već drugu godinu je domaćin ove izložbe  i nalazi se u kulturnoj mreži Srbije.


               -Golubac počinje polako da postaje centar značajnih kulturnih događanja, s obzirom da je jedan od 15 gradova gde ova izložba predstavljena,To je za nas  i naše sugrađane privilegija i čast, da mogu videti jednu ovakvu iuložbu. Na ovaj način uveli smo jedan duh kulture i jjedna ovakva izložba ima veliki značaj,jer će oplemeniti naš duh,težićemo i da u buduće imati ovakve izložbe i druga kulturna dešavanja i da Golubac konačno postane prepoznatljiv  pored  turizma i  po kulturi,rekla je na otvaranju ove izložbe,Jasmina Glišić,vd direktora Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ Golubac.


              U svakoj galeriji u kojoj će biti upriličena izložba, biće organizovano i glasanje posetilaca, a pobednik će na kraju godine biti onaj autor koji dobije ukupno najviše glasova. ArtCentar ove godine slavi dva jubileja, deset godina postojanja i organizovanje 400. izložbe. Cilj organizacije nije samo realizovanje izložbi, već i stvaranje Kulturne mreže Srbije sa ciljem saradnje sa kulturnim mrežama starog kontinenta.

       
         -To je tradidicionalna međunarodna izložba slika  koja od ove godine nosi ime ,,Art KVADRAT’’ i koja ima 55 autora,raznih poetika i stilova,a njena karakteristika je malog formata,da bi mogla da ide tokom godine u 15 gradova Srbije. Golubac je na naše veliko zadovoljstvo,već drugu godinu za redom domaćin i ove godine je jako dobra postavlja. Da pohvalim i to,da je prošle godine katalog iz Golupca,čiji je autor Marija Ilić,bio proglašen za najbolji katalog  prošlogodišnje izložbe.,naglasio je direktor Art  centra Beograd,Darko Čonkić.


           Među 55 autora slika nalazi se i Slavica Ilić  iz Golupca koja je završila  master studije na Akademiji lepih umetnosti, gde je prethodno diplomirala osnovne studije slikarstva.Član je umetničkog udruženja „Art Centar” Beograd od 2015. godine i član Udruženja likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili” iz Požarevca od 2016. godine.


          -Za mene ova izložba više znači od same postavke ove dvonedeljne izložbe,a to je jedno kulturno uzdizanje mojeg  Golupca kao grada i mesta. Drago mi je što sam uspela da po drugi put ovde u Golupcu izlažem i ujedno organizujem ovu izložbu ,,Art’’ centra iz Beograda. Planiramo da i mi,ovde u Golupcu napravimo jednu ovakvu izložbu, a posebno sam srećna što ovaj grad na Dunavu,polako počinje da prihvata svest raznih kulturnih dešavanja,istakla je Slavica Ilić slikar i učesnik izložbe iz Golupca.


          Selekcija radova je izvršena u januaru mesecu u Beogradu. Izložba će obići  15 gradova u Srbiji da bi završna bila u Beogradu u ArtCentru.


Specifičnost ove izložbe je između ostalog i u tome što u svakom gradu gde će izložba biti postavljena, organizuje  se i glasanje posetilaca za najbolji izloženi rad.


Glasovi publike se sabiraju i na kraju se dobija pobednik sa najvećim brojem glasova, svih gradova.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

60 muzeja koje možete obići preko Interneta

18 Mar 2020, 18:55

Mnogi od nas imaju želju da posete brojne svetske muzeje, ali nažalost nismo svi u mogućnosti da ih vidimo uživo. Srećom,…

Narodno pozorište 18. marta počinje sa emitovanjem predstava putem interneta

18 Mar 2020, 11:15

Narodno pozorište u Beogradu u vanrednom stanju, zbog koga je moralo da  prekine prikazivanje predstava pred publikom,…

OD 24. FEBRUARA MILIVOJEV ŠTAP I ŠEŠIR

4 Feb 2020, 12:48

ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA POVODOM PREDSTOJEĆIH 16. AMATERSKIH GLUMAČKIH SVEČANOSTI MILIVOJEV ŠTAP I ŠEŠIR.

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOpština Veliko Gradište podeliće…

Da se u opštini Veliko Gradište, u ovim teškim danima, brine o sugrađanima pokazuje i nabavka…

4 Apr 2020, 18:42

DruštvoSELEKTOR GLUMAČKIH SVEČANOSTI:…

IZ CENTRA ZA KULTURU POŽAREVAC STIGLO JE SAOPŠTENJE  MILIVOJA MLAĐENOVIĆA SELEKTORA…

4 Apr 2020, 11:26

DruštvoSTARIJI SUGRAĐANI OBAVILI KUPOVINU…

Peta nedelja epidemije koronavirusa u Srbiji počela je najtežim danom, posle kojeg…

4 Apr 2020, 11:07

Kursna lista