OSNOVNA ŠKOLA UGRIN BRANKOVIĆ U KUČEVU PROSLAVILA 189 ROĐENDAN
   6 Nov 2019, 14:10    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OSNOVNA ŠKOLA UGRIN BRANKOVIĆ U KUČEVU PROSLAVILA 189 ROĐENDAN

Osnovna škola ..Ugrin Branković'' u Kučevu  proslavila je 189. godina postojanja i rada.Proslavi su pored radnika i penzionera škole, učenika i njihovih rodItelja prisustvovali I državni sekretar u Ministarstvu prosvete,nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Dušan Kićović,rukovodioc školske uprave Požarevac Veliša Joksimović ,predsednik Nacionalnog saveta vlaha Srbije Novica Janošević, ispred lokalne samouprave predsednik Opštine Kučevo, Vladimir Stojanović sa saradnicima, direktori osnovnih i srednjih škola iz opštine i Braničevskog okruga kao i  predstavnici mesnih zajednica.


Škola u Kučevu se  već godinama izdvaja sa zapaženim rezultatima, kvalitetom nastave i specifičnom atmosferom, koja uvek iznova podstrekuje nove ideje i garantuje već godinama potvrđivanu poziciju među najboljim i najistaknutijim i najstarijim vaspitno obrazovnim ustanovama u opštini Kučevo, Braničevskom okrugu i Srbiji.

Na tom putu ni jednog trenutka nije izneverila gotovo dvovekovnu tradiciju rasadnika znanja,rekla je na svečanoj akademiji posvećenu 189.rođendanu direktorka ove škole Snežana Kržanović.
-Mi smo dan škole obeležili pre svega programom koji su spremili učenici I nastavnici,gde je prikazan rad dramskih sekcija I dostignuća učenika u okviru van nastavnih aktivnosti,naravno kroz izveštaj o radu u protekloj školskoj godini.Obuhvaćeno je sve ono što smo radili,jer eto,naša škola ima tu sreću što je dan škole na početku školske godine,naglasila je Snežana Kržanović.

Škola je I realizovala projekat I izgrađena je ,,topla veza’  a sredstva obezebedilo je MInistasrtvo prosveteI,nauke I tehlošllkog razvoja Republike Srbije čime su stvoreni bolji uslovi za kvalitetnije izvođenje nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja,U ovoj godini realizovan je drugi projekat energetske efikasnosti vredan oko 60 miliona dinara.

  

            -Prvo smo imali izgradnju tzv, ,,tople veze’’,odnosno to je objekat od 300 kvadrata koji povezuje zgradu škole sa Sportskoh halom I gde smo pre svega realizovali jedan projekat koji datira negde još od izgradnje  devedesete I neke godine. Kao I same znate,posle toga naišao je period velike inflacije,tako da smo ove godine uspeli da to realizujemo.Time smo dobili,pre svega za učenike kvalitetniji proctor,jer prolaz koji pvezuje školu I sportsku halu,sadrži pored tog prolaza gde učenici neće moći izlazai vani na sneg ili kišu, Pored realizacije tog projekta kojke je finansirala jedinica za upravljane projektima modernizacija škole pri Ministarstvu prosvete,nauke I tehnološkog razvoja Republike Srbije,mi smo aplicirali za projekat koji je finansirala kancelarija za upravljanje javnim  ulaganjima REpublike Srbije I to je cifra od 60 miliona dinara. Ova sredstva uložena su u energetsku efakasnost naše škole,dodala je Kržanović.


Učenici škole izveli su prigodan kulturno-umetnički program,a radnicima za provedenih  10 I 20 godina u školi uručene su jubilarne nagrade  kao I zahvalnice zaslužnim pojedincima za doprinos u radu škole između dva novembra.
Lj.NastasijevićSlične vesti

OBELEŽEN DAN ŠKOLE SVETI VLADIKA NIKOLAJ IZ BRADARCA

29 May 2019, 11:19

OSNOVNA ŠKOLA SVETI VLADIKA NIKOLAJ IZ BRADARCA JUČE JE PROSLAVILA DAN ŠKOLE U LIMES PARKU U VIMINACIJUMU…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoIZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA…

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine…

26 May 2020, 23:18

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

Kursna lista