Ostavka Haradinaja politički trik
   20 Jul 2019, 11:33        RTS    Maja Kostić


Ostavka Haradinaja politički trik

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je ostavka kosovskog premijera Ramuša Haradinaja politički trik, kojim želi da dobije još veću popularnost. Istakao je da nema razloga za radost i euforiju, kao i da Srbija treba da reaguje smireno iako će, kako je upozorio, položaj Srba na KiM biti još teži.
Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti istakao da Srbija povodom ostavke Ramuša Haradinaja treba da reaguje smireno, odmereno, trezveno i bez bilo kakve euforije.
"Razumemo i očekivanja i potrebu našeg naroda za zadovoljenje pravde, naših ljudi koji su trpeli stigmu krivca i jedinih odgovornih za sve što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije. Zato razumemo ne bih da kažem radost, ali neku vrstu zadovoljstva kod pripadnika našeg naroda zbog poziva Haradinaju na saslušanje, a zbog činjenice da je osumnjičen za ratne zločine", rekao je Vučić.
Ipak, ističe Vučić, razloga za radost i euforiju nema kada se sagledaju sve činjenice i sve posledice, a posebno kako će se odnositi Albanci i međunarodna zajednica prema srpskom narodu i Srbiji.
"Ostavka Ramuša Haradinaja je politički trik kojim on želi da dobije još veću popularnost i pregazi svoje političke protivnike što dovodi do sve ekstremnijih stavova Albanaca na KiM u kojima on postaje junak koji se bori za celovito i jedinstveno Kosovo, a svi ostali nedostojni tako velikog vođe koji ih vodi u svetlu budućnost", rekao je Vučić.
Istovremeno, kako kaže Vučić, imamo neskriveno ćutanje međunarodne zajednice o zločinima nad Srbima i nealbanskim stanovništvom.
"Mogli ste od sinoć da vidite plejadu albanskih lidera iz Albanije koji su govorili o Haradinaju kao velikom, veličanstvenom i fantastičnom junaku. Suštinski politička situacija u Prištini i Tirani će stremiti daljem približavanju, ujedinjavanju i nastavku za nas tragične priče o Velikoj Albaniji na čemu već neskriveno rade", rekao je Vučić.
Dodao je da će položaj Srba i svakodnevni život biti još teži. "Dolazi do dodatne homogenizacije Albanaca, do dalje ekstremizacije njihovih stavova i još snažnije i neskrivene mržnje prema srpskom narodu i srpskoj državi koju doživljavaju kao jedinog krivca za sve njihove nedaće, za ono što se događa Hradinaju", naveo je Vučić.Slične vesti

Vučić čestitao Si Đinpingu Novu godinu

25 Jan 2020, 12:06

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku NR Kine Si Đinpingu, Lunarnu novu godinu, uz najbolje želje za…

Ne prihvatam znak jednakosti između povlačenja priznanja i prištinskih taksi

24 Jan 2020, 13:48

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za Kosovo Ričardom…

Otvoren i prijatan razgovor sa Plenkovićem

21 Jan 2020, 12:27

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razgovor sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, sa kojim se susreo…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljePREVENCIJA PROTIV VIRUSA GRIPA…

NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I BRANIČEVSKOG OKRUGA IZOLOVAN JE VIRUS INFLUENCE TJ GRIPA A…

25 Jan 2020, 14:14

DruštvoMNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U DOMU…

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA POŽAREVCA KRAJEM 2019. GODINE  OSNOVALO JE I KLUB PENZIONERA…

25 Jan 2020, 14:08

KulturaGUSLARSKO VEČE U POLJOPRIVREDNOJ…

U OKVIRU SVETOSAVSKIH DANA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA „SONJA MARINKOVIĆ…

25 Jan 2020, 13:58

Kursna lista