Ostavka Haradinaja politički trik
   20 Jul 2019, 11:33        RTS    Maja Kostić


Ostavka Haradinaja politički trik

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je ostavka kosovskog premijera Ramuša Haradinaja politički trik, kojim želi da dobije još veću popularnost. Istakao je da nema razloga za radost i euforiju, kao i da Srbija treba da reaguje smireno iako će, kako je upozorio, položaj Srba na KiM biti još teži.
Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti istakao da Srbija povodom ostavke Ramuša Haradinaja treba da reaguje smireno, odmereno, trezveno i bez bilo kakve euforije.
"Razumemo i očekivanja i potrebu našeg naroda za zadovoljenje pravde, naših ljudi koji su trpeli stigmu krivca i jedinih odgovornih za sve što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije. Zato razumemo ne bih da kažem radost, ali neku vrstu zadovoljstva kod pripadnika našeg naroda zbog poziva Haradinaju na saslušanje, a zbog činjenice da je osumnjičen za ratne zločine", rekao je Vučić.
Ipak, ističe Vučić, razloga za radost i euforiju nema kada se sagledaju sve činjenice i sve posledice, a posebno kako će se odnositi Albanci i međunarodna zajednica prema srpskom narodu i Srbiji.
"Ostavka Ramuša Haradinaja je politički trik kojim on želi da dobije još veću popularnost i pregazi svoje političke protivnike što dovodi do sve ekstremnijih stavova Albanaca na KiM u kojima on postaje junak koji se bori za celovito i jedinstveno Kosovo, a svi ostali nedostojni tako velikog vođe koji ih vodi u svetlu budućnost", rekao je Vučić.
Istovremeno, kako kaže Vučić, imamo neskriveno ćutanje međunarodne zajednice o zločinima nad Srbima i nealbanskim stanovništvom.
"Mogli ste od sinoć da vidite plejadu albanskih lidera iz Albanije koji su govorili o Haradinaju kao velikom, veličanstvenom i fantastičnom junaku. Suštinski politička situacija u Prištini i Tirani će stremiti daljem približavanju, ujedinjavanju i nastavku za nas tragične priče o Velikoj Albaniji na čemu već neskriveno rade", rekao je Vučić.
Dodao je da će položaj Srba i svakodnevni život biti još teži. "Dolazi do dodatne homogenizacije Albanaca, do dalje ekstremizacije njihovih stavova i još snažnije i neskrivene mržnje prema srpskom narodu i srpskoj državi koju doživljavaju kao jedinog krivca za sve njihove nedaće, za ono što se događa Hradinaju", naveo je Vučić.Slične vesti

Vučićeva poruka pred otvaranje auto puta Miloš Veliki

16 Aug 2019, 14:11

Nema bolje ni lepše ideje nego da novi auto-put, od Obrenovca do Ljiga, bude nazvan po Milošu Velikom, koji…

Građani će po dobru pamtiti ovu i naredne godine

13 Aug 2019, 12:47

Neće biti povećanja javnog duga zbog nacionalnog investicionog plana za koji će biti izdvojeno deset do 12 milijardi evra,…

Ključni zahtev opozicije da Vučić ne učestvuje u kampanji

10 Aug 2019, 12:27

Ključni zahtev opozicije jeste da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ne učestvuje u izbornoj…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMIHAJLOVIĆ: TERETNA PRUGA U SMEDEREVU…

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je…

23 Aug 2019, 15:08

PoljoprivredaOBAVEZNA PRIMENA BIOSIGURNOSNOG…

BIOSIGURNOSNI PROTOKOL JE MERA KOJA SE DUGI NIZ GODINA PRIMENJUJE NA FARMI UNION MZ-A U NASELJU…

23 Aug 2019, 15:01

PolitikaJOKSIMOVIĆ: I DALJE VIŠE OD POLOVINE…

Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem "Da li podržavate učlanjenje Srbije…

23 Aug 2019, 14:50

Kursna lista