OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE PREDSTAVILA TURISTIČKU PONUDU U TEMIŠVARU
   20 Apr 2019, 13:36    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE PREDSTAVILA TURISTIČKU PONUDU U TEMIŠVARU

Opština Veliko Gradište u poslednjih nekoliko godina u Rumunskom gradu Temišvaru predstavlja svoju bogatu turističku ponudu U samom centru Temišvara, na Trgu Pobede i u restoranu Lojd, održana je prezentacija turističkih potencijala opštine Veliko Gradište. U saradnji sa Savezom Srba u Rumuniji, Konzulatom Republike Srbije i Temišvarskim vlastima Opština Veliko Gradište organizovala je kulturno turistički promotivni performans koji je počeo konferencijom za novinare i predstavnike turističke privrede.

Na konferenciji za medije govorili su Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, Dajana Stojanović, direktorka Turističke organizacije Veliko Gradište, Vladan Tadić, generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru, Ognjen Krstić, predsednik Saveza Srba u Temišvaru i Javor Radovanković, vlasnik restorana „Lojd“.


               Direktorka Turističke organizacije Opštine Veliko Gradište Dajana Stojanović je pozvala rumunske građane  koji su zainteresovani za klasične odmore, sport i rekreaciju, potpuno uživanje u krstarenju turističkim brodovima ili jednostavno za veselu atmosferu na  manifestacijama  posete Veliko Gradište,Ona je najavila turističku sezonu, koja će ovog proleća početi muzičkim festivalom Uranak u toku prvomajskih praznika. Turistima iz Rumunije je ponuda bogatog manifestacionog turizma jako interesantna, oni već tradicionalno učestvuju na našim gastronomskim festivalima ali i kulturološkim manifestacijama, a na Ramskim sutonima skoro svake godine učestvuju i pesnici iz udruženja Srba iz Rumunije. Bogata ponuda koju nude ugostitelji uvek je interesantna svim turistima, a deo ove ponude imaćete priliku da probate nakon ove prezentacije, jer su naši najbolji ugostitelji pošli sa nama, spremaju nam dobro poznatu hranu naše Opštine,dodala je Stojanović.


               Predsednik  opštine Dragan Milić iizrazio je želju da rumunski  turisti posete Veliko Gradište, uz uverenje da kada gost jednom tamo dođe, uvek se vraća, što i jeste glavni cilj opštini koja svoju budućnost vidi u turizmu. Srebrno jezero, koje je jedno od najlepših i najpoznatijih turističkih mesta Srbije, nalazi se na svega stotinak kilometara od Temišvara, a posetioci koji dolaze, imaju priliku da skelom preko Dunava, na tradicionalan način, uplove u Veliko Gradište kod Ramske tvrđave i nastave svoj put ka Srebrnom jezeru. Jezero svojom bogatom ponudom može da zadovolji potrebe i najzahtevnijih turista, podsetio je predsednik Milić.

                  Generalni Konzul Republike Srbije u Temišvaru Vladan Tadić je istakao važnost Generalnog Konzulata iz Temišvara za očuvanje Srpskog Nacionalnog identiteta u ovoj oblasti, a promotivne aktivnosti kao što je ova prezentacija Konzulat će uvek podržavati i promovisati. Vlasnik restorana Lojd, Javor Radovanković nazdravio je svim gostima sa željom da ovo bude još jedna u nizu akcija povezivanja Srbije i Rumunije.


                  Ugostiteljsaka ponuda i gastronomski specijaliteti su jedna od najbitnijih potencijala Srbije, a Veliko Gradište je opština koja je poznata po širokoj ponudi hrane i bogatim menijima svojih restorana. Ovom prezentacijom ugostitelji su mogli da direktno prezentuju svoje restorane predstavnicima agencija u Rumuniji, ali i budućim gostima. Svoju ponudu uspešno su predstavili vlasnici privatnog smeštaja u domaćoj radinosti, Kamp na Srebrnog jezeru, Kompanija ,, Silver lake’’, firma ,,Eskom’’ i pekara ,,Ema”.


                 Turistička prezentacija opštine Veliko Gradište  nastavljena je  na samom trgu Pobede a mnogobrojni posetioci uživali su u spektakularnom nastupu izvođačke grupe Ansambla narodnih igara i pesama ,,Vlastimir Pavlović’’ Carevac.
Lj.Nastasijević
Izvor:TO VG
 Slične vesti

TURISTIČKA PONUDA VELIKOG GRADIŠTA I U RUMUNIJI

28 Jun 2019, 23:17

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište uspešno je predstavila svoju bogatu turističku ponudu…

BOGATO TURISTIČKO LETO U VELIKOM GRADIŠTU

24 Jun 2019, 18:43

Opština Veliko Gradište u ovoj godini predstavlja svoju šarenoliku turističku ponudu kako u prirodnim…

GOLUBACKA TVRĐAVA OTVORENA ZA POSETIOCE

30 Mar 2019, 19:42

Obnovljena tvrđava Golubački grad  je svečano otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaU OPŠTINI GOLUBAC ŽETVA PŠENICE…

Na žitorodnim poljima u Opštini Golubac padaju i poslednji otkosi pšenice. Prinosi…

18 Jul 2019, 19:48

DruštvoUHAPŠENI ZBOG NASILJA U PORODICI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su M. B. (1986) iz…

18 Jul 2019, 14:12

ZdravljeBEZ VEĆIH KONCENTRACIJA ALEGRENA…

TRENUTNE KONCENTRACIJE POLENA I DRUGIH ALEGRENA U VAZDUHU  NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA…

18 Jul 2019, 13:56

Kursna lista