OSNOVNA ŠKOLA MILUTIN MILANKOVIĆ U RABROVU PROSLAVILA 176 ROĐENDAN
   11 Jun 2019, 16:57    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OSNOVNA ŠKOLA MILUTIN MILANKOVIĆ U RABROVU PROSLAVILA 176 ROĐENDAN

Osnovna škola „Milutin Milanković“ u Rabrovu,u opštini Kučevo,  proslavila je 176 godine postojanja i rada.Proslavi su pored radnika i penzionera škole, učenika i njihovih rodtelja prisustvovali, ispred lokalne samouprave predsednik Opštine Kučevo, Vladimir Stojanović sa saradnicima,

Udruženja građana „Milutin Milanković“  iz Beograda mr Slavko Maksimović , direktori osnovnih i srednjih škola iz opštine i Braničevskog okruga i  predstavnici mesne zajednice.


              Škola u Rabrovu već godinama izdvaja se sa zapaženim rezultatima, kvalitetom nastave i specifičnom atmosferom, koja uvek iznova podstrekuje nove ideje i garantuje već godinama potvrđivanu poziciju među najboljim i najistaknutijim vaspitno obrazovnim ustanovama u opštini Kučevo, Braničevskom okrugu i Srbiji, a jedina je u Srbiji koja se nalazi na području dve opštine Kučevo i Golubac. Na tom putu ni jednog trenutka nije izneverila gotovo dvovekovnu tradiciju rasadnika znanja.


             Njene zidine čuvaju sećanja na stotine generacija koje su kroz druženja, pesmu, prva zaljubljivanja, pismene i kontrolne zadatke nastavile putevima obrazovanja.
             -Od računaljke sa 100 drvenih kuglica došlo se do multimedijalne interaktivne nastave,Danas je Osnovna škola „Milutin Milanković“ savremena ustanova sa opremljenim kabinetima i edukovanim nastavnim kadrom, spremna da ispuni sve zahteve i standarde obrazovno-vaspitnog rada. Obrazovanje koje traje 176 godina, sve promene i prilagođavanje potrebama sredine u kojoj škola postoji – zasigurno vodi ostvarivanju postavljenog cilja-da iz naše škole učenici izlaze kao primereni, kulturni i obrazovani mladi ljudi, spremni za nastavak školovanja i za aktivno uključivanje u život zajednice kojoj pripadaju“, rekao je, između ostalog, direktor škole, Vladimir Todosijević i dodao da svi  uspesi ne bi bili mogući da škola nema pomoć resornog ministarstva kao i lokalne samouprave i iskoristio priliku da se posebno zahvali predsedniku opštine Vladimiru Stojanoviću i članu Opštinskog veća Zoranu Kuzmanoviću.

           Najzaslužnijima koji su osvajali nagrade na takmičenjima od opštinskog do republičkog ranga, najhumanijim-koji su učestvovali i pokretali različite humanitarne akcije kao i onima koji su ime škole proslavljali na sportskim terenima i „daskama koje život znače“ , uručene su nagrade i priznanja.

U nastavku akcije koju je pokrenuo predsednik opštine Vladimir Stojanović, „Naša deca zaslužuju najbolje„, škola u Rabrovu je dobila novu interaktivnu „pametnu “ tablu, koja je smeštena u kabinetu za nastavu matematike, .


            -Zahvaljujući predsedniku opštine Vladimiru Stojanoviću, koji je došao na odličnu ideju da svakoj  obrazovnoj ustanovi na području naše opštine  za Dan škole pokloni jednu interaktivnu tablu, mi smo sada u situaciji da izuzetno unapredimo vaspitno-obrazovni rad“ ,izjavio je direktor OŠ „Milutin Milanković“ iz Rabrova Vladimir Todosijević, prilikom uručenja ovog  poklona.


            Učenici svih  uzrasta izveli su i prigodan kulturno – umetnički program,a među njima bili su i oni najmlađi koji su sa mnogo treme imali i svoj prvi nastup pred mnogobrojnom publikom.
 
Lj.Nastasijević
Izvor.Portal e-Kučevo.       
 Slične vesti

KONKURS ZA DOM UČENIKA U POLJOPRIVREDNOJ ŠKOLI

22 Jun 2019, 12:56

NA OSNOVU ODLUKE MINISTARSTVA PROSVETE NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA REPUBLIKE SRBIJE OD MAJA 2019. GOD. POLJOPRIVREDNA…

Otac malog maturanta, osumnjičen za KRAĐU TESTOVA brani se ćutanjem

21 Jun 2019, 13:07

Osumnjičeni za krađu testova Igor Stamenković danas se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu…

ŠARČEVIĆ, Premijerka i predsednik su me podržali

19 Jun 2019, 13:40

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da oseća moralnu odgovornost…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportFK MLADI RADNIK OTVARA ŠKOLU ZA…

NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE KOJU JE ORGANIZOVAO FUDBALSKI KLUB MLADI RADNIK 1926 PREZENTOVANI…

25 Jun 2019, 19:59

DruštvoOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE DONIRALA…

Opština Veliko Gradište donirala je vatrogasno-spasilačkoj jedinici neophodnu vatrogasnu opremu…

25 Jun 2019, 16:42

KulturaKONCERTOM RADETA ŠERBDŽIJE OTVOREN…

U VIMINACIJUMU U LIMESU SINOĆ JE KONCERTOM RADETA ŠERBEDŽIJE OTVOREN DRUGI „VIMINACIUM…

25 Jun 2019, 15:20

Kursna lista