OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE ZNAČAJNA TURISTIČKA DESTINACIJA U DONJEM PODUNAVLJU
   25 Feb 2020, 18:26    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE ZNAČAJNA TURISTIČKA DESTINACIJA U DONJEM PODUNAVLJU

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište nastupila je  i ove godine samostalno na ovogodišnjem Međunarodnom 42 beogradskom  sajmu turizma.  Posetioci sajma u ova četiri dana imali su  priliku da na štandu Turističke organizacije iz   ovog grada na Dunavu uživaju u multimedijalnom obilasku destinacije kroz virtuelne šetnje.


Štand je svojim dizajnom, na interesantan način, privukao mnogobrojne  ljubitelje romantičnog odmora, gde  svakako dominira Ramska tvrdjava i  Srebrno jezero kao turističko mesto Akcenat je ove godine  stavljen na velike mogućnosti koje ova podunavska Opština pruža turistima. Prirodne lepote, odmor pokraj reka i jezera, sport, rekreacija i avantura samo su neki od šarenolike lepeze resursa koje se nude modernom turisti,,a Srebrno jezero I Veliko Gradište raspolažu sa velikim brojem smeštajnih kapaciteta od  oko 2.500 postelja.


           -Smatramo da na čitavom Donjem Podunavlju što se tiče smeštajnih kapaciteta,Srebrno jezero ima najbrojniju kategoriju sa oko 2.500 ležajeva. Imamo I druge atrakcije kao što su Akva park,plaza,turističke brodove koji plove od  Ramske do Golubačke tvrđave,što pruža gostima jedan nezaboravan doživljaj,naglasila je direktorka Turističke organizacije Veliko Gradište,Dajana Stojanović.

       Opština Veliko Gradište ulaganjem u izgradnju sportskih terena stvara dobre uslove za razvoj sportskog turizma.
       -Sve više se ulaže u sportske sadržaje,zbog čega je opština Veliko Gradište,opština sporta. Radi se na razvoju svih vidova sporta,pa je sve više sportista koji dolaze sa svojim klubovima na pripreme na Srebrno jezero,na kome se nalazi košarkaški Kamp Miloša Teodosića I u kome uče da igraju košarku više hiljada mladih iz naše zemlje I čitavog sveta.Sa nima dolaze I njihovi roditelji,pa dok njihova  deca treniraju košarku,oni se odmaraju.Imamo na Srebrnom jezeru I Nacionalni veslački centar gde se naši veslači pripremaju za razna takmičenja, jedne godine na pripremama bili su I vevslači iz Turske. Izgrađena je I nova sportska hala na Srebrnom jezeru čiju je izgradnju finansiralo Ministarstvo trgovine,turizma I telekomunikacija Srbije,hala je multifukcionalna,pa je ovo još jedan sportski objekat koji će doprineti razvoju sportskog turizma u opštini Veliko Gradište,dodala je Stojanović.

Ramska I Golubačka tvrđava su dva bisera na Dunavu  koje predstavljaju značajnu turističku ponudu opština Veliko Gradište I Golubac .
           -Smatramo da su Ramska I Golubačka tvrđava dva bisera na Dunavu I da one predstavljaju bogatu turističku ponudu I značajne turističke destinacije   nna Dunavu I Donjeg Podunavlja,istakla je direktorka Dajana Stojanović.

Turističku ponudu  je obogatilo i kulturno leto koje privlači brojne posetioce I  turistima pruža raznovrstan sadržaj kroz kulturne, sportske i zabavne manifestacije, a ovom trendu  priključila se  i okolna naselja sa  novim sadržajima.
Lj.Nastasijević
 
 Slične vesti

GOLUBAČKU TVRĐAVU U PROŠLOJ GODINI POSETILO 150 HILJADA TURISTA

25 Feb 2020, 20:19

U okviru turističke ponude opštine Golubac na ovogodišnjem Međunarodnom 42.beogradskom Sajmu tirizma predstavila…

OPŠTINA GOLUBAC I MOLDAVA NOVA IZ RUMUNIJE ZAJEDNO NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

24 Feb 2020, 13:59

Svoju bogatu turističku ponudu Turistička organizacija I opština Golubac predstavili su na zajedničkom štandu…

DOĐI U GOLUBAC, VIDI SRBIJU

22 Feb 2020, 22:46

Na Međunarodnom 42.beogradskom sajmu turizma,na kojem je pod sloganom ,,Put po noge’’turističku ponudu predstavilo…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDONIRANA MEDICINSKA I ZAŠTITNA…

OD ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA POŽAREVCA OPŠTA BOLNICA POŽAREVAC DOBILA…

8 Apr 2020, 15:12

DruštvoUNITED GROUP DONIRA SRBIJI MILION…

United Grupa, koja posluje u sedam zemalja u regionu, u duhu solidarnosti zbog borbe sa virusom…

8 Apr 2020, 13:51

DruštvoU opštini Kučevo nema zaraženih…

U opstini Kučevo nema zaraženih Covidom 19, a mere koje je uvela Vlada Republke Srbije se…

8 Apr 2020, 13:44

Kursna lista