Optina Kučevo potpisala je ugovor za donaciju od 8, 4 miliona dinara
   27 May 2021, 18:35    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Optina Kučevo potpisala je ugovor za donaciju od 8, 4 miliona dinara

Opština Kučevo potpisala je juče u Palati Srbija ugovor sa Ministrom bez portfelja u Vladi Srbije, Novicom Tončevim ,zaduženim za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Sredstva dobijena kroz saradnju s Vladom Srbije i Kabinetom ministra bez portfelja u iznosu od 8, 4 miliona dinara biće iskorišćena  za realizaciju dva projekta : 1,5 miliona dinara za „Izradu projektno-tehničke dokmentacije za asfaltiranje putnih pravaca na teritoriji opštine Kučevo“ i 6,9 miliona za „Očuvanje i podizanje kvaliteta vazduha kroz rekonstrukciju kotlarnice“.Sredstva u iznosu 320 miliona dinara za razne projekte dobilo je 40 loklanih samouprava u Srbiji.


Ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština u Vladi Republike Srbije Novica Tončev potpisao je  juče sa predstavnicima 40 lokalnih samouprava,među kojima je I Opština Kučevo  ugovore o dodeli bespovratne pomoći nedovoljno razvijenim opštinama u Srbiji u iznosu od 320 miliona dinara.
Ministar Tončev je istakao da Vlada brine o svim građanima i da je cilj da se bar deo nerazvijenih opština vrati u rang razvijenih, uz napomenu da je u proteklom periodu obišao 44 opštine koje spadaju u manje razvijene, a čiji se glavni problemi odnose na infrastrukturu i nedostatak kadrova i projektnih rešenja.

Od ukupno 320 miliona dinara, kako je dodao, 250 miliona je opredeljeno za investiranje u infrastrukturne objekte koji treba da budu završeni u ovoj godini, dok je preostalih 70 miliona dinara izdvojeno za izradu projektne dokumentacije i realizaciju projekata sa kojima će opštine konkurisati za sledeću budžetsku godinu.
Današnjim potpisivanjem ugovora otpočinjemo važnu borbu za povratak gotovo jedne trećine nedovoljno razvijenih, lokalnih zajednica Srbije u krug sredina u kojima se napreduje, pristojno i bolje živi, istakao je ministar.

Predsednici opština koje su dobile bespovratnu pomoć iskazali su zahvalnost na dodeljenoj pomoći i na podršci resornog ministarstva i Vlade Srbije među kojima je i Predsednik opštine Kučevo, dr Ivan Rajičić, koji je  potpisao   u Vladi Srbije  sa ministrom bez portfelja zaduženim za unapređenje nerazvijenih opština, Novicom Tončevim, ugovor o donaciji vredan 8, 4 miliona dinara  za realizaciju dva projekta : 1,5 miliona dinara za „Izradu projektno-tehničke dokmentacije za asfaltiranje putnih pravaca na teritoriji opštine Kučevo“ i 6,9 miliona za „Očuvanje i podizanje kvaliteta vazduha kroz rekonstrukciju kotlarnice“.

Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština osmišljen je kako bi se omogućio brži razvoj nerazvijenih opština, a samim tim i ubrzao ekonomski rast Srbije.
Sredstva su usmerena za realizaciju projekata u okviru Programa jedan, koji se odnosi na izradu projektno-tehničke dokumentacije, i Programa dva, koji podrazumeva unapređenje infrastrukturnih kapaciteta.
Izvor.Vlada Srbije/portal e-KučevoSlične vesti

Opština i osnovne škole u Velikom Gradištu donirali 500 sveski đacima sa Kosova i Metohije

7 Jul 2023, 15:44

Đacima koji žive u enklavama u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji opština Veliko Gradište i osnovne…

Bambi donirao sadnice Poljoprivrednoj školi

30 Mar 2023, 13:48

Koncern  Bambi donirao je sadnice koštičavog i jabučastvog voća za voćnjak Poljoprivredne škole sa domom…

Donacija za školu roditeljstva Doma zdravlja Požarevac

25 Feb 2023, 13:21

Dom zdravlja Požarevac dobio donaciju za voju školu roditgeljstva. Najavljen nastavak saradnje sa Ministarstvom zdravlja

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaU onlajn supermarketu – nova prilika…

Sve više malih proizvođača pokušava da dođe do kupaca preko sopstvenih onlajn…

25 Sep 2023, 10:07

DruštvoNiču tri naučno-tehnološka parka,…

Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je tender za izgradnju Naučno–tehnoloških…

25 Sep 2023, 10:03

DruštvoPočela isplata pomoći za decu…

Danas i sutra isplaćuje se jednokratna pomoć države roditeljima dece uzrasta do 16 godina.…

25 Sep 2023, 10:01

Kursna lista