OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE IZ BUDŽETA FINANSIRA SPORTSKE KLUBOVE
   22 Jan 2020, 13:13    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE IZ BUDŽETA FINANSIRA SPORTSKE KLUBOVE

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je ugovore za finansiranje programa iz oblasti sporta za  ovu godinu sa 31 organizacijom sa teritorije ove podunavske opštine.

On je rekao, da sredstva u iznosu od 22 miliona dinara namenjena su deci i klubovima za troškove takmičenja i turnira kako bi se i ove godine uspešno bavili sportom. Za sport je ukupno izdvojeno oko 40 miliona dinara, što je oko 7 odsto budžeta i u proseku je više od sredstava koja dodeljuje Evropska unija. Predsednik Milić je podsetio i na investicije koje su u toku – sportsku halu na Srebrnomj jezeru koja će biti završena za petnaestak dana dok se u februaru očekuje završetak svlačionica na stadionu fudbalskog kluba kao i proširenja igrališta u Sirakovu.  
       
            -Ono što nije dobro,a to je što su pojedini klubovi prestali da funkcionišu,to su Srednjevo,Makce,Ljubinje I Poženo I njima u narednom period treba da pomognemo kao I još nekim,da se ponovo uključe u takmičenje. Ali,zato imamo nekoliko stvvvari koje su značajne,to je da se po selima prvi put pojavljuju neki sportovi kao što su stoni tenis u Tribrodu I Kusiću,tako da pored fudbala imamo I ovu vrstu sporta.Napomenući I kada su u pitanju investicije,da smo radili na našem sportskom poligonu gde smo postavilči nova sedišta I postavilei refektore. Imamo I aktivnosti koje su vezane za sport I turizam.gde smo zadržali održavanje sportskih takmičenja kao što je takmičenje I ciklokrosu koje počinje u nedelju,rekao je predsednik MIlić.

U prošloj godini  ispunjen plan da se 1000 dece aktivno bavi sportom, uz još par stotina mladih koji nisu registrovani, što treba održati.
           -Cilj je da se pomogne da sport živi u selu i gradu kao i osnivanje novih klubova. Nije dobro što su pojedini klubovi prestali da funkcionišu, moramo da učinimo napor da se ponovo uključe u takmičenje.Ovih 22 miliona koristiće se troškove takmičenja klubova,kao što su kotizacija,troškovi sudija I prevoza,za opremu I hranarinu kao I za organizovanje I učešće na turnirima onh klubova koji nemaju redovna takmičenja.Nadam se da ćemo I ove godine da ispunimo naš cilj koji smo zacrtali  da pomognemo da sport živi u selu I u gradu,a ako se stvore uslove za formiranje nekog novog kluba ,opština I naša sportska organizacija stoji na raspolaganju da to maksimalno pomogne na njegovoj registraciji I taj klub počne da funkcioniše,dodao je Milić.  
       
Pored afirmacije klubskog sporta, opština Veliko Gradište sprovodi brojne aktivnosti vezane za sport i turizam, među kojima i Ciklokros, Polumaraton Srebrno jezero, a prethodne godine po prvi put održan je i Polumaraton u naselju Ram. Ove godine u pripremi je i novo sportsko takmičenje u triatlonu na Srebrnom jezeru gde se očekuju učesnici iz čitavog sveta.
Lj.NastasijevićSlične vesti

PREDSTAVNICI SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE POSETILI SPORTSKI SAVEZ VELIKO GRADIŠTE

3 Jul 2020, 13:37

Sport, turizam i umetnost su grane koje krase opštinu Veliko Gradište, mesto koje je u okviru aktivnosti Sportskog saveza…

OD PONEDELJKA POŽAREVAČKE FUDBALERKE KREĆU NA PRIPREME

18 Jun 2020, 12:03

PRIPREME  ŽENSKOG FUDBALSKOG  KLUBA  POŽAREVAC  ZA PRVENSTVO ZA TAKMIČARSKU 2020/2021 SEZONUPOČINJU…

ODRŽANA PANEL DISKUSIJA PROMENE U PRAVILNICIMA SPORTSKIH ORGANIZACIJA

4 Jun 2020, 12:58

U GRADSKOJ UPRAVI GRADA POŽAREVCA ODRŽANA JE PANEL DISKUSIJA SA TEMOM PROMENE U PRAVILNICIMA SPORTSKIH ORGANIZACIJA. DISKUSIJI…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSUZBIJANJE LARVI KOMARACA U ČETVRTAK…

Informativna slučba grada Požarevca obaveštava da će u četvrtak i petak 9. i 10. jula,…

4 Jul 2020, 16:55

ZdravljeVučić: Da sam bio tu, ranije bih…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Novom Pazaru bolja nego juče, da…

4 Jul 2020, 13:09

DruštvoŠta treba da znaju turisti koji…

Posle Grčke do koje se i dalje može zaobilaznim putem, od sutra turisti kreću čarter letovima…

4 Jul 2020, 13:04

Kursna lista