Opština Veliko Gradiste povodom nedelje mobilnosti uručila prvacima kacige  i bicikle
   23 Sep 2022, 17:54    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Opština Veliko Gradiste povodom nedelje mobilnosti uručila prvacima kacige i bicikle

Opština Veliko Gradište nagradila je, povodom obeležavanja nedelje mobilnosti, najbolje radove predškolaca u sve tri osnovne škole dečjim biciklima, a ostalim učesnicima obezbeđene su kacige za sigurnu vožnju.

Predsednik opšptine Dragan Milić i predsednik Skupštine Vladimir Štrbac, obišli su sa saradnicima sve predškolce kako bi im na Svetski dan bez automobila uručili nagrade i upoznali ih sa prednostima alternativnih vrsta prevoza.

Predsednik Milić je u razgovoru sa učenicima savetovao ih je da vode računa o bezbednsoti u saobraćaju, da obavezno nose kacige kao i da što više koriste bicikle i idu peške kako bi bili zdraviji, ali i dali svoj doprinos zaštiti životne sredine i poželeo im da budu dobri i uspešni u školi.
U okviru nedelje mobilnosti prvaci su  crtali radove ili pisali literalne sastave na temu „Dan bez automobila u opštini Veliko Gradište“.


Pobednica takmičenja u OŠ “Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište je Anastasija Stojanović, u konkurenciji 30 prvaka, u OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac među 14 učenika pobedio je Aleksa Vukosavljević, a u OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo najbolji rad bio je Teodore Andrejić. Opština Veliko Gradište uzela je učešće u obeležavanju nedelje mobilnosti u cilju podizanja svesti i ulaganja zajedničkih napora za menjanje navika kako bismo što manje koristili automobile kao prevozna sredstva.
Izvor:Sajt SO VGSlične vesti

Vulin: Policija nastavlja žestoku borbu protiv mafije

24 Feb 2022, 10:55

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je srpska policija od oktobra 2020. do februara ove godine razbila…

Vučić sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za 13 časova

24 Feb 2022, 10:17

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za 13 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog događaja u Ukrajini…

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u 10 časova

21 Feb 2022, 9:24

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za danas u 10 časova povodom situacije…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGolubačko selo Dobra domaćin Miholjskih…

Posle uspešne organizacije prvih susreta prošle godine u Braničevu, ovogodišnji…

28 Sep 2022, 13:50

DruštvoEnergetska efikasnost i obnovljivi…

Savetovanje ''Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije'', održan…

28 Sep 2022, 12:52

Servisne informacijeKninska bez vode

JKP Vodovod i kanalizacija, Požarevac, da  zbog radova na mreži 12:30 do 16:00 …

28 Sep 2022, 12:42

Kursna lista