OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE IZDVOJILA 20 ODSTO SREDSTAVA IZ BUDŽETA ZA RAZVOJ SPORTA
   10 Aug 2019, 10:47    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE IZDVOJILA 20 ODSTO SREDSTAVA IZ BUDŽETA ZA RAZVOJ SPORTA

Svake  godine opština Veliko Gradište u budžetu obezbeđuju sredstva za ostvarivanje potreba i interesa građana u oblasti sporta  i razvoju sportskog turizma , u skladu sa Zakonom o sportu..Ova podunavska opština potpisala je ugovor za završetak radova na izgradnji nove Sportske hale na Srebrnom jezeru u iznosu od 58 miliona dianra.

         -Od čega je Ministarstvo trgovine I turizma obezbedilo 40 miliona dinara I 18 miliona dinara Ministarstvo za državnu upravu I loklanu samoupravu REpublike Srbije. Ugovor je potpisan I očekuje se da u narednih 180 dana sportska hala na Srebrnom jezeru bude završena.Pored ovog,optina veliko Gradište obezbedila je  sredstva učešćem na javnom pozivu u Programu EU  I IPA fondova za završetak sportskih objekata na području naše Opštine. Iz ovog programa opština Veliko Gradište dobiće 106 hiljade evra za ,odnosno Ministarstvo omladine I sporta Republike Srbije preko delegacije EU sprovešće završetak jednog novog sportskog objekta  izgradnje fudbalskih svlačionica pored glavnog Fudbalskog terrena u Velikom Gradištu,kaže Saša Branković,director Sportskog centra Veliko Gradište.

U ovoj godini iz budžeta je izdvojeno I 25 miliona dianra za subvencije I dotacije sportskim klubovima I  udrženjima kojih ima oko 40 I koji svi postižu zapažene rezultate u raznim sportskim takmičenjima,počev od opštinskih pa do RepubličkiIh.
Opština veliko Gradište  je u ovoj godini  izdvojila  20 odsto budžetskih sredstava za izgradnju i popravku sportskih objekata i terena kao i za subvencije i dotacije  sportskim klubovima i udruženjima zašta je do danas uloženo oko sto miliona dinara.

Veliko Gradište odavno nosi epitet grada sporta,a poslednjih godina mladi takmičari vraćaju svom gradu staru slavu. Učenicima srednje škole pripalo je prvo mesto u odbojci i džudou i drugo i treće mesto u karateu, a učenici OŠ “Ivo Lola Ribar“ osvojili su prvo mesto u odbojci i treće u džudou. U istoriju odbojke ušle su odbojkaške ekipe osnovne škole i OK VGSK koje su po treći put za redom postale prvaci Srbije kao i srednjoškolci sa četvrtom šampionskom titulom za redom.

Lj.NastasijevićSlične vesti

IZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA MARINA U GOLUPCU NA DUNAVU

26 May 2020, 23:18

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine počeće uređenje Donje marine…

KREĆE DRUGA FAZA RADOVA NA FASADI NAČELSTVA

21 May 2020, 13:42

OVIH DANA KREĆE DRUGA FAZA RADOVA NA SANACIJI  FASADE ZGRADE NAČELSTVA U POŽAREVCU A TREĆOJ FAZI RADOVA KOJA SE PLANIRA…

U GOLUPCU POČELA IZGRADNJA PLAŽE NA DUNAVU

16 May 2020, 15:48

Posle jednog veka čekanja građani Golupca će konačno ovog leta dobiti plažu na Dunavu. Izgradnju plaže finansira opština…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoIZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA…

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine…

26 May 2020, 23:18

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

Kursna lista