Optina Kučevo potpisala je ugovor za donaciju od 8, 4 miliona dinara
   27 May 2021, 18:35    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Optina Kučevo potpisala je ugovor za donaciju od 8, 4 miliona dinara

Opština Kučevo potpisala je juče u Palati Srbija ugovor sa Ministrom bez portfelja u Vladi Srbije, Novicom Tončevim ,zaduženim za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Sredstva dobijena kroz saradnju s Vladom Srbije i Kabinetom ministra bez portfelja u iznosu od 8, 4 miliona dinara biće iskorišćena  za realizaciju dva projekta : 1,5 miliona dinara za „Izradu projektno-tehničke dokmentacije za asfaltiranje putnih pravaca na teritoriji opštine Kučevo“ i 6,9 miliona za „Očuvanje i podizanje kvaliteta vazduha kroz rekonstrukciju kotlarnice“.Sredstva u iznosu 320 miliona dinara za razne projekte dobilo je 40 loklanih samouprava u Srbiji.


Ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština u Vladi Republike Srbije Novica Tončev potpisao je  juče sa predstavnicima 40 lokalnih samouprava,među kojima je I Opština Kučevo  ugovore o dodeli bespovratne pomoći nedovoljno razvijenim opštinama u Srbiji u iznosu od 320 miliona dinara.
Ministar Tončev je istakao da Vlada brine o svim građanima i da je cilj da se bar deo nerazvijenih opština vrati u rang razvijenih, uz napomenu da je u proteklom periodu obišao 44 opštine koje spadaju u manje razvijene, a čiji se glavni problemi odnose na infrastrukturu i nedostatak kadrova i projektnih rešenja.

Od ukupno 320 miliona dinara, kako je dodao, 250 miliona je opredeljeno za investiranje u infrastrukturne objekte koji treba da budu završeni u ovoj godini, dok je preostalih 70 miliona dinara izdvojeno za izradu projektne dokumentacije i realizaciju projekata sa kojima će opštine konkurisati za sledeću budžetsku godinu.
Današnjim potpisivanjem ugovora otpočinjemo važnu borbu za povratak gotovo jedne trećine nedovoljno razvijenih, lokalnih zajednica Srbije u krug sredina u kojima se napreduje, pristojno i bolje živi, istakao je ministar.

Predsednici opština koje su dobile bespovratnu pomoć iskazali su zahvalnost na dodeljenoj pomoći i na podršci resornog ministarstva i Vlade Srbije među kojima je i Predsednik opštine Kučevo, dr Ivan Rajičić, koji je  potpisao   u Vladi Srbije  sa ministrom bez portfelja zaduženim za unapređenje nerazvijenih opština, Novicom Tončevim, ugovor o donaciji vredan 8, 4 miliona dinara  za realizaciju dva projekta : 1,5 miliona dinara za „Izradu projektno-tehničke dokmentacije za asfaltiranje putnih pravaca na teritoriji opštine Kučevo“ i 6,9 miliona za „Očuvanje i podizanje kvaliteta vazduha kroz rekonstrukciju kotlarnice“.

Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština osmišljen je kako bi se omogućio brži razvoj nerazvijenih opština, a samim tim i ubrzao ekonomski rast Srbije.
Sredstva su usmerena za realizaciju projekata u okviru Programa jedan, koji se odnosi na izradu projektno-tehničke dokumentacije, i Programa dva, koji podrazumeva unapređenje infrastrukturnih kapaciteta.
Izvor.Vlada Srbije/portal e-Kučevo



Slične vesti

Opremu za Policijsku stanicu Veliko Gradište

26 Sep 2022, 15:10

Novu opremu za Policijsku stanicu u Velikom Gradištu uručio je danas predsednik opštine Dragan Milić komandiru…

Crkveni krst star 96 godina posle restauracije doniran i vraćen crkvi Svetog Stefana u Dobri

27 Aug 2022, 12:54

Meštanin Dobre Aleksandar Savić koji sa porodicom živi I radi u Beogradu,praunuk porodice Svetislava MIjatovića koja…

Njujork, donirano 70.000 dolara za obuku u IT sektoru u Srbiji

17 Nov 2021, 9:25

Na drugoj Srpskoj filantropskoj gala večeri u Njujorku, zahvaljujući donacijama prisutnih zvanica, prikupljeno je 70.200…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPredstava Bajka o pozorištu pobednik…

Po šesti put, Veliko Gradište i Kulturni centar „Vlastimir Pavlović Carevac“,…

27 Sep 2022, 14:21

ZanimljivostiRimska galija Danuvina Alacris…

Proteklog vikenda Brod Danuvina Alacris koji je  u okviru projekta Living Danube Limes…

27 Sep 2022, 13:58

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SREDU, 28. Septembar…

SRBIJA: U sredu ujutru je moguća slaba kiša na severu Srbije, a…

27 Sep 2022, 12:30

Kursna lista