Osnovna škola "Vuk Karadžić" iz Majilovca proslavila 121. rođendan
   7 Nov 2023, 19:47    Veliko Gradište    Tv SAT    Ljubiša Nastasijević


Osnovna škola "Vuk Karadžić" iz Majilovca proslavila 121. rođendan

Svečanom akademijom i uručivanjem prigodnih nagrada zaposlenima I zaslužnim pojedincima , Osnovna škola ,,Vuk Karadžić’’ u Majilovcu,opština Veliko Gradište  proslavila je svoj 121. rođendan. Proslavi su prisustvovali pored radnika škole I djačkih roditelja,predstavnici   iz javnog, kulturnog i političkog života ,pripadnici Ministarstva unutrašnjim poslova, sveštenstva i predsednik privremenog organa opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

.O školi I postigmutim rezultatima između dva novembra govorio je direktor  škole, Saša Živković   koji je rekao da ovoj obrazovnoj ustanovi pripadaju i područna odeljenja u Kurjaču, Sirakovu i Đurakovu,a ono što je važno da ne beleži smanjenje  broja učenika I u njene klupe selo je nekoliko učenika čiji su roditelji povratnici iz inostranstva.
         -Prošle godine smo proslavili značajan jubilej 120 godina rada škole, ove godine nastavljamo gde smo stali. Naša škola Vuk Karadžić iz Majilovca ima i 3 područna odeljenja Kurjače, Sirakovo i Djurakovo. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo jedna od retkih škola koja nema osetni pad u broju učenika, takodje u prethodnonlm periodu imao i nekoliko učenika povratnika iz inostranstva,naglčasio je Živković.

        On je I dodao da se škola Trudi da T stvori povoljne uslove kako za učenike, tako i za nastavnike. U prethodnom periodu imali smo dosta aktivnosti. Izdvojio bih učešće u projektu Veliko Gradište Moj grad gde smo ugostili oko 150 učenika i njihovih nastavnika i na najbolji način prezentovali svoje mesto i svoju Opštinu. Takodje naša škola učestvuje u pilot projektu Vlade RS svako dete ima pravo da bude zdravo. Reč je o pilot projketu gde se realizuju dodatni časovi fizičkog, potpisnici ovog projekta su 3 ministartstva (provete, zdravstva i sporta).

 

Živković je naglasio da se u školi stalno radi na unapređenju uslova za obavljanje nastave, uz podršku Opštine Veliko Gradište i Ministarstva obrazovanja Republike Srbije,realizacijom mnogobrojnih projekata koji su pomogli da se  zaposleni u školi i učenici ponose I imaju sve uslove za učenje I sticanja znanja.

      
-Što se tiče materijalnih stvari uradili smo dosta toga u prethodnoj godini. Ja ću pomenuti samo neke. Pre svega legalizovali smo školu i sve prateće objekte. U područnom odeljenju u Sirakovu postavljena je nova panelna ograda i uredjen je parking ispred škole, kao i školsko dvorište. U područnom odeljenju u Kurjaču namešten je video nadzor, a najmladje smo obradovali novim dečijim igralištem. Od Opštine Veliko Gradište dobili smo automobil i ja im se ovom prilikom zahvaljujem. Takodje dobili sno sredstva za traktorsku kosilicu koja će u mnogome olakšati rad na održavanju zelenih površina.U prostorijama naše škole omogućili smo učenicima da posle natave mogu da se bave sportom. Napravili smo saradnju sa dzudo klubom VGSK iz Velikog Gradišta, školom fudbala Stari Grad iz Velikog gradišta kao i sa Kudom iz Majilovca.Na kraju iskoristio bih priliku da još jednom učenicima, nastavnicima i roditeljima čestitan Dan škole. Živi bili,istakao je direktor škole Saša Živković.

Predsednik privremenog organa opstine Veiko Gtadište Dragan Milić  dobitnik zlatne plakete za saradnju i unapredjivanje obrazovanja rekao je da je ponosan na javne ustanove I preduzeća,posebno u oblasti obrazovanja,na škole I vrtiće. 


        -Stvorili smo idealne uslove da naša deca u vrtićima,Osnovnim I Srednjim školama postižu dobre rezultate na svim poljima,u srednjim školama I na fakkulterima  I tako predstavljaju uspešno svoju školu I Opštinu.Zato moramo biti svi zadovoljni I da u narednim godinama koje dolaze budemo još bolji I uspešniji.Zelim vam uspešan rad,a deci da budu uspešna,da budu dobri đaci,a pre svega dobri ljudi,rekao je Milić .

Zlatne Plakete  za saradnju i unapredjivanje obrazovanja uručene su predsedniku privremenog organna opštine Veliko Gradište Draganu Miliću I predsednici Regionalnog centra Požarevac Margiti Petković ispred Sindikata obrazovanja Srbije.


Zahvalnice su dobili Kristivoje Anđelković Kika povodom odlaska u penziju za ostaverene rezultate u obrazovanju i vaspitanju a Jubilarne nagrade su dobili su za 40 godina vernosti školi Svetisav Jojić,za 20 godina Goran Milosavljević I za 10 godina Maja Popović


.Učenici su za svoje goste I roditelje priredili I bogat kulturno umetnički program.Slične vesti

Osnovna škola ,, Milutin Milanković'' u Rabrovu proslavila 181. rođendan

8 Jun 2024, 13:59

Osnovna škola „Milutin Milanković“ u Rabrovu,u opštini Kučevo,  proslavila je 181 godinu…

Dan Medicinske škole Požarevac

14 May 2024, 11:42

Medicinska škola Požarevac obeležila 77 godina postojanja i rada 

Za dan Medicinske škola u Požarevcu…

Osnovna škola ,,Veljko Dugošević'' u Braničevu proslavila 170 rođendan

13 May 2024, 13:06

Profesori i đaci u Braničevu,u Opštini Golubac, proslavili su  170.godina  postojanja i rada Osnovne škole…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportVukovi najbolji u Požarevcu

Roda državni turnir u basketu 3×3 svoj put nastavio je u Požarevcu, gde je u finalu…

17 Jun 2024, 14:09

DruštvoMaturanti Učiteljske škole 55:…

Jedna od poslednjih generacija Učiteljske škole u Požarevcu proslavila je 55. godina…

17 Jun 2024, 13:54

KulturaPromovisana knjige "Krvava…

Promocija knjige „Krvava granica“ održana je u Galeriji Kulturnog centra „Zlatibor“…

17 Jun 2024, 13:03

Kursna lista