Opština Veliko Gradište potpisala dva ugovora sa Ministarstvom zaštite životne sredine vredna 21 milion dinara
   27 Mar 2021, 12:49    Veliko Gradište    Minissssssstarstvo zaštite životne sredine    Ljubiša Nastasijević


Opština Veliko Gradište potpisala dva ugovora sa Ministarstvom zaštite životne sredine vredna 21 milion dinara

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je u Palati Srbija ugovore sa 22 opštine i grada kojima će biti dodeljeno skoro 210 miliona dinara za finansiranje zamene kotlova u javnim ustanovama i ložišta u domaćinstvima, u cilju prelaska na ekološki čistije energente, kao za projekte pošumljavanja i ozelenjavanja javnih površina.

Ministarka Vujović  najavila je da  Ministarstvo  u  narednom periodu planira da raspiše konkurse i za eko parkove ipozvala loalne samouprave da spreme projekte i da konkurišu za dobijanje sredstava za realizaciju tih projekara. Od 22 opština iz Srbije koja su dobila sredstva je I Opština V.eliko Gradište.Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište, potpisao je sa Irenom Vujović, ministarkom zaštite životne sredine, ugovore o realizaciji dva projekta koja doprinose zaštiti životne sredine, odnosno unapređenju kvaliteta vazduha.

U  unapređenje grejanja osnovne škole, vrtića i sportske hale u Velikom Gradištu kroz projekat „Rekonstrukcija kotlarnice osnovne škole – predškolske ustanove i sportske hale“, biće uloženo 20 miliona dinara, od čega je Ministarstvo obezbedilo 15 miliona, a opština Veliko Gradište pet miliona dinara.Dodatnih milion dinara iskoristiće se za pošumljavanje u okviru projekta „Pošumljavanje degradiranih površina Ramsko-golubačke peščare ili površina za koje postoji opasnost od degradacije zemljišta radi zaštite ljudi, dobara i životne sredine od posledica erozije zemljišta“. Ministartvo je za potrebe pošumljavanja obezbedio 700.000, a opština Veliko Gradište 300.000 dinara.

Zaštita životne sredine je jedan od strateških ciljeva opštine Veliko Gradište. U pripremi i realizaciji su projekti vrednosti preko 10 hiljade evra koji se odnose na zaštitu i unapređenje životne sredine u našoj opštini. Prošle godine smo uz finasijsku podršku Ministartva zaštite životne sredine izradili projektno-tehničku dokumetaciju za sistem za prečišćavanje za Veliko Gradište i Beli Bagrem. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za mini-sisteme za prečišćavanje za 4 seoska naselja. Ove godine očekujemo da zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Kancelarijom za upravljanjima javnim ulaganjima započnemo realizaciju projekta izgradnje sistema za prečišćavanje za Veliko Gradište i Srebrno jezero. rekao je Štrbac.Slične vesti

Osnovna škola Veljko Dugošević iz Turije učestvuje u projektu SALL Škola kao labaratorija

11 Jun 2021, 12:45

Osnovna škola „Veljko Dugošević“ iz Turije,Opština Kučevo, jedna je od dve škole…

Koja romska udruženja su dobila najviše novca iz gradskog budžeta?

26 May 2021, 11:31

Udruženje Roma Braničevskog okruga dobilo je najviše sredstava za projekat „Sufinasiranje projekata socijalna…

U Opštini Golubac počela realizacija projekta Unapređenje položaja žena sa sela i njihovo ekonomsko osnaživanje uz podršku SWISS PRO i UNOPS-a

6 Mar 2021, 19:12

U Opštini Golubac počela je  realizacija projekta "Unapređenje položaja žena sa sela i njihovo ekonomsko…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZanimljivostiTop 5 rasa pasa za kućnog ljubimca

Psi su toliko dugo saputnici ljudi kroz život, da se o njima gotovo nema šta mnogo novog reći.…

25 Sep 2021, 13:37

DruštvoKoji su najunosniji poslovi u…

Ako razmišljate o promeni posla ili želite da se oprobate u novoj sferi, pravo vreme…

25 Sep 2021, 13:32

HronikaKrivična prijava protiv lažnih…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu podneće krivičnu prijavu nadležnom…

25 Sep 2021, 13:03

Kursna lista