OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE IZDVOJILA 20 ODSTO SREDSTAVA IZ BUDŽETA ZA RAZVOJ SPORTA
   10 Aug 2019, 10:47    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE IZDVOJILA 20 ODSTO SREDSTAVA IZ BUDŽETA ZA RAZVOJ SPORTA

Svake  godine opština Veliko Gradište u budžetu obezbeđuju sredstva za ostvarivanje potreba i interesa građana u oblasti sporta  i razvoju sportskog turizma , u skladu sa Zakonom o sportu..Ova podunavska opština potpisala je ugovor za završetak radova na izgradnji nove Sportske hale na Srebrnom jezeru u iznosu od 58 miliona dianra.

         -Od čega je Ministarstvo trgovine I turizma obezbedilo 40 miliona dinara I 18 miliona dinara Ministarstvo za državnu upravu I loklanu samoupravu REpublike Srbije. Ugovor je potpisan I očekuje se da u narednih 180 dana sportska hala na Srebrnom jezeru bude završena.Pored ovog,optina veliko Gradište obezbedila je  sredstva učešćem na javnom pozivu u Programu EU  I IPA fondova za završetak sportskih objekata na području naše Opštine. Iz ovog programa opština Veliko Gradište dobiće 106 hiljade evra za ,odnosno Ministarstvo omladine I sporta Republike Srbije preko delegacije EU sprovešće završetak jednog novog sportskog objekta  izgradnje fudbalskih svlačionica pored glavnog Fudbalskog terrena u Velikom Gradištu,kaže Saša Branković,director Sportskog centra Veliko Gradište.

U ovoj godini iz budžeta je izdvojeno I 25 miliona dianra za subvencije I dotacije sportskim klubovima I  udrženjima kojih ima oko 40 I koji svi postižu zapažene rezultate u raznim sportskim takmičenjima,počev od opštinskih pa do RepubličkiIh.
Opština veliko Gradište  je u ovoj godini  izdvojila  20 odsto budžetskih sredstava za izgradnju i popravku sportskih objekata i terena kao i za subvencije i dotacije  sportskim klubovima i udruženjima zašta je do danas uloženo oko sto miliona dinara.

Veliko Gradište odavno nosi epitet grada sporta,a poslednjih godina mladi takmičari vraćaju svom gradu staru slavu. Učenicima srednje škole pripalo je prvo mesto u odbojci i džudou i drugo i treće mesto u karateu, a učenici OŠ “Ivo Lola Ribar“ osvojili su prvo mesto u odbojci i treće u džudou. U istoriju odbojke ušle su odbojkaške ekipe osnovne škole i OK VGSK koje su po treći put za redom postale prvaci Srbije kao i srednjoškolci sa četvrtom šampionskom titulom za redom.

Lj.NastasijevićSlične vesti

17 MILIONA DINARA ZA IZGRADNJU SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU

12 Oct 2019, 19:10

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju…

USKORO ZAVRŠETAK RADOVA U ČEDE VASOVIĆA: NOVI TROTOARI, NOVA PARKING MESTA, LED RASVETA

1 Oct 2019, 16:11

U ULICI ČEDE VASOVIĆA OD CENTRA GRADA KA IZLAZU  U TOKU JE REKONTRUKCIJA TROTOARA SA DESNE STRANE ULICE I UREĐENJE…

INVESTICIJE U OSNOVNOJ ŠKOLI SVETI SAVA

1 Oct 2019, 14:28

OSNOVNA ŠKOLA SVETI SAVA DOBILA JE SREDSTVA IZ BUDŽETA SREDSTVA ZA ZAMENU PODOVA U SVIM UČIONICAMA, KREČENJE I OSTALE RADOVE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMARKOVIĆ O KAPITALNIM INVESTICIJAMA…

U PROTEKLOM PERIODU INVESTIRANO VIŠE OD 388 MILIONA EVRA U  REVITALIZACIJU KOSTOLAČKIH…

18 Oct 2019, 14:42

DruštvoRAZVOJ SPORTA I UNAPREĐENJE SPORTSKE…

U PROSTORIJAMA SRPSKE NAPREDNE STRANKE U POŽAREVCU ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA NA KOJOJ…

18 Oct 2019, 14:28

DruštvoU TOKU JE REKONTRUKCIJA DEČIJE…

Prvi put od kada je izgrađena Dečja klinika u Tiršovoj, urađena je detaljna rekonstrukcija…

18 Oct 2019, 14:23

Kursna lista