OSNOVNA ŠKOLA U TURIJI PROSLAVILA 130 ROĐENDAN
   10 May 2019, 16:39    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OSNOVNA ŠKOLA U TURIJI PROSLAVILA 130 ROĐENDAN

Profesori i đaci u Turiji,opština Kučevo, proslavili su 130  godina postojanja i rada Osnovne škole ,,Veljko Dugošević ’’.  Ovaj kolektiv već godinama postiže značajne rezultate na polju vaspitanja učenika.

Za svoj rad kolektiv i pojedinci dobitnici su mnogobrojnih društvenih priznanja. U ovom periodu škola u Turiji postigla je značajne rezultate na polju vaspitanja dece od prvog,do osmog razreda,a dobar uspeh nastavljen je u srednjim školama i na fakultetima. Proslavi škole prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Vladimirom Stojanovićem.

O prvim danima nastanka ove škole kao i rezultatima postignutim između dva maja govorila  je direktorka  Jelena  Živanović koji je naglasila   da se ova školska ustanova ubraja u najstarije u Srbije.

       -Misija naše škole je da budemo velika, složna porodica u kojoj se uvažava mišljenje svakog pojedinca, radujemo se uspehu kolektiva kao i svakom pojedinačnom uspehu“ ,rekla je Živanović I  dodala da  je posebno ponosna  na saradnju sa Ministarstvom prosvete, Zavodom za unapređenje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu.

           Održan je i 1. Kongres dečjeg stvaralaštva pod nazivom „Pogledaj svet očima deteta“ koji je podržan od strane Ministarstva prosvete,nauke I tehnološkog razvoja Rrpublike Srbije  i na koji su pristigle mnoge prezentacije na temu  „Želim da moja generacija stvori tolerantniji svet“

Po oceni žirija najbolja prezentacija je bila Barbare Vrećić iz Osnovne škole“Moša Pijade“ iz Malog Crnića.Učenici su izveli I prigodan kulturno-umetnički program.


           Povodom Dana škole, predsednik opštine Vladimir Sojanović uručio je đacima i nastavnicima  u Turiji poklon u vidu „pametne table“.On je prilikom uručenja ovog poklona od strane loklane samouprave rekao da je ovo  nastavak akcije u kojoj planiramo da u sve naše škole i sva njihova područna odeljenja uvedemo najnovija tehnološka dostignuća koja će omogućiti najsavremenije izvođenje nastave.

            - Deca iz naših škola postižu dobre rezultate na Okružnim i Republičkim takmičenjima iz svih oblasti i naša je obaveza da im obezbedimo najbolje moguće uslove da to čine i u narednom periodu.Zbog toga sam i inicirao pokretanje akcije pod nazivom „Osavremenimo škole na teritoriji opštine Kučevo – naša deca zaslužuju najbolje, dodao je Stojanović.
Lj.Nastasijević
Izvor.Portal e-Kučevo    
                                                     Slične vesti

VOLONTERI IZ EVROPE I SRBIJE U AKCIJI SREĐIVANJA ŠKOLE

10 Jul 2019, 12:21

U OKVIRU 2. MEĐUNARODNOG VOLONTERSKOG KAMPA ŽMURKE, VOLONTERI IZ EVROPE I SRBIJE RADE NA UREĐENJU ŠKOLE I ŠKOLSKOG…

Počeo upis u srednje škole

8 Jul 2019, 13:36

U gimnazijama i srednjim školama danas JE BIO  i sutra je upis učenika za novu školsku godinu. Đaci,…

Digitalizacija u prosveti i nove uštede u vremenu

2 Jul 2019, 13:29

Zahvaljujući informacionom sistemu eUpis koji je ove godine prvi put implementiran u svakoj od 1.229 osnovnih škola…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU…

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije…

24 Aug 2019, 20:44

PolitikaODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE…

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske Napredne stranke u Velikom…

24 Aug 2019, 15:02

DruštvoINFORMATIVNI CENTAR JP PUTEVI…

JP „Putevi Srbije“ Vas obaveštava da je od danas, 22.08.2019. god. u funkciji…

24 Aug 2019, 13:56

Kursna lista