Osnovna škola u Golupcu proslavila 189. rođendan
   1 Apr 2024, 12:59    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Osnovna škola u Golupcu proslavila 189. rođendan

Profesori i đaci u Golupcu proslavili su 189-u  godinu postojanja i rada Osnovne škole ,Branko Radičević’’.  Ovaj kolektiv već godinama postiže značajne rezultate na polju vaspitanja učenika. Za svoj rad kolektiv i pojedinci dobitnici su mnogobrojnih društvenih priznanja.         
         Proslavi škole prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave,mesnih zajednica, direktori škola sa područja Braničevskog okruga, javnih preduzeća i ustanova kao i  roditelji. U ovom periodu dugom skoro dva veka i između dva marta Osnovna škola ,,Branko Radičević'' u Golupcu, postigla je značajne rezultate na polju vaspitanja dece od prvog,do osmog razreda,a dobar uspeh nastavljen je u srednjim školama i na fakultetima.

           O prvim danima nastanka ove škole kao i rezultatima postignutim između dva marta govorio je direktor  Sađa Đorđević koji je naglasio  da se ova školska ustanova ubraja u najstarije u Srbije.
             -Osnivanje Škole u Golupcu, jedne od prvih narodnih škola u ovom delu Podunavlja, vezuje se za daleku 1835. godinu, kada ona počinje svoj rad. U prvo vreme radila je, zbog malog broja đaka, neobezbeđenih uslova i nedostatka učitelja, u prekidima da bi od 1843. godine njen rad na obrazovanju i prosvećivanju mladih tekao neprekidno sve do današnjih  dana,istakao je direktor škole,Saša Đorđević.

             Osnovna škola ''Branko Radičević'' u Golupcu,  zbog specifičnosti geografskog položaja samog mesta i opštine, radi kao matična škola sa sedištem u Golupcu i 8 područnih odeljenja u  selima koja pripadaju Opštini.i u školi danas  ima ukupno  190 učenika.
             Školu u prethodnom periodu karakteriše otvorenost ka novinama, težnja savremenom pristupu u obrazovno-vaspitnom radu, podsticanje stručnog usavršavanja nastavnika, uspesi učenika na okružnim i republičkim takmičenjima, pružanje podrške učenicima i roditeljima, otvorenost ka inkluzivnoj kulturi i praksi.
             -Danas je to škola velelepnog zdanja,izuzetno moderne  arhitekture koja je opremljena najsavremeniim nastavnim  I obrazovno-vaspitnim sredstvima.sredstvima kao stanu nastavnu komponetnu nastavnog procesa.Radimo I na podizanju kvaliteta nastave I stručnom usavršavanju nastavnika:, Potvrda tog našeg rada I angažovanja učenika I nastavnika jesu I postignuti rezultati na raznim takimičenjima I smotrama.Samo ove školse godine četvorica naših učenika plasiralo se na republička takmičenja.Iako mala,naša škola je iznedrila mnoge visokoobrazovane ljude koji su bili njeni polaznici.naglasio je direktor Đorđević.                  

        Misija škole je da neguje multikulturalnost i tradiciju ,u skladu sa obrazovnim i razvojnom potrebama i mogućnostima učenika , međusobno uvažavanje i razumevanje I da razvija svest o svojim odgovornostima i unapređujući demokratizaciju odnosa u školi . Postavljaju se i visoki standardi i postižu dobri rezultati ,a neguje se humanost ,kreativnost i sportski duh .Škole je tu  da deci savremenim metodama i različitim oblicima rada pruži znanja i veštine koje će ih pripremati za život ,rad i dalje obrazovanje.

                Jubilarnu  nagradu za deset godina vernosti u školi dobila je Marija Anđelković,za 20.godina Anita Simić Mićić I za 35.godina Desimirka Živković.Za  goste ,roditelje i građane učenici od prvog do osmog razreda škole  priredili su i bogat kulturno-umetnički program.Kao gosti nastupili su članovi mlađe grupe Folklornog ansambla Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ iz ovog grada na Dunavu. Slične vesti

Dan škole: OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" u Požarevcu

16 Dec 2023, 11:20

Osnovna škola „Kralj Aleksandar prvi“ u Požarevcu obeležila je 84 posojanja i rada


Osnovna…

Dositejevih 290 godina

24 Nov 2023, 13:49

Osnovna škola dositej obradović proslavila 290 rođendan. Više od 300 nagrada na takmičenjima protekloj školskoj…

Osnovna škola "Vuk Karadžić" iz Majilovca proslavila 121. rođendan

7 Nov 2023, 19:47

Svečanom akademijom i uručivanjem prigodnih nagrada zaposlenima I zaslužnim pojedincima , Osnovna škola ,,Vuk Karadžić’’…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoInvesticionim održavanjem povećava…

U planu JP „Toplifikacija i ove godine su zamašna sredstva za investiciono održavanje…

22 Apr 2024, 11:47

PoljoprivredaSetva jarih useva uveliko traje,…

Nedavna kiša na trenutak je prekinula je setva jarih useva u Braničevu, nastavlja se…

22 Apr 2024, 11:44

Vremenska prognozaPrognoza za utorak, 23. april…

SRBIJA: U utorak tokom dana dolazi do naoblačenja koje se premešta…

22 Apr 2024, 11:21

Kursna lista