OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU ZA LEČENJE KARCINOMA  ŠTITNE ŽLEZDE
   24 Aug 2019, 20:44    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU ZA LEČENJE KARCINOMA ŠTITNE ŽLEZDE

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije projekta „Zajednički pristup boljoj ranoj dijagnozi i lečenju raka štitne žlezde među populacijom  partnerskih područja“.

Projekt se finasira u okviru INTEREG programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija. Vrednost projekta je 1.038.360 evra, od kojih 146.356 evra iz budžeta obezbedila je Opština Veliko Gradište.

   -Čast mi je I zadovoljstvo fa u ime lokalne samouprave poželim još jednom realizaciju  Programa prekogranične saradnje,a u pitanju je projekat„Zajednički pristup boljoj ranoj dijagnozi i lečenju karcinoma tiroidne žlezde među populacijom partnerskih područja“.Značaj ovog projekta je veliki,pre svega za građane opštine Veliko Gradište,jer ćemo pored aparata koji će iz projekta dobiti Dom zdravlja,građani dobiti I adekvatno lečenje. Nadam se da će ovo biti još jedan od uspešnih projekata koji će se realizovati,rekao je Slađan Marković,zamenik predsednika opštine Veliko Gradište.

 dr Olimpia Oprea,direktorka bolnice u Temišvaru u Ruminiji kao partner u ovom projektu istakla je  da se raduje što će se ovaj  projekat  zajednički realizovati, jer bolnica u Temišvaru I Dom zdravlja ovde u Velikom Gradištu  imaju zajedničku potrebu za ovim medicinskim aparatima I sa nestrpljem očekujemo da ih vidimo u našim ustanovama, a imaćemo I stručan tim lekara koji će raditi na tim aparatima. Kroz niz aktivnosti na projektu, ovo će biti prvi poduhvat, kako u Rumuniji tako i u Srbiji, da se skrining karcinoma tiroidne žlezde izvrši već kod lekara opšte prakse.

Dom zdravlja Veliko Gradište u svom radu nije imao ove aktivnosti u programu zdranstvene zaštite I ovaj projekat je zasnovan da lekari opšte medicine mogu  izvršiti dijagnostiku kod pacijenata koji imaju  zdranstvene probleme sa štitnom žlezdom.
          -Drago mi je što mogu da se zahvalim  svojim partnerima iz Rumunije koji su uložili velike napore da uđemo u sam uži izbor,a kasnije I da dobijemo ovaj projekat prekogranične saradnje  i IPA fondova Evropske Unije u okviru INTEREG programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.Za nas je ovo interesatno,jer do sada u našem konceptu zdranstvena zaštita to nije bilo moguće.Ovaj projekat je zasnovan da se od strane lekara opšte medicine izvrši najosnovnija dijagnostika problema sa štitnom žlezdom na osnovu dobijene potrebne medicinske opreme,istakla je dr Ljiljana Stevanović,direktorka Doma zdravlja Veliko Gradište.

            U toku je realizacija administrativnih radnji,nabavka savremene medicinske opreme,računara,propagadnog materijala ,što je prvi period našeg rada.Posle šest meseci počinju i  rad lekari za koje smo mi odlučili da rade,to su troje lekara opšte medicine,uključeni su I specijalisti radiologije kao I specijalista endokrinalogije kao I konsultant koji  će pacijentu na najbrži način biti prosleđena dijagnostika u koliko se detektuju na vreme I brzo reši  problem o kojima smo pričali.

        -Nadam se da će I nakon završetka ovog projekta I iznošenja zaključaka svih ovih dijagnostičkih procedura,definišemo našu strategiju I procedure kako ćemo kasnije raditi I unaprediti kvalitet naše zdranstvene zaštite,odnosno skratiti put od dijagnostike do lečenja na adekvartan način, dodala je dr Stevanović.
 
Projekat ima za cilj unapređenje zdravlja stanovnika u pograničnom regionu prevencijom i ranim otkrivanjem karcinoma tiroidne žlezde.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

ŠKOLA RODITELJSTVA U POŽAREVAČKOM DOMU ZDRAVLJA

12 Mar 2020, 11:37

U OKVIRU PROJEKTA KOJI SPROVODI DOM ZDRAVLJA POŽAREVAC ORGANIZOVANA JE ŠKOLA  RODITELJSTVA, PRI SLUŽBI ZA ZDRAVSTVENU…

DOM ZDRAVLJA POŽAVAC POČINJE REALIZACIJU TRI VREDNA GRANTA

5 Mar 2020, 12:49

DOM ZDRAVLJA U POŽAREVCU,  JEDINI JE  DOM ZDRAVLJA  U SRBIJI KOME SU ODOBRENA  SREDSTVA ZA TRI NAJSKUPLJA…

U VELIKOM GRADIŠTU ODRŽANA TREĆA RADIONICA PO PROJEKTU PREKOGRANIČNE SARADNJE

12 Feb 2020, 14:09

U okviru oprojekta prekogranične saradnje u oblasti zdravstva, pod nazivom „Zajednički pristup pojednostavljivanju…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoIZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA…

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine…

26 May 2020, 23:18

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

Kursna lista